Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: SRT Viper GTS-R poprvé na závodním okruhu

David Bureš
Diskuze (0)
Závodní verze nové generace zmije zamířila na okruh Carolina Motorsports Park.

SRT Motorsports poprvé vyzkoušelo model Viper GTS-R přímo na závodní trati. Během prvního testu závodní verze nové zmije na silničním okruhu se za volant auta posadil týmový jezdec Marc Goossens.

Goossens si pochvaloval především jízdní vlastnosti vozu, také byl ohromen tím, jak pracovala všechna elektronika. Goossense překvapilo, že vše fungovalo tak, jak má, už během prvního dne testování. Nebývá totiž zvykem, aby tým během vývoje hned našel to správné nastavení. „Nyní potřebujeme vše prozkoumat a jít do hlubších detailů, abychom viděli, jak auto udělat co nejdříve co nejvíce konkurenceschopné,“ tvrdí belgický pilot.

Automobil byl navržen tak, aby splňoval pravidla šampionátu American Le Mans Series. Do této série má být nasazen ještě v průběhu letošní sezony. Na vývoji auta společnosti SRT Motorsports pomáhala firma Riley technologies, která se dlouhodobě zabývá úpravou závodních vozů.

Ještě před ostrým nasazením Viperu GTS-R přímo do závodu tato zmije absolvuje několik dalších testů na různých závodních okruzích. První zkouška se zaměřila na to, zda všechno funguje tak, jak má. V následujících testech se bude pracovat na výkonu auta a jeho odolnosti. Také se budou hledat případné nedostatky a slabá místa.

Předchozí generace Viperů mají se závoděním bohaté zkušenosti. Poprvé byl Viper – také ve verzi GTS-R – do závodu nasazen v roce 1996. Původní Viper GTS-R v letech 1997 a 1998 získal týmový titul v šampionátu FIA GT2. V letech 1998 až 2000 pak Viper pokaždé získal dvě první místa ve své kategorii v 24hodinovém závodě v Le Mans.

David Bureš
Diskuze (0)