Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Za jízdu v protisměru po R10 dostal Švýcar podmínku

Ondřej Láník
Diskuze (13)
Řidič, který jel po R10 v protisměru, odešel dnes od soudu s podmínečným trestem.

Událost, která na konci května 2011 překvapila i otrlé české řidiče, se dnes dostala opět k soudu.

Předmětem stání byla několik desítek kilometrů dlouhá jízda v protisměru z Turnova do Prahy, které se dopustil švýcarský řidič s bílým vozem Mitsubishi Lancer Evo.

Při jízdě ohrozil desítky vozidel a způsobil šest dopravních nehod. Zastavil až nedaleko letiště ve Kbelích, kde mu došlo palivo. Policie jej zadržela až poté, co vystoupil auta a snažil se utéci po svých.

Za čin spáchaný pod vlivem pervitinu a léků dostal řidič pouze tříletý trest odnětí svobody podmíněně odložený na pět let. Dále mu bylo zakázáno řízení motorových vozidel a byl na 10 let vyhoštěn z České republiky.

Rozsudek zatím není pravomocný, státní zástupce se proti verdiktu soudu odvolal. U soudu při tom požadoval pro Švýcara 5,5 roku nepodmíněně. Za obecné ohrožení mu hrozilo až 8 let vězení.

Ivo Klár, soudní znalec z oboru psychiatrie, u soudu řekl, že užití léků a pervitinu způsobilo řidiči přechodnou duševní poruchu. Požité látky měly vliv na jeho duševní stav a podstatně jej ovlivnily, až se dostal do toxického deliria s paranoidními projevy. Řidič u soudu tvrdil, že měl paranoiu, pocit že mu má být ublíženo. Proto prý nezastavil, i když policii viděl.

Ondřej Láník
Diskuze (13)
Avatar - MAP2009
23. 10. 2011 12:24
Hm
Jakpak se na to asi dívá z kriminálu p. Lacinovi který dostal 6 let? Chraň Bůh že bych ho chtěl nějak obhajovat, ale výsledek tohoto soudu byl pro mne šokující. To že soudce uvedl, že byl cizinec z fetovaný a neručil za sebe je "revoluční" vyjádření. Protože dosud to nebyla polehčující okolnost. Takže když vás někdo sere tak ho zabijete a pak se ožerete na stračku...a soud vás osvobodí...jak snadné. Otázka ale je zda toto platí jen pro Švýcary a nebo i pro domácí.
23. 10. 2011 11:34
Re: Skvelej signal
...a dost mozna, ze Lacina to auto vytlacil jen diky ridicske chybe.

Jo, ten kontrast doslova bije do oci :no:
18. 10. 2011 09:07
Re: Skvelej signal
Znáš vyšetřovací spis ? Znáš lékařské a psychologické posudky lékařů/znalců ? Velmi složité pro striktní vynášení závěrů.
Nicméně ten trest mne zaráží také. Kontrast s případem pana Laciny, který pravděpodobně v momentálním afektu pravděpodobně vytlačil jiné auto z dálnice a dostal za to 5 let, je obrovský.
18. 10. 2011 07:42
Re: Demokracie
Ve skutecnosti za to mohlo to zle a skarede japonske auto.
Ja bych za trest na Mitsubishi zvedl clo - svadi k rychle jizde v protismeru.
Avatar - gld
17. 10. 2011 23:59
Re: Demokracie
Ten chlap mal ísť natvrdo sedieť. Bodka.