Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Střední pickupy Chevrolet Colorado a GMC Canyon se vrátí na americký trh

Diskuze (0)
Po dvouleté přestávce se do prodeje dostane nová generace střední pickupů koncernu GM. Modely Colorado a Canyon, které konkurují Fordu Ranger, se předvedou v listopadu na autosalonu v Los Angeles.

Pickupy Chevrolet Colorado a GMS Canyon jsou součástí rozsáhlé rodiny rámových terénních vozů. Předchozí generace se vyráběla od roku 2004 a měla standardní rozvor 2824 mm. Kromě dvojice amerických pickupů na stejném podvozku stálo i Isuzu D-Max a dvojice SUV Chevrolet TrailBlazer a Hummer H3.

Z amerického trhu se tandem Colorado a Canyon stáhl loni, po ukončení výroby první generace. Od té doby se prodává druhá generace, ta je ovšem zatím určena jen pro Asii a Latinskou Ameriku – vyrábí se v Thajsku (společně s novým Isuzu D-Max) a Brazílii. Severoameričané se dočkají vlastní verze. Bude vyjíždět z továrny v Missouri, dostane jiné motory a design podobný větším pickupům Chevrolet Silverado a GMC Sierra.

Důvodů pro tento postup má GM hned několik. Především přímý konkurent, Ford Ranger, se v USA neprodává. Místo něj domácí konkurent vytvořil úspornější verzi větší řady F-150, do které osadil motor 3.5 EcoBoost. Dále je to 25% clo na importované užitkové vozy, proto je výroba na území USA nutností. A preference Američanů při výběru motorů se od zbytku světa zásadně liší – GM nebude vůbec nabízet dieselový čtyřválec 2,5 l a místo toho vsadí na nejnovější generaci šestiválců High Feature (atmosférický 3,6 l a přeplňovaný 3,0 l).

Nové pickupy ale nejsou jedinou americkou novinkou General Motors. Ještě v září se na veletrhu Texas State Fair v Dallasu veřejnosti poprvé předvedou nové generace obřích SUV Chevrolet Tahoe a Suburban společně se sesterskými modely GMC Yukon a Yukon XL. V Evropě zase Chevrolet chystá dílčí inovace u většiny současných modelových řad.

Diskuze (0)