Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Film Need for Speed bude nabitý falešnými supersporty

David Bureš
Diskuze (6)
Již před prázdninami jsme vás informovali o tom, že se chystá film inspirovaný herní sérií Need for Speed. Nyní je tu první trailer.

Filmaři v poslední době natočili hned několik filmů, jejichž důležitými hrdiny jsou automobily nebo závodní vozy. Rychle a zběsile 6 či Getaway se už nějakou dobu promítají, Rivalové jdou do českých kin za týden. Příští rok bude mít premiéru film Need for Speed.

Herní sérii Need for Speed jistě není třeba dlouze popisovat, hlavním úkolem hráče je zkrátka závodit s automobily, vyhrávat ilegální závody a unikat policii. V tomto duchu se ponese i stejnojmenný film, který v Česku bude mít premiéru 13. března 2014.

Děj akčního snímku režírovaného Scottem Waughem sleduje pouličního jezdce Tobey Marshalla v podání herce Aarona Paula, který upravuje sportovní auta pro ilegální závody. Během takového závodu je nejlepší přítel hlavního hrdiny zavražděn a z vraždy je neprávem obviněn právě Marshall. Po propuštění z vězení se Marshall snaží přijít vraždě na kloub a hodlá se za smrt kamaráda pomstít účastí v ilegálním závodě.

Po boku Aarona Paula známého ze seriálu Perníkový táta (v originále Breaking bad) si ve filmu studia DreamWorks zahraje například Dominic Cooper (Vévodkyně), Michael Keaton (Batman) nebo rapper Kid Cudi.

Spíše než na děj ale film bude lákat na honičky se supersportovními auty. Těch se ve snímku objevuje mnoho, na rozdíl od podobně laděného filmu Redline je však většina vozů pouze replikami originálů. Takové řešení natáčení usnadnilo i zlevnilo, navíc někteří diváci během akčních scén repliky ani nepoznají.

Fanoušky aut pak může těšit, že při natáčení nepřišly k úhoně tak vzácné automobily jako Lamborghini Sesto Elemento, Koenigsegg Agera, GTA Spano a Bugatti Veyron Super Sport, jejichž repliky ve snímku účinkují.

David Bureš
Diskuze (6)
28. 9. 2013 12:23
Levné
a ne moc povedené repliky aut se daly čekat stejně jako se dají čekat nepovedené repliky herců.
Avatar - flyboyeda
28. 9. 2013 12:08
JSEM SI ŘÍKAL ŽE TEN VEYRON SE NĚJAK MOC NAKLÁNÍ
>:D
Avatar - JDM
27. 9. 2013 19:00
Re: Jezisek neexistuje
není, v tý době ještě repliky nebyli vynalezeny >:D
27. 9. 2013 18:10
No nehovorte....:D
To naozaj??? Ja už som normálne veril tomu že tam budú rozbíjať Veyrony za 2mil. eur.. >:D >:D >:D >:D >:D
Avatar - Pekelná Micinka
27. 9. 2013 11:09
Re: Jezisek neexistuje
Star Trek jsou dvě slova. ;-)