Novinky
WRC je hodně drahé, ale s Mini je to trošku jinak. Prodrive koncipoval program s Mini jako zákaznický a v tom je v současnosti nejúspěšnější. Má nejvíce objednávek na Mini WRC a S2000 (s motorem 1.6 turbo), které se liší jen kitem a lze je přestavovat. Hodně se psalo o významném sponzorovi na sezónu 2012, měl to být údajně Samsung a později byl zmiňován Red Bull, ale ani jeden nevyšel. Proč? Protože Prodrive nemá zájem jet celou sezónu, stačí jim vyhrávat pár RZ nebo útočit na vítězství v několika závodech a dokázat tak, jak mají rychlé auto. To se pak logicky skvěle prodává, i když klienstký program je u nich nejdražší. Kris Meeke bohužel už svůj úkol testovacího pilota splnil, ale nemá za sebou sponzory. Za Dani Sordem stojí Santander a tak pojede 10 závodů.
V článku se také píše o BMW, ale i tady je to trochu jinak. David Richards potvrdil, že na začátku projektu Mini WRC byla dohoda s BMW, které mělo vyvinout motor. To se také stalo, nějaké poslední úpravy dostal motor na soutěži ve Walesu a dál je všechno v režii Prodrive. BMW tedy od projektu WRC rozhodně neuteklo do DTM, jen splnilo co bylo ve smlouvách.
Ještě o S2000; přibližné počty vyrobených aut😒br /> Škoda Fabia S2000: 43
Abarth Grande Punto: 38
Peugeot 207: cca 100
Ford Fiesta: 39
Přijde ti to málo? Mě teda ne, a to jsou jen ty nejznámější 😉 Peugeot Sport teď testuje P207 S2000 EVO 2012 [odkaz] a od roku 2013 nahradí Super 2000 třída R4T.
V článku se také píše o BMW, ale i tady je to trochu jinak. David Richards potvrdil, že na začátku projektu Mini WRC byla dohoda s BMW, které mělo vyvinout motor. To se také stalo, nějaké poslední úpravy dostal motor na soutěži ve Walesu a dál je všechno v režii Prodrive. BMW tedy od projektu WRC rozhodně neuteklo do DTM, jen splnilo co bylo ve smlouvách.
Ještě o S2000; přibližné počty vyrobených aut😒br /> Škoda Fabia S2000: 43
Abarth Grande Punto: 38
Peugeot 207: cca 100
Ford Fiesta: 39
Přijde ti to málo? Mě teda ne, a to jsou jen ty nejznámější 😉 Peugeot Sport teď testuje P207 S2000 EVO 2012 [odkaz] a od roku 2013 nahradí Super 2000 třída R4T.
Zaregistroval jsem vznik S2000,vím že tam slaví nějaké úspěchy Škoda,že je tam Peugeot,Ford,Fiat ale chtělo by to větší počet automobilek třeba Toyota,Subaru,Opel,Audi aj.
WRC mělo nějak končit pak z toho zase sešlo a sorry opravdu mě nebere boj Citroen-Ford a myslím že nejsem sám.
Děkuji za "rozšíření" obzoru 😉