Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Majitel Saabu pozastavil prodej divize Spyker

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Swedish Automobile začne na prodeji divize Spyker opět pracovat, jakmile se stabilizuje situace Saabu.

Společnost Swedish Automobile, která je majitelem švédské automobilky Saab, pozastavila dohodu o prodeji své divize sportovních vozů Spyker ruskému podnikateli. Oznámila to dnes firma. Dodala, že na prodeji divize začne opět pracovat, jakmile se stabilizuje situace Saabu.

Peníze z prodeje divize měly být podle agentury AP použity právě na pomoc Saabu. Swedish Automobile začátkem roku podepsala předběžnou dohodu s ruským podnikatelem Vladimirem Antonovem o prodeji divize za 32 milionů eur (zhruba 770 milionů Kč). Firma dnes uvedla, že s Antonovem stále jedná, ale "mohla by zvážit také další možnosti".

Výroba společnosti Saab byla v dubnu zastavena, protože její dodavatelé přerušili dodávky kvůli nezaplaceným účtům. Švédská média v minulém týdnu informovala o tom, že Saab se chystá požádat o soudní ochranu před věřiteli.

Swedish Automobile se začátkem loňského roku dohodla s americkou automobilkou General Motors, že od ní koupí ztrátový Saab za 400 milionů dolarů (téměř sedm miliard Kč). Dohoda tehdy zachránila švédskou značku před postupným ukončením činnosti, o kterém rozhodla GM. Značku Spyker vlastnila Swedish Automobile již před převzetím Saabu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Avatar - R32
2. 9. 2011 07:15
Re: Konečná - vystupovať
Mám rovnaký názor na situáciu no je tu ešte jeden faktor a to Čína... Takže ja to vidím tak, že buď Čína alebo totálny koniec.
Avatar - HitmanPB
2. 9. 2011 00:38
Konečná - vystupovať
Viem, že článok je o Spyker-i, ale nedá mi to vyjadriť sa k Saab-u.
Ja sa čudujem, čo ešte vlastne riešia s touto automobilkou riešia.
Veď je to boj s veternými mlynmi. Mali by to zabaliť.
Osobne by som si nikdy nekúpil auto od firmy, u ktorej neviem, či bude na druhý deň ešte existovať a či sa vôbec dostanem k náhradným dielom.
Myslím si, že takto uvažuje každý normálny človek, ktorý si váži svoje peniaze.
Z minulej slávy sa jednoducho žiť nedá, ak sa vôbec dá hovoriť o nejakej sláve.
Už by to mali konečne pochopiť, že je koniec.