Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zetor: Výrobce traktorů hlásí nárůst zisku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Podle předběžně neauditované účetní závěrky dosáhla skupina Zetor v loňském roce konsolidovaného zisku před zdaněním ve výši 118 milionů Kč.

Zetor tak v loňském roce dosáhl o 2 % vyššího zisku než v roce 2010. V meziročním srovnání zároveň výrazně vzrostl počet přijatých zaměstnanců.

Jsme rádi, že skupina Zetor navazuje na příznivé hospodářské výsledky a že za rok 2011 můžeme oznámit mírný nárůst zisku oproti předchozímu roku, a to v tržních podmínkách, které lze obecně považovat za nepříznivé, říká Petr Veselý, finanční ředitel Zetor Tractors a.s. Pokračujeme v neustálém vývoji, jak v rámci produktů, tak i uspořádání naší společnosti, abychom dobrých výsledků dosáhli také letos, dodává Veselý s tím, že tomu zatím nasvědčují i ohlasy obchodních partnerů.

Společnost Zetor Tractors a.s. navíc v roce 2011 výrazně posílila svůj zaměstnanecký tým. Ke konci roku 2011 stoupl počet zaměstnanců na 839. Oproti roku 2010 je to nárůst o 11 %. Nejvíce byl posílen vývoj a výzkum a také výrobní úsek, což souvisí i se zakázkou pro irácký trh. Celkem má dnes společnost Zetor Tractors 856 zaměstnanců.

Traktory Zetor se stejně jako v uplynulých letech těší zájmu v zahraničí. V průběhu roku 2011 výrazně vzrostl například vývoz do Německa, Iráku, Bulharska, Litvy i na sousední Slovensko. Nejvíce traktorů Zetor (více než 40 %) stále míří do Polska.

V příštím roce výrobce traktorů očekává rostoucí význam iráckého trhu. Pozornost Zetoru se zaměří také na Alžírsko. I další africké země jako Egypt či Nigérii přitom zástupci společnosti považují za potenciálně velmi zajímavé. Zetor aktuálně usiluje o vstup na ukrajinský a ruský trh.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - pelikoš
3. 3. 2012 21:00
jojo
velká gratulace...bravo zetor ;-) :yes: :-!
Avatar - Misanick
2. 3. 2012 18:02
Jede traktor,
je to Zetor, jede do hor orat brambor!!! >:D
2. 3. 2012 17:52
Jen tak dál!!!
Držím pěsti! :yes: