Svět motorů 43/2012: Jízdní dojmy - Volkswagen Golf VII

Vitek
Diskuze (7)
V pondělí vychází nové číslo Světa motorů. Co v něm najdete?

Reportáž - Zpomalovače na silnicích

S přístrojem na přesné měření rychlosti vozidla jsme se vydali zjistit, zda „radarové“ semafory skutečně zbrzdí jen toho, kdo nedodržuje maximální rychlost.

Mix

Kia Optima Hybrid. Volkswagen Beetle Cabriolet. Škoda rozšířila výrobu převodovek.

Jízdní dojmy - Volkswagen Golf VII

Divíte se, že výrobce nechce měnit DNA auta, kterého se prodalo skoro třicet milionů a jehož proporce u zákazníků fungují už 38 let? Hlasy příznivců odvážných designových kreací v takové situaci nemají patřičnou sílu.

Renault Clio

Čtvrtá generace nepřináší velké změny v kabině ani pod kapotou. Šmrncovní vzhled a pohodný podvozek si ale jistě najdou příznivce.

Chevrolet Malibu

Působí ryze americky, vyrábí se v Koreji a je blízce příbuzný s Opelem Insignia. Zašmodrchaný mix vlastností vysvětluje nízká cena, za niž lze velký sedan střední třídy koupit.

Srovnávací test - Kia Sorento 2.2 CRDi AT vs. Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D

Obě SUV se prodávají ve třetí generaci, pod kapotou mají vznětové čtyřválce se zdvihovým objemem 2,2 l, jsou přibližně stejně velká a nabízejí se i v sedmimístném provedení.

svetmotoru avizo svetmotoru avizo

Bazar - Ford C-Max

Technika v podstatě kopíruje výchozí a respektovaný model Focus. Kupující C-Max láká variabilním interiérem a větším zastoupením úsporných dieselů.

Mototest - Honda Crosstourer vs. Moto Guzzi Stelvio NTX 1200

Kdo přísahá na orlici ve znaku Moto Guzzi a hodnoty cestovního endura, neuzná daleko přívětivější koncept Hondy. Cenou od sebe daleko nejsou, charakterem ale ano.

Historie - André Lefèbvre

Uragán a mozek Citroënu. Urostlý švihák, třikrát ženatý milovník žen, impulzivní bouřlivák a konstruktér sršící i po ochrnutí nápady.

Mix

Registr vozidel. Zabezpečení vozidel. Kontroly nákladních vozidel. Údržba silnic. Baterie do elektromobilů. Hustota dopravy.

Téma - Vliv léků na řidiče

Policista při silniční kontrole těžko pozná, že jste si vzali prášek na bolavá záda a teď máte pomalejší reakce. Účinky léků totiž mohou mít příčinnou souvislost se vznikem nehody.

Otázky

Rekonstrukce přívěsného vozíku. Rychlostní index pneumatik. Pryč s billboardy. Fórum.

Aktuální slevy - Tipy do plískanic

Pokukujete před zimou po kompaktním SUV? Podívali jsme se na osm nejprodávanějších a vybrali nejzajímavější výbavu s cenou do 550 000 korun.

Rozhovor - Filip Tomsa

Dříve než auto měl motorku. Nyní jí má pro potěšení, když se chce projet. Vlastní také řidičák na auto, u kterého poreferuje velký kufr. Smí však jezdit i kamionem nebo autobusem.

Mix

Robocop vyvenčil novou mašinu. Batman platil pokutu. Devatenáct dětí v cliu. Aukce kombi Aston Martin. Sajdkára jako pohřebák. Recenze modelu Fiatu 126.

svetmotoru avizo svetmotoru avizo

Mix

Ford oznámil odchod ze světových rallye. Volkswagen posílil o Fina Jari Matti Latvalu. MotoGP se bude jezdit jinak. Franc poprvé plochodrážním mistrem. Češi řádili v KTM X-Bow Challenge. Do Prahy přijede Dani Sordo.

Ohlédnutí - Velké ceny Japonska a Koreje F1

Poprvé v sezoně vyhrál jediný jezdec tři závody po sobě. Dokázal to obhájce titulu Sebastian Vettel a premiérově se letos ujal vedení v šampionátu.

Příběh - Dominika Benešová

Nejrychlejší žena v závodech automobilů do vrchu je temperamentní. Příští rok si troufá na stupně vítězů v mistrovství Evropy a chce porazit tátu.

Téma - Bezpečnost na českých rallye

Sezona končí. Byla poznamenána třemi smrtelnými úrazy. Co si o tom myslí mistr republiky Jan Kopecký a předseda Asociace jezdců Pavel Kohout?

svetmotoru avizo svetmotoru avizo

Nové číslo Světa motorů můžete zakoupit vždy od pondělí na stáncích. Již dnes jej můžete objednat přes formulář na stránkách Světa motorů.

Všichni předplatitelé dostávají jedno číslo časopisu za pouhých 19 Kč (51 čísel ročně celkem za 1071,- Kč), hodnotný dárek a přístup do elektronického PDF archivu časopisů od roku 2008.

Vitek
Diskuze (7)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly
21. 10. 2012 18:26
Re: Clio
Chytře napsané, ale až na to, že to není vůbec pravda. Jestli první tříválec v celé historii Renaultu není "velká změna pod kapotou" tak už tedy nevím, co by bylo. A kompletně nový, o míle lepší interiér asi taky není "velká změna", Bohužel tohle odhalí jen ten, kdo se o auta hlouběji zajímá, nikoliv typický čtenář SM - povrchní automobilový konzument. Proto mohou uplatňovat Goeblsovskou poučku o tisíckrát opakované lži... 8-s
21. 10. 2012 17:56
Re: škoda
Přesně tak, jede z těch testů SM mám doma, Rapid porazil úplně všechny konkurenty. Ten test by mohli dát do učebnic marketingu - tolik marketingových triků a "neúmyslných chybiček" ve prospěch vítěze, to už bylo na mě moc...
21. 10. 2012 12:45
Re: Clio
Jistě, přece německé noviny nebudou chválit francouzské auto.
21. 10. 2012 11:10
Re: Clio
Chytře napsané nenápadně nápadné pohanění, člověku se zachytí v podvědomí "nic moc, jdu dál".
Avatar - Thomas89
21. 10. 2012 10:33
škoda
Já se "těšil" na nějaký nový srovnávací test škody rapid a ono nic? a co nová octavia? taky nic? :'-(

>:-[] >:-[] >:-[]