Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler Crossfire ještě nekončí

Aleš Jungmann
Diskuze (6)
Chrysler se rozhodl ponechat ve svém modelovém portfoliu Crossfire i pro modelový rok 2008.

Automobil Chrysler Crossfire se objeví v autosalonech a nabídkách dealerů i v roce 2008. Dočká se pouze malých úprav jakými je například monitorování tlaku v pneumatikách.

Kompaktní kupé a roadster Crossfire nezaznamenal za dobu své existence žádný větší prodejní úspěch. Možná doplácí na specifický design, možná na dnes již překonanou techniku (vychází technicky z prvního Mercedesu SLK). Na žádném z trhů si nevydobyl stabilní pozici. Pro Američany je málo americký (vyrábí ho karosárna Karmann v Německu), evropští zákazníci zase preferují malá kupé jiných značek s často lepšími jízdními vlastnostmi. Vedení automobilky předpokládalo odbyt 30 tisíc vozů ročně, již druhý rok výroby na tuto metu ale Crossfire nedosáhl. Na velmi důležitém americkém trhu se prodejní čísla propadla ze 14.665 prodaných kusů v roce 2005 na 8.216 prodaných kusů minulý rok. Poměrně překvapivě tak zní prohlášení Allana Meccy, který stál za zrodem Crossfiru, ve kterém sděluje svou spokojenost s prodejními čísly. Ve srovnání s prodejními čísly Audi TT si prý na americkém kontinentu stojí Crossfire dle jejich očekávání. Výroba tedy skončí pravděpodobně až za rok.

Aleš Jungmann
Diskuze (6)
Avatar - Pekelná Micinka
4. 7. 2007 14:10
Křížová palba
Mě chybět nebude. Myslím, že v Evropě se design totálně minul účinkem. Když někdo kupuje US sporťák, tak asi chce, aby to jako US auto vypadalo, tohle určitě neztělesnilo zemi původu, chybí tomu svaly a hrubost. A když někdo (naprostá většina), bude chtít malý sportovní auto v téhle cenové kategorii, tak se poohlídne po nabídce evropských značek.