Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Závody do vrchu: Nejlepší je Tomáš Vavřinec

Michal Štěpanovský
Diskuze (1)
Automobilový jezdec Tomáš Vavřinec se stal vicemistrem Evropy v závodech do vrchu a současně získal Pohár FIA (Mezinárodní automobilová federace).

V evropském šampionátu startuje Tomáš Vavřinec s podporou Autoklubu České republiky jako člen reprezentace, do které se vrátil po deseti letech, když začal opět jezdit vrchy. Celkově v ní působí již šestnáct let. „V posledních dvou závodech sezony ve slovinské Ilirské Bistrici a chorvatském Buzetu se mi podařilo vyhrát a jednou dojet druhý. To mi nakonec bodově stačilo,“ říká pražský závodník.

Podobný kousek jako letos se mu povedl již potřetí. Současně se stal letos nejlépe umístěným českým jezdcem v mistrovství Evropy. „Na začátku sezony jsem si dal za cíl skončit do třetího místa, takže mám důvody být maximálně spokojený,“ říká Vavřinec.

Tomáš Vavřinec je současně předsedou Svazu motoristických sprintů. Již čtvrtým rokem organizuje mistrovství republiky v této disciplíně, která je přístupná veřejnosti. „Tuto aktivitu sleduje také Autoklub ČR v čele s prezidentem Janem Šťovíčkem a jednáme o další spolupráci,“ dodává Tomáš Vavřinec.

Michal Štěpanovský
Diskuze (1)
Avatar - Emel
29. 9. 2017 22:14
Paráda
Velká gratulace :yes: