Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SRT Viper GTS-R letos v Le Mans nepojede, můžou za to peníze?

Jan Mička
Diskuze (0)
Divize SRT automobilky Chrysler přišla s jasným stanoviskem: Viper GTS-R letošní Le Mans nepojede.

Smutná zpráva o vyškrtnutí Viperu GTS-R z letošního ročníku 24h Le Mans se dostala na svět prostřednictvím výroku šéfa divize SRT Ralpha Gillese. Důvod by se našel – peníze. Jak jsme totiž v polovině minulého týdne uvedli, prodejní výsledky produkčního modelu SRT Viper nejsou ani zdaleka tak dobré, jak by si zástupci automobilky Fiat – Chrysler představovali.

Jakoukoliv spojitost se slabým odbytem však mluvčí SRT rezolutně popřel. Ani to však nebrání šíření spekulací. Plán automobilky o ročním prodeji 1600 vozů vzal totiž za své a je docela možné, že se snaží odstávkou výroby zvýšit exkluzivitu modelu. Ta je naplánovaná v čase mezi 14. dubnem a 23. červnem, což se negativně dotkne více než devadesáti zaměstnanců detroitského závodu Connor Avenue.

Zatímco letošní ročník závodu 24h Le Mans je už pro SRT Viper GTS-R zapovězen, stále se počítá s jeho účastí na vybraných podnicích v Severní Americe. Pokud si SRT Viper povede prodejně lépe, dá se v příštím roce očekávat jeho návrat na legendární evropský závod.

Jan Mička
Diskuze (0)