Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacií Jogger na dovolenou do Řecka: Máme pro vás několik důležitých čísel

Svět motorů
Diskuze (0)

V 90. letech bylo Chalkidiki jedno z prvních míst v Řecku, kam začaly jezdit autobusy českých cestovek. Letos, když v létě kolabovala většina leteckých společností, jsme si vzpomněli na naše cesty autem na toto místo a zkusili ji po letech zopakovat.

Dlouhodobě testovaná Dacia Jogger 1.0 TCe (81 kW) se zdála na cestu do Řecka ideální. Je to dříč, i když do kopce trošku zadýchaný, ale pro čtyři cestující se spoustou věcí jako dělaný. Obyčejné auto pro obyčejné lidi. Pokud se vám cestou něco pokazí, v žádném servisu není problém ho nechat opravit.

Vyjeli jsme na konci prázdnin. Proti letům minulým je teď cesta v podstatě až do Soluně po dálnici. Jen má v tuto dobu celá Evropa prázdniny, tudíž se tvoří fronty na hraničních přechodech. Doporučujeme stáhnout si aplikaci BorderWatcher. Sleduje aktuální dění na hraničních přechodech. Cestou tam nám aplikace hlásila 300 minut čekání na hlavním hraničním přechodu Horgoš mezi Maďarskem a Srbskem. Sjeli jsme tedy z dálnice a podle navigace hledali vedlejší přechod v polích, kde aplikace hlásila čekací dobu pouze 20 minut, ale jízda tam byla pomalejší. Museli jsme se tam dostat po okreskách a pomalu najet zpátky na dálnici, ale i tak se nám to časově vyplatilo.

Video se připravuje ...

Dálnice byly kupodivu prázdné. Zdrželi jsme se jenom na obchvatu Bělehradu, který je ve výstavbě. Slovensko projedete přibližně za hodinu, celé Maďarsko trvá zhruba tři hodiny. Nejdelší část cesty, přibližně šest hodin, jedete přes Srbsko. Severní Makedonii v pohodě zvládnete za 1,5 hodiny.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Svět motorů
Diskuze (0)

Doporučujeme