Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SSC Ultimate Aero TT: Veyron je stále nejrychlejší

Nadim Eid
Diskuze (40)
Před pár dny jsme psali o pokusu o nový rychlostí rekord, který se měl uskutečnit 21. března v Nevadě. Vůz, jenž měl být schopný porazit Bugatti Veyron, se jmenuje SSC Ultimate Aero TT. Podle neoficiálních informací k prolomení rekordu nedošlo.

Kvůli sněžení se pokus odložil na další den, tedy na 22. března, ale ani ve čtvrtek se teoretické výpočty potvrdit nepodařilo.

Testovací jezdec Rick Doria (veterán závodů Silver State Chalange 200mph) se při pokusech 22. března dostal na rychlostní hranici 368 km/h, přičemž podle svých slov prý nejel na plný plyn. Jízdy se musely přerušit rovněž z důvodu špatné adheze zadní nápravy ve vyšších rychlostech.

Rick Doria tvrdí, že není pochyb o schopnostech Aera TT pokořit rychlostní rekord 407 km/h. Testovací skupina se nyní přesune zpět do sídla SSC. Za pár týdnů se chce pokusit o nový rekord podruhé.

Informace o voze SSC Ultimate Aero TT jsme zveřejnili v prvním článku.

Nadim Eid
Diskuze (40)
Avatar - Pekelná Micinka
25. 3. 2007 12:13
Re: Hellcat
Taky díky za typ. No, ten článek beru hodně s rezervou.. Už jen prohlášení, že se postaví Bentley FS je dost kravina. Možná prostorem v LWB. Hodně mě taky pobavil popis: "Čelní okno protažené daleko do střechy zase připomíná supersport XJ220 - stejně jako nízká boční okénka. Oproti koncepčnímu C-XF se zašpičatil předek auta a užší jsou také přední a zadní světla. Mřížka chladiče se tvarem té na konceptu velmi podobá, jen možná dostane výplet s otvory ve tvaru skákající kočky." Koncept pro XJ nebyl ještě představen. Tohle je popis výše uvedeného obrázku, o jehož původu nevíme nic. V zásadě bych nebyl proti, ale nic víc není známo, ani jak bude vypadat S-Type po ekonomizaci C-XF, takže dělat žádné soudy nebudu. V podstatě se potvrdilo jen to co psal kdysi Marko, že míří tam co CLS.
Avatar - Pekelná Micinka
24. 3. 2007 19:03
Re: Hellcat
Ano. Hellcat by se tak dalo přeložit. ;-)
Avatar - Pekelná Micinka
24. 3. 2007 14:17
Hellcat
[odkaz]
24. 3. 2007 13:52
Re: přejme jim to
Nepokoří. Tohle auto je totiž jen o rychlosti, nikdy to nebude superluxusní nadupaný GT, ale jen přemotorovanej supersport vhodnej tak na okruh. Veyron je o něčem uplně jiném, laťku kterou nastavil nejde překonat jen maximální rychlosti. Ikdyž tohle Aero někdy možná bude ryhlejší, vždycky to bude jen "pokus o něco vic" ze kterýho nikdy nebude auto snů, ale jen bestie ! A proč? .... nemá duši!