Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva 2016: Fotogalerie z prvního dne

Jan Mička
Diskuze (5)
První den 86. ženevského autosalonu je za námi. V přiložené galerii najdete fotografie nejžhavějších novinek, o kterých jsme dnes psali.

První den letošního ženevského autosalonu byl z pohledu obsahu na Auto.cz výjimečný. Vůbec poprvé jsme totiž zprostředkovali živý přenos tiskové konference a vy jste mohli u svých monitorů sledovat, jak probíhala premiéra jednoho z nejdůležitějších konceptů celé výstavy – Škody VisionS. To byla ale pouze malá část materiálu, který jsme dnes publikovali.

Začali jsme pěkně zostra – Fiatem Tipo, který je pro italskou automobilku nesmírně důležitý. Představil se zde v karosářských variantách hatchback a kombi, přičemž právě druhá jmenovaná verze bude z pohledu českých zákazníků pravděpodobně jednou z nejvyhledávanějších. Na tomtéž stánku, pouze o malý kousek dále, jsme se mohli poprvé posadit do modelu 124 Spider včetně ostrých verzí Abarth. Až tohle auto dorazí na české silnice (stane se tak již v září), rázem ožijí – jenom těžko byste totiž hledali jiný malý roadster v podobné cenové relaci, který by dokázal tak intenzivně přilákat zájem veřejnosti.

Významná premiéra se odehrála také u Francouzů. Renault zde představil čtvrtou generaci modelu Scénic, který sice vypadá trochu jako crossover, podle automobilky se však stále jedná o MPV. Snad možná ještě důležitější je nicméně nový Mégane Grandtour – má zavazadelník o objemu 580 litrů, vypadá fantasticky, a stejně jako hatchback je nabitý moderní technikou. Vždyť kdo v tomto segmentu nabídne například barevný head-up displej?

Velmi rušno bylo u Audi. Přesně v 9:05 totiž začala tisková konference, během které německý výrobce odhalil zcela nový městský crossover Q2. Jak napovídá číselné označení, je vůz v rámci portfolia umístěn pod zaběhnutým SUV Q3. Postaven je na platformě MQB, nabízí široké možnosti individualizace, a sám předseda představenstva Audi AG jej nazval „drzounem“. Na první dojem jde o velmi povedený vůz, jak jezdí, se však dozvíme až na podzim.

Vůbec poprvé jsme si byli prohlédnout také nová vlajková Volva – modely S90 a V90. Stojí na platformě SPA, jsou doslova napěchovány moderní technikou známou z SUV XC90, a na zákazníky útočí především krásným designem karoserií a luxusním interiérem. S modulárním základem souvisí také použití pouze čtyřválcových agregátů, konkrétní závěry však přineseme až po prvním svezení. Zatím má od nás Volvo palec nahoru!

K letošnímu ženevskému autosalonu se váže ještě další novinka, kterou vám však představíme o něco později. Celý dnešní den jsme totiž sbírali data pro unikátní 360stupňové video, prostřednictvím kterého si budete moci prohlédnout výstaviště hezky v teple domova. Uvidíte ještě zahalené výstavní exponáty, expozice automobilek v obležení novinářů a v neposlední řadě také atraktivní modelky. Rozhodně se máte nač těšit!

Jan Mička
Diskuze (5)
Avatar - 3_diamanty
2. 3. 2016 20:36
krasne auto ten aston
priznavam ze na inych fotkach som bol neisty ohladom tej vizaze... ale tieto realnejsie fotky su uz podstatne vieryhodnejsie a auto vyzera ozaj famozne aj ked predsa len ta legendarna DB7 sa mi paci viac

jedina vec co mi snad vadi je ta implementacia toho disleja do palubovky... ja neviem ale nepaci sa mi ako to tam napasovali .... podla mna to auto v tejto cenovke mohlo mat aj elegantnejsie a menej rusivo zakomponovane .. ten displej mi tam skratka posobi ako past na oko... ako domontovany... nastastie to nie je ziadny nacapeny tablet ani ziadny megadisplej na vysku ale napriek tomu som z jeho formy a vsadenia do opalubovky hodne sklamany ... skoda... nie som detailista ale toto sa dalo spravit aj inak... na urovni hodnej astonu a nie nejakeho bezneho osobaku za desatinovu cenu ... co uz...

ale inak vazne to auto na tychto foto vyzera fantasticky.... jeho vyzarovanie , sedacky, volant... vnimatelna kvalita ... chvalim.... tu je vsetko ok .. aston ako ma byt :yes:
Avatar - Pekelná Micinka
2. 3. 2016 01:27
Jsou
Žralok z Gaydonu a koncept Mazda. :yes:
Avatar - praděda7
1. 3. 2016 23:37
Placená reklama?
Vůbec poprvé jsme totiž zprostředkovali živý přenos tiskové konference a vy jste mohli u svých monitorů sledovat, jak probíhala premiéra jednoho z nejdůležitějších konceptů celé výstavy – Škody VisionS.......................

;-)
Avatar - jurajos
1. 3. 2016 23:17
Jasna vec...
...ze ten Aston NECHCEM vidiet nazivo, nikdy!
Avatar - LEGOPARK
1. 3. 2016 21:38
Peugeot? Suzuki?
Peugeot 2008 a Suzuki SX4 S-Cross po facelifte tam nie su???