Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vyhazov Clarksona byla chyba, tvrdí bývalý šéf BBC. A Top Gear bude možná uvádět kuchař...

David Bureš
Diskuze (33)
Někdejší šéf BBC Jeremyho Clarksona považuje za problematickou osobnost, přesto si myslí, že britská stanice se bývalého moderátora Top Gearu neměla vzdávat.

Vyhození Jeremyho Clarksona z britské veřejnoprávní televize BBC bylo velkým tématem loňského roku. Mnozí Clarksonovi fanoušci jeho odchod z Top Gearu oplakali, což bylo znát i na špatných výsledcích „nového“ Top Gearu s novými moderátory. Že bylo vyhození Clarksona chyba, si vedle mnohých diváků myslí i Mark Thompson, někdejší ředitel BBC.

„Clarkson může být velice problematická osobnost, a to říkám jako jeho přítel. Ale myslím si, že jeho pronikavý, hříšný a lehce neovladatelný talent je něco, co si BBC nemohlo dovolit ztratit,“ říká Thompson, který ve funkci hlavy BBC působil mezi lety 2004 a 2012.

Zároveň ale Thompson přiznává, že uhození kolegy je něco, co by se nemělo stávat. A v takovém případě je danou osobu složité udržet, říká dnešní generální ředitel vydavatelství The New York Times Company, proslavené stejnojmenným americkým deníkem.

Clarkson byl loni z BBC vyhozen poté, co vyšla najevo jeho rvačka s producentem Oisinem Tymonem. Bývalý moderátor Top Gearu se za incident později omluvil a přiznal, že byl důsledkem jeho těžkého dne, kdy se dozvěděl o nálezu na jazyku jevícího se jako rakovina. Zbývající moderátoři Top Gearu Richard Hammond a James May následně oznámili, že bez Clarksona nebudou v Top Gearu pokračovat a BBC se rozhodli také opustit. Místo pro britskou veřejnoprávní televizi tak trio dnes pracuje pro službu Amazon Prime, pro níž připravují nový automobilový pořad The Grand Tour.

Právě The Grand Tour může znamenat velké problémy pro Top Gear s novým obsazením. Přestože se jedná o novou show, Clarkson a spol. mají natolik širokou fanouškovskou základnu, že už nyní mají zajištěnou dostatečnou pozornost. Navíc publikum přítomné na natáčení prvního dílu bylo nadšené, což se rozhodně nedá říci o recenzích nového Top Gearu.

Ten byl totiž hojně kritizován, což bylo patrné i na diváckých výsledcích. BBC se sice ohánělo čísly, že z celosvětového hlediska je nový Top Gear větším hitem než ten předchozí, v domovské Británii ale inovovanou show sledovalo podstatně méně lidí než tu s Clarksonem a spol. Zatím poslední 23. sérii Top Gearu sledovalo v průměru jen 3,89 milionu britských diváků, zatímco rekordní 9. série z roku 2007 měla průměrnou sledovanost 7,45 milionu britských diváků. I proto už show opustil Chris Evans, který se měl stát její novou hlavní tváří, avšak diváky nezaujal.

Dosud se hovořilo o tom, že Evans nebude nikým nahrazen a že pouze zbývající pětice (Matt LeBlanc, Rory Reid, Chris Harris, Eddie Jordan a Sabine Schmitz) dostane více prostoru, nejnovější zprávy ale naznačují opak. Britský The Daily Mirror hovoří o tom, že by spektrum moderátorů mohl doplnit James Martin. V českém prostředí asi příliš známý není, v Británii se ale jedná o populárního televizního kuchaře. Sám sebe označuje za automobilového fanouška (vlastní na 20 vozidel, třeba Ferrari Daytona), přičemž údajně byl velice zklamaný, když jej BBC loni neoslovilo s nabídkou nahradit Clarksona.

David Bureš
Diskuze (33)
25. 8. 2016 10:40
Re: uroven TG
ok, ok...
24. 8. 2016 16:39
Re: TG vs. TGT
Ber v potaz, ze posledni 2 nebo 3 sezony byli za dobry krize a dost razantne jim skrouhli rozpocet. To melo jiste velky vliv.
Avatar - maxi!
24. 8. 2016 15:18
Re: uroven TG
ved to ani nezrovnavaj, preboha!
ja pisem o tom, ze pre mna je anglicky humor v pohode - ako napriklad Monty.
ze nie v tom je problem, ze by mi vadil anglicky humor
:-!
24. 8. 2016 13:53
TG vs. TGT
me posledni 2 serie TG co jsem videl prisli spis jako takova telenovela kde jsou proste 3+1 herci co jezdi ruzne po svete v autech a delaji nejake cosi co je obcas humorne, proste kdys jsem to sledoval tak jsem si rikal jestli je to v necem jine treba oproti tomu, kdys mamimy doma s deckem cucej na nekonecne telenovely, taky je to furt s tema samejma hercema a furt o tom samem >:D

ani bych se nedivil kdyby posledni roky sla sledovanost TG dolu a rozdil mezi 22 a 23 serii byl tak nejak po stejne krivce viditelne jiz rok predtim
Avatar - Pekelná Micinka
24. 8. 2016 12:42
Re: Another one bites the dust
Tak asi už nejsem široká veřejnost. Až na pár momentů a několik dílů mi to prostě už zábavný nepřijde.