Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Neúspěšné modely: Toyota Camry Solara (2004-2008)

M M
Diskuze (13)
Velké japonské kupé Američanom nesadlo.

Keď v polovici tohto desaťročia kulminovali v USA predaje Toyoty Camry ako najobľúbenejšieho osobného auta, japonský výrobca sa rozhodol, že situáciu ešte vylepší.

Do výrobného programu preto pridal veľké coupé Camry Solara. Lenže tentokrát sa úspech nedostavil.

Vlažné predaje auta znamenali kariéru s dĺžkou len polovice štandardného modelového cyklu.

Súbežne s faceliftom sedanu tak v roku 2008 skončila výroba coupé a keď sa dopredali posledné kusy modelového ročníka 2008, Camry Solara sa odobrala na večný odpočinok.

M M
Diskuze (13)
Avatar - Vencos
2. 8. 2011 09:45
Re: Patří sem?
no, já si myslím,že pravda je na půli cesty. I když šlo vlastně jen o Kupé-camry, je to v podstatě jiné auto
Avatar - Vencos
2. 8. 2011 09:44
Re: zaujímavé
zrovna tuto bych si klidně koupil
Avatar - Vencos
2. 8. 2011 09:44
Re: Ikona
Toyota tím ztratila jen "pár magorů" - ačkliv já bych taky dal kdykoliv přednost V6 a automatu před čímkoliv jiným, evropani se chtěj kodrcat v dýzlovejch sračkách s fofrklackem. Evropané jsou masochisti a Camry na ně byla moc příjmená a pohodlná,takže si jí stejně nikdo nekoupil... Proto se sem nevozí. Kdyby si jí přivezl z US, problém by s ní nebyl,však Toyoty jsou spolehlivé
Avatar - euro89
16. 7. 2011 20:35
Re: Ikona
Já jsem několikrát řídil Camry 3.0 V6 b.j. 1991 a bylo to jedno z mých nejoblíbenějších aut,který jsem kdy řidil (a to i přesto, že měla automat, který nemusim). Docela se divim, že Toyota už Camry v Evropě nenabízí. Strejda bejval zarytej "toyoťák", ale když chtěl svojí Camry prodat, tak neměl co místo ní... Avensis byl moc malý a nenabízel žádný pořádný motor... Lexus GS je zase moc drahý... a dovážet současnou generaci z USA nechtěl, protože chtěl mít jistotu dobrýho servisu a záruku. Nakonec přešel k BMW 5er, ale myslím, že Toyota tímhle počinem ztratila nejednoho zákazníka. Jako malý jsem vídával jezdit nový Camry docela dost (hlavně v D) a proto pořádně nerozumim tomu, proč už na ně člověk v evropských showroomech nenarazí.
Avatar - R32
16. 7. 2011 20:07
Re: Patří sem?
Tiež si myslím, že karosárska verzia určitého modelu by tu nemala figurovať... :yes: