Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen lehce pozměnil styl písma, je moderní a méně geometrický

Jan Mička
Diskuze (71)
Automobilka Volkswagen přichází s lehce upraveným typem písma. Nový font se objeví u všech modelů zvenčí i uvnitř.

Nejen kvalitní výrobky, ale také správná korporátní identita v dnešní době prodává. Způsob, jakým firma vystupuje před svými zákazníky, je totiž kolikrát to první, co může podpořit rozhodnutí o koupi produktu. Není od věci tato pravidla čas od času aktualizovat, jak ale nyní ukazuje Volkswagen, nic se nemá přehánět.

Zpráva o změně stylu písma automobilky Volkswagen má svou váhu, byť si někdo možná ani nevšiml, že k něčemu podobnému došlo. Podle vyjádření značky je nový font více moderní, méně geometrický, a má dynamický kontrast inspirovaný výrazným designem modelů Volkswagen. O vývoj se postarala společnost MetaDesign, s jejíž prací se v budoucnu setkáme jak v reklamních brožurách a na plakátech, tak na samotných automobilech (označení na zádi, plakety v interiéru a podobně).

Podle vyjádření českého zastoupení Volkswagenu nevyžaduje mírná změna identity speciální propagaci. S novým písmem se budeme na všech trzích postupně setkávat od června letošního roku. Slogan "Das Auto" ale zůstává a nezmění se ani logo, jehož současnou podobu značka používá od roku 2000 (oproti předchozímu budí dojem trojrozměrnosti).

Jan Mička
Diskuze (71)
29. 5. 2015 14:37
Re: O Sole Mio

VWaffanculo...
29. 5. 2015 13:47
Re: změna
Asi leští doma novou pětistovku? 8-s
29. 5. 2015 13:45
Re: Skoda, Skoda über alles...
Hezky jsem se zasmál! :yes: >:D
29. 5. 2015 10:54
To je hnus velebnosti...
Ostatní nade mnou již řekli vše. Článek samotný by se s hóóódně přivřenýma očima skousnout dal, ovšem vzhledem k širším souvislostem... Ano, toto je dno (alespoň doufám teda).

Pro redakci - nemělo by pro vás být alarmující, že pod článkem se vám vysmívají všichni, včetně (rozumných a normálních) fandů koncernu?

Pro toho zaměstnance PR oddělení Škoda auto, jež má tento hnůj, kdysi nejlepší web o autech v této zemi, na starost. Tedy patrně pro jedinou relevantní osobu - už jste se při čtení nějaké té příručky o markétingu dostal/a ke kapitole "Všeho moc škodí", "Nic se nemá přehánět", "I blb se jednou přesytí", "Ouwrloudyd" apod.? Já jen, že už se to stalo.
Za odměnu bych vás (ano, malé "v" je záměr) posadil s celou rodinou do Fabie combi s božím tříhrnkem o výkonu neskutečných 55kW, samozřejmě nabitou všemi extras, ať to má váhu a cenu (kterou hoši na ACZ opět nějak šikovně zakamuflují), a poslal bych vás na Ještěd. Už se těším, jak mě v mém voze o výkonu ubohých 130Hp (francouzských, tj. děl dvěma) a krouťákem přes 200 Nm (dtto.) vezmete v dlouhym táhlym... 80-120 za 43s. 80...81...82...83...

Kam bych poslal redaktory ACZ psát nebudu. Ještěd to není.
29. 5. 2015 10:32
Re: změna
Bůh ví :-!