Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru Cross Sport Concept: BRZ s batohem a v holínkách

Michal Fokt
Diskuze (2)
Subaru v Tokiu představuje studii sportovně střiženého kombi, zjevně odvozeného od kupé BRZ a vybaveného pro jízdu i mimo zpevněné cesty.

Čas od času se objeví zprávy, že Toyota využije platformu kupátek GT 86 a Subaru BRZ i ke stavbě sportovně laděného sedanu. A nyní dostanou tyto zvěsti úplně nový impuls, Subaru totiž představuje studii Cross Sport Concept. Nejedná se sice o sedan, nicméně designová inspirace i vpřed posunutá přední náprava hovoří velmi jasnou řečí.

Subaru Cross Sport Concept je třídveřové kombi nebo možná v tomto případě říkejme raději Shooting Brake, protože je to vůz velmi dynamického vzezření a zadní převis není oproti BRZ nijak výrazně delší. Má siluetu i tvar bočního prosklení evokující kupé, zmíněnému sporťáku velmi podobný tvar kapoty, i přes to všechno ale spíše než sportovní vůz evokuje crossover s jistými schopnostmi i mimo zpevněné cesty.

Důvodem je masivnější přední i zadní nárazník s ochrannými prvky spodní části auta, plastové nástavce blatníků a v neposlední řadě i větší světlá výška. Podle Subaru má jít o auto, které skutečně kombinuje sport a užitkovost ve 4,3 metru dlouhé karoserii s přiměřeně velkým zavazadlovým prostorem.

Zdá se tedy být jisté, že koncern Toyota opravdu přemýšlí, jak platformu zadokolkového kupé využít. Jestli zrovna jako lifestylové kupé, to zatím nelze z jistotou říci, ale určitě by to mohla být jedna z cest budoucího vývoje. Otázkou je v tomto případě i dostupnost pohonu všech kol...

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - Choochoo
21. 11. 2013 07:10
Re: Za me palec nahoru
Za me palec dolu, vypada to jako Poresche Macan, Cayenne, stejne divny
Avatar - PTS
20. 11. 2013 21:10
Za me palec nahoru
Je to krasne auto, ktere si doopravdy muze dat pridomek Shooting Brake. Dnes tyto "hybridi" leti a tak myslim, ze by touto dobre mirenou strelou mohli pani ze Subaru slusne ziskat. :yes: