Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

TCR Germany v Mostě: Fulín korunoval víkend výhrou

Michal Štěpanovský
Diskuze (1)
Trojnásobný vítěz Evropského poháru cestovních vozů (ETCC) Petr Fulín potěšil na diváky na Autodromu v Mostě, kde vyhrál s vozem Cupra TCR jeden ze závodu seriálu TCR Germany.

Nebyla to ovšem vůbec jednoduchá záležitost. Početné pole šampionátu nedovolovalo nejmenší chybu a „Fulda“ musel po celou dobu obou závodů svou pozici držet: „Především musím poděkovat klukům v týmu pod vedením Jara Krajčího. Celý mostecký víkend byl v jejich podání koncertem a díky tomu jsme mohli dosahovat solidní časy od pátku do neděle. V sobotním závodě jsme měli problémy s degradací pneumatik. Pomohly mi i výjezdy safety caru a jsem rád, že se povedlo udržet páté místo,“ uvedl v sobotu Fulín.

Pro neděli ve Fulínově týmu zariskovali se změnou nastavení vozu pro nedělní závod. „Musíme si uvědomit, že tady se už nepoužívají nahřívací vaky na pneumatiky, na které jsme byli řadu let zvyklí. Navíc máme proti sobě zkušené týmy, které jedou tento seriál několik let s více auty a mají už hodně zkušeností s tím, jak laborovat s pneumatikami a nastavením podvozku. Závodní pole je ohromně vyrovnané a do jedné sekundy se v tréninku vešlo čtyřiadvacet jezdců.“

Zatímco v sobotním závodě Fulda zaznamenal bezproblémový start a získal dvě pozice, v neděli se musel prodrat podél boxové zdi dopředu, přičemž ukázal své zkušenosti. „Bylo to o agresivitě, nakonec se mi podařilo získat první zatáčku. V týmu mi radili, abych více pracoval s pneumatikami, ale jakmile má člověk za zády několik dravců, tak to jde dost těžko. Takže jsem znovu uvítal vyjetí safety caru, i když mohl být na můj vkus na trati déle.“

Do posledního kola najížděl český jezdec sice druhý, ale… „V pravé zatáčce pod přemostěním mi vyšel osvědčený manévr a podařilo se mi vybrzdit mladého Ebgstlera. Závod byl úžasný díky skvělé kulise fanoušků, u trati byly vidět české barvy, všechno bylo zkrátka fajn!" uzavřel Fulín své bezprostřední dojmy z mosteckého účinkování.

Účast Petra Fulína v sérii TCR Germany nyní činí jedno vítězství a jedno druhé místo. Kromě toho se český jezdec umístil dvakrát v třicetičlenném poli mezi nejlepšími deseti a v neposlední řadě byl vedoucím jezdcem značky Cupra. „Po vítězném závodě v Mostě mi dokonce gratuloval ředitel značky Cupra Jaime Puig. Ohromně mě to potěšilo. Ovšem na druhou stranu jiný efekt než uznání to nemá,“ uvedl Fulín a dodal: „Na jednu stranu takový výsledek potěší, ale má i hořkou příchuť. V tuhle chvíli nevím, jak to bude v letošní sezoně dál s mým závoděním.“

Výsledky TCR Germany v Mostě:

1. závod: 1. Buri (Fin./Audi RS3 TCR); 2. Halderová (Něm./Honda Civic TCR) +0,397; 3. Proczyk (Rak./Opel Astra TCR) +5,315; 4. Reicher (Rak./Audi RS3 TCR) +7,107; 5. Fulín (ČR/Cupra Leon TCR) +9,002; 6. Engstler (Něm./VW Golf TCR) +9,395.

2. závod: 1. Fulín (ČR/Cupra Leon TCR); 2. Halderová (Něm./Honda Civic TCR) +1,133; 3. Engstler (Něm./VW Golf TCR) +1,354; 4. Langeveld (Niz./Audi RS3 TCR) +3,863; 5. Proczyk (Rak./Opel Astra TCR) +4.074; 6. Hesse (Něm./Audi RS3) +4,266.

Michal Štěpanovský
Diskuze (1)
Avatar - holden2
1. 5. 2018 18:11
Natali je
dcera ty vasi Šmucky nebo proc to tu trpite?