Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další crossover? VW si zaregistroval název, který předpovídá příchod nového modelu

Diskuze (4)

Německý Volkswagen v posledních letech nelení v oblasti chrlení nových a nových model. Při poslední registraci ochranné známky pravděpodobně můžeme čekat další nový model.

Volkswagen je v posledních letech aktivní nejen na poli elektromobility, ale i nových crossoverů se spalovacími motory. Až se v tom začínáme tak trochu ztrácet… K větším a již zaběhlým SUV modelům Touareg a Tiguan se v roce 2017 přidal crossover T-Roc, aby ho o rok později následoval menší T-Cross. Volkswagenu to však přišlo málo a tak v minulém roce využil jihoamerický Nivus a v Evropě ho pojmenoval jako Taigo - tak, aby rodina crossoverů a SUV na starém kontinentu zůstala u počátečního označení písmenem T. 

Video se připravuje ...

Máme tu nový rok a Volkswagen si pro nás dost možná chystá další model do rodiny modelů s vyšší světlou výškou. Volkswagen totiž požádal o registraci názvu “T-Space” jako ochranné známky. O novém modelu snad až na zaměstnance německé značky se neví zhola nic. 

Kam by však mohl T-Space zapadnout? Už takto se trojice modelů T-Roc, T-Cross a Taigo trochu pere mezi sebou a dost možná i produktoví školitelé mají problém prodejcům vysvětlit, jak vlastně mají popsat rozdíly mezi těmito crossovery. Taigo je sice představiteli Volkswagenu popisováno jako SUV kupé, berte ho však spíš jako takové vyšší Polo kombi. 

V nabité nabídce crossoverů nás napadá jedna, možná trochu šílenější varianta, která může po složení pár dílků dávat smysl. Současný VW Tiguan je na trhu od roku 2016 a nová generace se zajisté blíží. Nový nástupce Tiguanu by mohl dostat nové jméno, a to právě T-Space. Space (prostor) by měl zajisté znamenat více prostoru než zmíněné tři crossovery, blížící se nová generace Tiguanu a čerstvě registrovaná ochranná známka. Něco mi říká, že všechny tyto věci mají společného jmenovatele. Nebo Volkswagen opravdu našel další skulinku ve světě SUV a ukáže zcela nový model? 

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (4)

Doporučujeme

23. 3. 2022 09:11
Skôr ako crossover...
...by som tipoval MPV. Možno s máličko zvihnutým podvozkom a plastami dookola.
Avatar - 3_diamanty
22. 3. 2022 22:28
Crossoverov
Nie je nikdy dost :-!
Avatar - MS-sport
22. 3. 2022 16:41
Málo kdo ví, že to "T"
je první písmeno slova "Zoufalec" v malajštině tedy "Terdesak"..... a proto si ho tam EUsoudruzi dali :-! :yes:
22. 3. 2022 16:13
rozdíly
Jestli mají naši prodejci problém vysvětlit rozdíl mezi modely, tak bych chtěl vidět, jak to řeší prodejci v Číně.