Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ural odhaluje drsné testy odolnosti svých motorek (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Irbitský motocyklový závod podobně jako ostatní světoví výrobci své nové modely důkladně testuje, ale prováděné testy zde mají svá jistá specifika.

Stroje značky Ural si zachovávají klasicky vzhled a působí poměrně archaicky, i když jejich pohonné jednotky a podvozky využívají řadu moderních komponentů od elektronického vstřikování paliva přes tlumiče Sachs až po brzdy Brembo.

Základem všech modelů značky Ural je ovšem stále robustní trubkový rám a vzduchem chlazený dvouválec o objemu 749 cm3 se vstřikováním paliva, disponující výkonem 30,1 kW (41 k) a točivým momentem 57 N.m.

U vybraných modelů je pak prostřednictvím čtyřstupňové převodovky se zpátečkou vedle zadního kola motocyklu poháněno i kolo postranního vozíku.

Není tedy divu, že tyto stroje se svými schopnostmi při jízdě v terénu vykonají i těm nejlepším off-roadům, což ostatně velmi dobře dokazuje video, které je vtipně pojato jako testování nových motocyklů před jejich dodáním zákazníkům.

Pro Ural tedy není problém kamenitá nebo rozblácena cesta, resp. zvládne i jízdu i v místech, kde není vůbec žádná cesta a při brodění stačí, když jezdec udrží hlavu nad hladinou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
21. 12. 2016 18:47
Re: Drsné testy
To vies, inspirovali sa u americanov, nejakych HD ( hledam dily >:D ). A nenadarmo je HONDA Harley Owners Need Dependable Alternatives . To je vysledok skusenosti mnohych generacii...
Avatar - Barrichello
21. 12. 2016 14:26
Re: Drsné testy
Jojo, třeba brzdy Brembo je taky potřeba předělat nebo vyměnit německé pneumatky Heidenau [odkaz]

>:D >:D
Avatar - Kolouš
21. 12. 2016 13:57
Re: Drsné testy
ano je to velice úspěšný projekt. Komu se dnes podaří prodávat produkt, který je výrobcem nabízen jako hotový, zatímco zákazníci ho chápou jako tzv. kit, kde je nutné udělat spoustu úprav a přestaveb. Např.tebou zmíněná elektronika je jednou z věcí, které se "tuní" (rozuměj: uprauje tak aby fungovala) jako první...
:-)
21. 12. 2016 12:18
Re: Drsné testy
wehrmacht měl jiné stroje. Hromadně vyráběný R12 i v pásové úpravě na sníh se sajdkou s lyží místo kola a R75 sahara. R71, původní vzor předchůdce Uralu, M-72, byl civilista.
Navíc dnešní Ural už s ním nemá mnoho společného. Také doba spojenectví a spolupráce hitlerovského Německa a stalinského SSSR, která dala vzniknout původnímu stroji, je dávno pryč.
Avatar - Barrichello
21. 12. 2016 08:22
Re: Drsné testy
s původním BMW už to nemá prakticky nic společného, motory, tlumiče, eletronika, převodovka atd všechno jiné, však se to vyváží i do USA, tudíž to plní všechny moderní normy.