Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AUTO 7 - 02/05

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Korejská automobilka Kia pokračuje ve své modelové ofenzivě hned zkraje roku 2005. Získali jsme informace o nové generaci řady Kia Rio.

OBSAH 02/05

PŘÍMO NA VĚC...

PREMIÉRA

Korejská automobilka Kia pokračuje ve své modelové ofenzivě hned zkraje roku 2005. Získali jsme informace o nové generaci řady Kia Rio.

NOVINKY

První autosalon roku – kde jinde než v Americe! Detroit již tradičně obesílají automobilky zejména modely určenými pro USA. Ještě víc prozradíme za týden. Detroit totiž otevřel brány v pondělí 10. ledna.

TAJNÉ PROJEKTY

Na prahu roku jsme opět nahlédli do zákulisí, které se automobilky snaží utajit. Máme informace o chystaných projektech Maserati GT, Mazda MR2 i Volkswagen Fox.

SROVNÁVACÍ TEST

Jednovaječná dvojčata prý mohou mít i rozdílné povahy. V případě dvou vozů Škoda Superb se o hlavní rozdíl postaraly motory. Porovnávali jsme dva šestiválce – model s turbodieselem 2.5 TDI (120 kW) a verzi se zážehovým motorem 2.8 30 V (142 kW).

LAHUDKA

Už jen to jméno. Bentley Arnage Drophead Coupé. To se musí vidět, to je nutné si přečíst.

TEST

Kombíky již dávno ztratily své krabiciózní tvary. Renault Mégane Grandtour s francouzským šarmem spojil elegantní vzhled a užitné schopnosti.

TEST

Otestovali jsme dlouhodobě nejprodávanější nissan na českém trhu. Almera měla pod kapotou turbodiesel 2.2 dCi a hýčkala nás nejvyšší výbavou Tekna.

TEST

Toyota Corolla se vyrábí již více než 30 let a dnes je na trhu její devátá generace. Testovali jsme takřka základní model - hatchback s motorem 1,4 l po letním decentním faceliftu.

SROVNÁVACÍ TEST

V abecedě dělí Audi a Volvo takřka všechna písmena. Jaké jsou rozdíly mezi Audi A4 a Volvo S40? Kterému z nich bychom dali přednost?

…A VŠE KOLEM

STORY

Motoristé se letos rozhodně nenudí. Po letním ropném šoku (barel ropy za 55 dolarů) a strmém růstu cen pohonných hmot přišlo na sklonku roku příjemné zlevnění. Nové překvapení připravila však cena nafty – na řadě míst Česka stála víc než Natural 95. Kde hledat příčinu?

TUNING

Tentokrát vám kromě jiného ukážeme, že tuning nemine ani dodávku. Ale to není zdaleka všechno.

BAZAR

Toledo nebylo oblíbené jen jako novinka u dealerů. Druhá generace už sice nelámala rekordy, přesto o ni byl velký zájem. Poptávka je i po ojetinách Seat Toledo.

PRODEJNÍ AKCE

Hypermarkety auta neprodávají, a nejen proto se slevy 95 procent na auto nedočkáte. Výhodné nabídky sice stále existují, tentokrát se však zdrženlivost nevyplatila. V loňském roce byly slevy mnohdy vyšší. Některé však zůstaly a nové přibyly – prostudujte náš pravidelný přehled.

PATINA

Projekt 92 neboli Ursaab (česky Prasaab). Možná by se hodilo i slovo želva. Především však jeden ze zakladatelů slavné tradice automobilky Saab.

SPORT

Kdo je kdo, kdo je kde, kdo s kým, kdo kam odešel a kdo kam přišel. Piloti F1 a automobilových rallye na prahu roku 2005.

RELAX

Co dokáže sníh a mráz s automobily? To se dá slovy jen těžko popsat. Brouzdali jsme na internetu – vám stačí nalistovat stránky 38 a 39.

SERVIS

Co se zamrzlým autem? První rada: Nenechte ho zmrznout. Druhá rada: Prostudujte si naši servisní rubriku. Třetí rada: Když už zamrzne, trpělivost, pevné nervy a sněžný skútr v záloze.

CO JE TO?

Pohon všech kol Hondy Legend nese název Super Handling AWD. Jak pracuje? A víte, co umí systém Airscarf?




Odkazy:

www.auto7.cz

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)