Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo VNL jako pracoviště a domov v jednom (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Volvo Trucks v rámci své série krátkých filmů pojmenovaných Welcome to my Cab představuje výjimečná vozidla svých klientů.

Mezi nejzajímavější epizody tohoto projektu patří severoamerický tahač Volvo VNL s obytnou nástavbou. Tento jedinečný stroj vlastní Jon Brown se svou ženou Miriam, kteří jej využívají jako pracoviště a zároveň si plní svůj sen o cestování.

Jejich Volvo VNL je upraveno přesně podle jejich představ a díky skutečně nadstandardním rozměrům obytné nástavby s kompletním vybavením, v němž nechybí ani pračka nebo garáž na jízdní kola, jim slouží jako skutečný domov na kolech.

První zástupce modelové řady VN uvedla společnost Volvo Trucks na severoamerický trh v roce 1996. V současnosti jsou vozidla této řady rozdělena do tří různých větví s označeními VNM, VNL a VNX, které ještě doplňují řady VHD a VAH.

V případě řady VNL jsou k dispozici základní provedení 300, 430, 630, 670, 730 a 780, která se mezi sebou liší především předurčením pro různé úkoly od regionální po dálkovou dopravu a také nabízenými kombinacemi šasi a kabin od krátké denní až po dlouhou spací s vysokou střechou.

Pro každou z nabízených verzí jsou v nabídce motory Volvo D11, D13 a D16 s výkony od 261 kW (355 k) do 441 kW (600 k) a točivým momentem 1695 až 2780 N.m. Alternativou k pohonným jednotkám z vlastní výroby je pak Cummins ISX15 s výkonem 294 kW (400 k) až 405 kW (550 k).

Standardem pro všechny verze řady VNL je dvanáctirychlostní převodovka I-Shift, kterou ovšem na přání mohou nahrazovat převodovky značky Eaton.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)