Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 507: Prodává se exemplář v původním stavu

Michal Fokt
Diskuze (1)
Perfektně zachovaný bavorácký sporťák z padesátých let jde v Itálii do dražby. Nemáte zájem?

Při vší uctě je všem "emkům" z Mnichova, jeden z nejikoničtějších modelů v historii značky je sportovní model 507, vyráběný ve druhé polovině padesátých let. Jeho designu (od autora Datsunu 240Z Albrechta Goertze) dodnes není co vyčíst... a technice vlastně také ne, něco přes 1,3 tuny vážící sporťák byl poháněn vidlicovým osmiválcem 3,2 l o výkonu 150 koní. Auto zvládlo stovku za devět sekund a dokázalo uhánět rychlostí až 220 km/h. Prostě paráda.

Navíc je i poměrně vzácný, prodalo vyrobilo se jen 252 exemplářů roadsteru s hardtopem a jeden z nich teď mění majitele. Na prodej je auto v naprosto původním stavu s najetými pouhými 73 tisíci kilometry. To, že doposud nebylo restaurováno, znamená, že zejména interiér nese stopy používání, ale ne zase tak zásadní, aby bylo nutné renovovat a řada sběratelů dává přednost právě takovému typu aut, takže je klidně možné, že vůz bude pouze zakonzervován v původním stavu.

Tento konkrétní kus, vyrobený v roce 1957, byl původně lakován v bílé barvě Papyros White, zkombinované s červeným interiérem, třetí z jeho čtyř dosavadních majitelů (jenž auto vlastnil 51 let(!)) však barvu změnil na "Sea Green" a osadil auto kotoučovými brzdami, ty původní jsou však zachovány, stejně jako původní servisní knížka, sada nářadí, návod k obsluze a certifikát od BMW.

Stavu auta a jeho vzácnosti odpovídá i očekávaná cena, na aukci ve Villa Erba by se 27. května mohlo auto prodat v intervalu 1,7-2 miliony euro. Jestli do toho půjdete, dejte vědět, rádi se přijedeme pokochat.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - DaewooMaster
19. 5. 2017 14:35
Prodává se exemplář v původním stavu
"Prodává se exemplář v původním stavu - byl původně lakován v bílé barvě Papyros White, zkombinované s červeným interiérem, třetí z jeho čtyř dosavadních majitelů (jenž auto vlastnil 51 let(!)) však barvu změnil na "Sea Green" a osadil auto kotoučovými brzdami." To mi nějak nesedí. :*)