Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Trest za špatné parkování: Porsche skončilo s odpálenou kapotou!

David Bureš
Diskuze (12)
Trestem za špatné parkování bývá obvykle mastná pokuta nebo dokonce odtažení vozu. V Paříži však nelegální zaparkování bylo nedávno potrestáno zničeným autem.

Hledání volného parkovacího místa v centru velkoměst je obzvlášť složitá práce, kterou mnozí řidiči řeší tím, že zaparkují tam, kde nemají. Řidič tmavého Porsche 911 se ale v Paříži nedávno přesvědčil o tom, že by to dělat neměl. Po návratu k autu nelegálně zaparkovanému na místě pro taxíky zjistil, že policie nechala na jeho vozu odpálit kapotu.

Příběh se točí kolem pětadvacetiletého mladíka jménem Oliver, který se nedávno rozhodl v Paříži vyrazit do klubu. V jeho okolí ale nebylo volné místo na zaparkování, což se rozhodl vyřešit svérázným způsobem. Než aby jel někam dál a zaparkoval své Porsche 911 legálně někde jinde, rozhodl se ho postavit na místě vyhrazeném vozidlům taxislužby.

To by obvykle mohlo zůstat bez trestu, pokud by si toho policie nevšimla. Mladík sice šanci na potrestání dále zvýšil tím, že Porsche nechal na místě stát přes noc. Párty se mu totiž protáhla, a tak domů raději neřídil, ale jel jinak (zřejmě právě taxíkem). I to by patrně znamenalo jen nějakou pokutu nebo snad odtažení vozu. Jenže tentokrát pařížští strážníci zareagovali jinak.

Dlouhodobé stání netaxíku na taxi místě totiž policistům přišlo podezřelé. S ohledem na loňské teroristické útoky v Paříži nebo ten letošní v Nice je francouzská policie obzvlášť opatrná, a to i kvůli nedávno zmařeným dalším útokům. Z toho důvodu byli na místo přivoláni pyrotechnici, kteří nechali autu odpálit kapotu. Rozhodli se tímto způsobem zjistit, zda uvnitř není náhodou umístěná nějaká nálož.

K odpálení kapoty auta přitom došlo jen krátce předtím, co Olivier na scénu opět dorazil. Mladík sice přiznává, že zaparkoval, kde neměl, zároveň ale tvrdí, že na místo vyrazil hned poté, co ho policie kontaktovala. Jenže unáhlené reakci pyrotechniků se nemůže divit. Tmavé porsche patřilo půjčovně, což s ohledem na letošní útok v Nice, provedený zapůjčeným nákladním vozem, obavu policie z možného nebezpečí dále zvyšovalo.

Mladík si každopádně na postup policie stěžuje a zvažuje možné právní kroky. Příběh tak zatím definitivní konec nemá, protože může mít soudní dohru. Nás však zajímá váš názor, měla francouzská policie právo na zničení vozu, nebo měla podle vás vyčkat na řidiče? Diskuze je vaše.

David Bureš
Diskuze (12)
25. 11. 2016 18:11
Re: Divné !
A co je na tom divného? Naopak zrovna ve Francii mi to v dnešní době přijde naprosto ospravedlnitelné...
Avatar - peter222
25. 11. 2016 16:49
Divné !
Keby sa to stalo na slovensku, tak sa tomu nečudujem, ale toto sa stalo v civilizovanej krajine a to je divné. ;-)
25. 11. 2016 11:34
Re: Nj
Tak i zabíjení musí mít nějakou úroveň a styl ne?

911 je samozřejmě jasnou volbou teroristů. Víš, jaké množství trhaviny se vejde do jeho megakufru? Kam se hrabe nakláďák >:D

Jinak mě fascinuje ten životní styl mladých. Dojdu si do půjčovny pro Porsche a vyrazím do pařížského klubu. Alespoň jednu noc si chci připadat bohatý >:D >:D >:D
25. 11. 2016 11:19
Re: Doplním...
Iný kraj, iný mrav.
25. 11. 2016 11:07
Re: trest
Coze? Skoda Porsche? To je nejaky novy sportovni model Skody, konkurence pro Mercedes-AMG?