Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zetor Forterra HSX sbírá mezinárodní ocenění

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Společnost Zetor Tractor a.s. získala za svou novou modelovou řadu Forterra HSX prestižní ocenění Zlatý klas s kytičkou 2012 a Zlatý kosák 2012.

Soutěž Zlatý klas 2012 o nejlepší vystavený exponát proběhla na 39. ročníku mezinárodní výstavy Země živitelka pod odbornou garancí Ministerstva zemědělství ČR. Nejlepší vybrané exponáty, splňující i náročná ekologická kritéria, soutěžily o Zlatý klas s kytičkou 2012. Toto nejvyšší ocenění výstavy získal na základě prezentace a obhajoby před odbornou komisí Zetor. Poprvé v historii tak byl Zlatý klas s kytičkou udělen v kategorii mechanizace.

Soutěž Zlatý kosák proběhla v rámci 39. mezinárodní zemědělské a potravinářské výstavy Agrokomplex v Nitře.

Modelová řada Zetor Forterra HSX 100, 110, 120, 130 a 140 představuje univerzální traktor, který je určen k agregaci se zemědělskými stroji a průmyslovými adaptéry.

Nejvýraznější inovací je Power Shuttle, tedy reverzace pod zatížením, nová převodovka s 30 rychlostními stupni pro jízdu vpřed i vzad, 3° automatický násobič točivého momentu (Power Shift), vyšší zvedací síla hydrauliky a technologická novinka HitchTronic, díky níž se traktor při orbě sám přizpůsobí podmínkám jakéhokoliv terénu.

První Zetor Forterra HSX opustil výrobní linku koncem června a první vyrobené traktory zamířily do USA. Objednávky na novou řadu traktorů přicházejí z České republiky, Anglie, Holandska či Polska.

Do konce letošního roku plánuje Zetor vyrobit 400 kusů tohoto modelu, v příštím roce by se mělo jednat o 900 kusů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
5. 10. 2012 11:48
Re: Škoda vs Zetor
Jestli to nebude tím, že zetor je jiná cenově a kvalitově vyšší třída než koktávka.... >:D
Avatar - zobak
4. 10. 2012 20:15
Škoda vs Zetor
Škoda, že Zetor nedělá taky auta! Dnes mě kolega svezl Oktávkou I na oběd a po šesti hodinách na poli v orbě jsem se cítil v Zetoru lépe jak v té Oktě! :-!
4. 10. 2012 16:47
Více údajů...
Například by náš určitě zajímalo, za kolik dá severní smyčku, nebo jak je to s náklony v zatáčkách :-)