Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brilliance v Ženevě 2009

Diskuze (0)

Společnost HSO Motors Europe, která v Evropě zajišťuje prodej vozů čínské automobilky Brilliance Auto, v loňském roce prodala zhruba 1 000 vozů tohoto čínského producenta, což však bylo proti původnímu plánu podstatně méně

Společnost HSO Motors Europe, která v Evropě zajišťuje prodej vozů čínské automobilky Brilliance Auto, v loňském roce prodala zhruba 1 000 vozů tohoto čínského producenta, což však bylo proti původnímu plánu podstatně méně. HSO totiž zatím pro vozy Brilliance nezískala oprávnění týkající se individuálního schvalování. To by mohlo být podle předpokladů společnosti HSO uděleno v dubnu a poté bude možné vozy Brilliance volně prodávat v celé EU. I proto jsou plány prodeje HSO na tento rok navzdory poklesu automobilového trhu optimistické. HSO by chtěla letos v Evropě prodat 6 tisíc vozů Brilliance, v roce 2010 pak zhruba 10 tisíc kusů.

Šéfem HSO je Hans-Ulrich Sachs, který zřejmě doufá, že se "historie opakuje". Tento manažer totiž před 17 lety s úspěchem přivedl na evropský trh korejské vozy. Sachs se domnívá, že Brilliance bude v Evropě velmi úspěšná, protože dokáže rychle zvyšovat kvalitu svých vozů.

BS2

I když hatchback nižší střední třídy vozí Brilliance po autosalonech již od podzimu 2007, teprve letos se automobil s označením BS2 poprvé představil v provedení blízkém sériové výrobě. Importér pro Evropu doufá, že se první vozy dostanou k zákazníkům na starém kontinentě v závěru letošního roku. Pětidveřový hatchback míří do golf-klasse s vnějšími rozměry 4,21 x 1,76 x 1,46 m a dvěma benzinovými čtyřválci 1,3 a 1,6 l. Cena za slušně vybavený vůz se bude pohybovat v intervalu 10 až 11 tisíc Euro. Design BS2 vytvořil Giugiaro a Brilliance nezapomnělo v Ženevě upozornit na fakt, že i slavná karosárna tento model vystavuje na svém stánku.

BS4 Wagon

Evropskou premiérou bylo také vystavení sériové podoby nového kombi BS4 Wagon. Dílo karosárny Pininfarina se na německém, španělském, francouzském a italském trhu objeví v polovině roku 2009.

Novinka po technické stránce vychází ze čtyřdveřového sedanu BS4 a k pohonu modelu Wagon slouží stejné zážehové čtyřválce. Základní cena by neměla překročit 18 tisíc euro. Mluvíme o 4,7 m dlouhém kombi, vybaveném čtyřválcem 1,8 Turbo (125 kW) se šestistupňovou manuální převodovkou.

Brilliance BS4 i BS4 Wagon jsou postaveny na zkrácené platformě většího modelu BS6 a komponenty jejich hnacího ústrojí mají původ u značky Mitsubishi.

Ondřej Láník

Diskuze (0)