Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW oslaví 100 let koncepty všech svých koncernových značek

Michal Fokt
Diskuze (5)
Nikoli pouze Vision Next 100, BMW u příležitosti svých kulatin letos představí také studie značek Rolls-Royce, Mini a BMW Motorrad.

BMW včera ukázalo studii Vision Next 100, která má být vizí futuristicky tvarovaného vozu s překvapivě příjemně zakomponovaným retrem v podobě klasických vertikálně orientovaných ledvinek. Jedná se o dárek ke stému výročí založení značky, jediný od BMW, ale pouze první z řady v rámci celého koncernu.

Mnichovskou stovku budou totiž slavit všechny značky BMW Group. Zatímco na studii motorky BMW si budeme muset počkat až do listopadového L.A. Auto Show, kde se ukáže koncept, jenž má zdůraznit volnost, kterou jednostopé stroje nabízí, britská větev koncernu prezentuje své práce už v červnu na Festivalu rychlosti v Goodwoodu.

BMW se zatím tváří hrozně tajemně, proslýchá se však, že Rolls-Royce chystá vůz Grand Sanctuary, který by měl disponovat i na poměry značky superluxusním interiérem. A přiznejme si, to bude opravdová výzva. O projektu Mini je toho známo ještě méně. Mohlo by se jednat o kreaci podobnou studii Rocketman, s mottem "každé Mini je Mini". Slogan by mohl naznačovat, že to bude vůz segmentu malých aut a tento koncept má demonstrovat "nové století personalizace".

Michal Fokt
Diskuze (5)
Avatar - manitou
8. 3. 2016 17:59
Re: Tohle je ofic ze dneška:
takže se to bohužel zhoršilo...
Avatar - manitou
8. 3. 2016 15:48
Re: Tohle je ofic ze dneška:
tobě stačí teda málo ;-) snad to nezhorší tvůj stav