Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Stola v Ženevě 2007

Diskuze (1)

Stola se letos v Ženevě prezentovala spíše příslibem automobilové lahůdky než skutečným produktem. Studie vystavená na stánku italské společnosti sice měla fyzickou podobu a poutala pozornost, ale informace o ní zveřejněné mnoho světla do případu...

Stola se letos v Ženevě prezentovala spíše příslibem automobilové lahůdky než skutečným produktem. Studie vystavená na stánku italské společnosti sice měla fyzickou podobu a poutala pozornost, ale informace o ní zveřejněné mnoho světla do případu haute-couture aumobilové skupiny, o níž se v tiskové zprávě hovoří, nevnesly. Stola ve zprávě konstatuje, že luxusní kupé není daleko od sériové výroby.

Sériová výroba ovšem v tomto případě neznamená masivní produkci, nýbrž vznik pouze 25 kusů tohoto modelu. Jinak než modelem zatím není možné poslední kreaci Stoly nazvat, zákazník si totiž bude moci nejen přizpůsobit vzhled interiéru a exteriéru, ale dokonce zvolit vlastní jméno. Automobil bude stát na podvozkové plošině dodané firmou Brabus, pohon zajistí jednotka s výkonem přesahujícím 550 kW.

Na projektu se kromě Brabusu podílela také společnost Pirelli a Alcar.

Libor Zezulka


Diskuze (1)
Avatar - Pekelná Micinka
13. 3. 2007 13:25
Stola
Dnes v AMR na ČT uvedli, že to je nejdražší auto na autosalonu a že stojí na platformě Maybachu. Co je na tom pravdy nevím, ovšem tu platformu bych jim věřil. Je krásně dlouhá, ale s přední částí si měli pohrát víc. Zejména mi nejde na rozum proč ty "řasy" nejsou v provedení rámu masky (nebo naopak). Také mi chybí nějaká linka táhnoucí se po jinak fádním víku kapoty. Jestli tam je, tak na fotkách je nezřetelná, ale spíš bych řekl, že není. Přitom ta plocha si vyloženě volá po nějakém podélném rozdělení, které by navazovalo na hlavu orla a prostřední díl masky. Inspirace Exelerem je očividná, ale právě ten předek to kazí.