Věděli jste, že se v Šíleném Maxovi schovává kultovní tatrovka?

Prezentace klienta
O autech v Šíleném Maxovi se napsalo hodně. Jsou to pojízdná umělecká díla dokonale zapadající do pokřiveného apokalyptického světa, ve kterém je i přes nedostatek benzínu, vody a potravin auto pořád symbolem moci a do jisté míry i svobody.

Auta ve filmu jsou navíc odrazem svých řidičů – páníčků. Hlavní záporák má obří, ze dvou aut sešitou káru působící jako královský trůn. Max má proti tomu starou rozhrkanou dosluhující káru. A Furiosa, odhodlaná žena na útěku, komanduje obří cisternu s dobře utajeným nákladem. Ten vůz, za kterým se všichni ostatní honí. Protože je Šílený Max: Zběsilá cesta jedna velká honička, užijete si tenhle osmnáctikolák zatraceně hodně. Jen málokdo ovšem tuší, co je zač.

Žádné makety

Colin Gibson, chlápek zodpovědný za design a stavbu aut pro film, dostal od režiséra George Millera dost přesné zadání: „Tady jsou náčrtky, potřebuju, aby ty auta vypadaly do puntíku takhle, nebo to někoho bude stát hlavu.“ Gibson vzal přátelskou výhrůžku vážně a z různých aut postavil filmové hvězdy odpovídající skicám. A co víc – plně pojízdné. To je na tom to vůbec nejbrutálnější.

Celý článek dočtete na cars.letgo.cz.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly