Novinky
Já bych řekl, že je doba jedné gen. 8 let (po 4 facelift) a ne 7
Někdy šest, nebo i méně. Nikde to není zakotveno.
Ano, ale když už se mluví o obvyklé době jedné gen., tak je to 8 let, a ne 7 let 😉
Jen v tvé hlavě. 😉 3-4 roky do prvního faceliftu jsou celkem běžné. Hodně záleží, o jaké auto jde, jak se prodává, jaké máš vývojové kapacity atp. Třeba A4 bude mít myslím 4+2. 8 let je dnes dlouhá doba a s jediným faceliftem je to celkem neobvyklé (to už spíš 5+3 než 4+4). Je otázka, co to vůbec generace je (na rozdíl od faceliftu). Intervaly se zkracují a trochu se stírá rozdíl mezi generací a zásadním omlazením.
Třeba zmíněná A4 měla 7 (B5; 3+4), 4 (B6), 3 (B7) a (nejspíš) 6 (B8; 4+2) let.
Třeba zmíněná A4 měla 7 (B5; 3+4), 4 (B6), 3 (B7) a (nejspíš) 6 (B8; 4+2) let.
.... 7 miestne MPV aspon s 450k motorom. To sa teraz nosi a Porsche by nemalo dlho otalat.
Keby si trochu rozumel automobilovým trendom, vedel by si, že MPV sú OUT!
A nenapísal by si takú trápnu hlúposť! :no:
A nenapísal by si takú trápnu hlúposť! :no:
Dr.Zoidberg, odchod do buducnosti a nekecat somariny.
Přiznat, že měl pravdu, se dalo i přímo a hlavně na úrovni... :😉 😉
Najprv by vsak musel mat pravdu, ze?
MPV nikdy netrhali predajne rekordy a ani nebudu, ale stali na chvoste; takze ta poznamka je uplne mimo misu.
MPV nikdy netrhali predajne rekordy a ani nebudu, ale stali na chvoste; takze ta poznamka je uplne mimo misu.
To, že už dlouhodoběji stojí "na chvostě", myslel právě tím, že jsou "OUT", na rozdíl od SUV/SAV/Crossover...
Potom boli out vzdy a tym padom opat jeho radoby inteligentna pripomienka nema zmysel.
SUV a spol. uz cochvila budu konkurovat aj klasickym HB, co MPV nikdy nedokazali.
SUV a spol. uz cochvila budu konkurovat aj klasickym HB, co MPV nikdy nedokazali.
Vidím, ako vždy, si mimo - slušne povedané!
Ty píšeš nejaké blbosti, že výkonné MPV sa nosia - takže "čágo belo...." :no:
Ty píšeš nejaké blbosti, že výkonné MPV sa nosia - takže "čágo belo...." :no:
Napsal jsi doslova: ".... 7 miestne MPV aspon s 450k motorom. To sa teraz nosi...", což je blbost (MPV jsou "na chvostě"/OUT) a měl jsi napsat (možná i chtěl) namísto MPV - SUV.
Ale víc polopatě už ti to asi nevysvětlím ani já. 😉
Ale víc polopatě už ti to asi nevysvětlím ani já. 😉
Nie nechcel, nepochopili ste to ani jeden.
To, co je tam napisane, je iba to, ze sa taka divoka kombinacia "nosi", nie ze ide o ziadanu a predavanu kombinaciu. Snob sa este oduje ako tukan a tvari sa hustointeligentne, hoci nepochopil pointu.
To, co je tam napisane, je iba to, ze sa taka divoka kombinacia "nosi", nie ze ide o ziadanu a predavanu kombinaciu. Snob sa este oduje ako tukan a tvari sa hustointeligentne, hoci nepochopil pointu.
"Nosí" se právě kombinace velkého SUV s výkonným motorem, nikoli velkého MPV s výkonným motorem..., takže to byl hodně špatný příklad kombinace na to, aby ty reakce byly opodstatněné. Ale jestli to stále pochopit nemůžeš, nebo jen nechceš, je úplně jedno.
To je super, ze ty vies lepsie ako ja, co som chcel napisat.
To rozhodně ne, ale na rozdíl od tebe aspoň dobře vím (a nejen já), co jsi nakonec skutečně napsal (viz i ta citace). Jedna věc je, co chce někdo udělat/napsat a druhá co skutečně udělá/napíše.
A reagovat se dá jen na to, co skutečně napsáno bylo, nikoli na to, co napsáno být mohlo, nebo mělo.
A reagovat se dá jen na to, co skutečně napsáno bylo, nikoli na to, co napsáno být mohlo, nebo mělo.
Spravne, treba reagovat na to, co je napisane; nie to, co si citatel domysli, ze by to mohlo byt. Potom tu kvoli tmou vznikaju bezcielne nekonecne diskusie.
Márne sa tu snažíš vykrúcať - nerob si tu verejnú hanbu! :no:
Popros kamaráta Gúgla nech ti vysvetlí čo je MPV a čo sa teraz nosí... :-!
Popros kamaráta Gúgla nech ti vysvetlí čo je MPV a čo sa teraz nosí... :-!
Macan má byť najlacnejším modelom - a má štartovať na 40 000€ (rozumej 55 000 - 65 000€).
Čiže naozaj sa nedá hovoriť o ľudovom vozidle. Dostupnejšie? - to áno, ale nie masové!
Veľa ľudí zabudúda, že Porsche bolo v 90. rokoch na pokraji krachu a že ho zachránili Boxter a neskôr Cayenne. Porsche 911 by bola už len legendou minulosti.
Čo ma tiež irituje sú reči o koncerne! Porche sa stalo "členom" kedy? Pred rokom?! A má pravdepodobe najväčšiu samostatosť....
Čiže naozaj sa nedá hovoriť o ľudovom vozidle. Dostupnejšie? - to áno, ale nie masové!
Veľa ľudí zabudúda, že Porsche bolo v 90. rokoch na pokraji krachu a že ho zachránili Boxter a neskôr Cayenne. Porsche 911 by bola už len legendou minulosti.
Čo ma tiež irituje sú reči o koncerne! Porche sa stalo "členom" kedy? Pred rokom?! A má pravdepodobe najväčšiu samostatosť....
Zřejmě to pak bude stejný případ jak Mercedes. Modelů najednou jak máku a kvalita rapidně dolů. Pak se z prémiové značky stane téměř běžná ;-\ Že se jen z 911 asi žít nedá (byť Ferrari? ) je možné, ale je třeba to udělat mimořádně citlivě. Ty ostatní modely nesmí podlézat plasty, unifikovanými díly či malými TDI pod kapotou.
Nevim, proc se vsichni snazi vyplnovat (ci spise vytvaret) dalsi a dalsi skuliny na trhu. Je mi jasny, ze smysl kazdy (soukromy) firmy je predevsim vydelavani penez, ale nekde mi to uz prijde utazeny za vlasy. Tim spis, kdyz Porsche patri do velkyho koncernu, ktery uz tak jako tak pokryva de facto cely trh. Jejich touha, pokryvat co nejvic z trhu mi tedy prijde jako trochu ujeta. Kdyz si Porsche "neda pozor", muze se mu stat, ze jeho exklusivita kvuli vysokym vyrobnim cislum proste zmizi, jako se to stalo "premiove" trojce BMW/Audi/Mercedes. Ty tady v Nemecku stoji na kazdem rohu, takze si clovek uz pripada jako individualista, kdyz jezdi Mondeem nebo Insignii... :😉
prvy krok bol cayenne.... dalsim bola panamera a pridu aj dalsie prekvapenia.... casom urcite pride aj nejaky mensi dostupnejsi model a mozno aj 5 dverak :yes:
Určitě souhlas, a na 99% Porsche žádný hatch á la Audi A3 neplánuje.
Ja by som si vedel predstaviť od Porsche niečo podobné ako Panamera, s tým, že by ''preskočili'' vyššiu strednú a rovno urobili model v strednej triede (niečo podobné ako Audi A5 Sportback) :yes:
PS: Ten diesel ale bude (alespoň) 6ti válcový.. 😄
A PORSCHE? Vzpomeň taky třeba na jeho "lidové" kořeny společné s Broukem... 😉
Než (nedávno) Porsche "pohltilo" VW, docela "exkluzivní" (ono už se v češtině NE"smí" psát "s"? když je to z anglického "excluSive"?) zboží BYLO - jsem zvědava tak "za 10-15 let (že VWýrazné změny a "masovější" rozšíření TDi nebudou dělat hned je JASNÉ - otázka je toho(to) "trochu delšího horizontu", tam je "menší Panamera combi" a možná jednou i ten 4válcový diesel MOŽNÝ 😐
[odkaz]
Doufám, že se shodneme alespoň na tom, že prémiové zboží určitě není (přím👋typicky) exkluzivní.