Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche rozšíří svou nabídku na sedm modelů

Aleš Dragoun
Diskuze (46)
Slavný výrobce sportovních vozů chce v budoucnu rozšířit svou modelovou nabídku na sedm řad.

Menší SUV Macan nebude pouze značkovou variantou Audi Q5. Šéf automobilky z Zuffenhausenu Matthias Müller řekl v rozhovoru pro německý Auto Motor und Sport, že Porsche nevyužije celé platformy koncernu VW, ale pouze její části. Macan by tedy jako sportovnější auto mohl mít jiné naladění podvozku, níže položená sedadla (obojí zcela určitě) a také vlastní motory. Ovšem, asi ne všechny, zejména turbodiesely by měl dodat Volkswagen, resp. Audi.

Ve stejném interview Müller prozradil, že by si přál paletu složenou ze sedmi modelových řad. „Je to ideální, životní cyklus jedné generace je sedmiletý. To nám dává možnost představit každoročně jeden nový model.“ Je pochopitelně jedno, zda to bude zástupce zcela nového segmentu, kde dosud automobilka nepůsobila, nebo nová generace stávající řady.

K rozšíření portfolia výkonný ředitel poznamenal, že novým typem bude sportovní vůz mezi legendární 911 s aktuálním kódem 991 a chystaným spyderem 918 a jako další přijde na řadu menší sourozenec Panamery. Pokud započteme i Macan a 918, vyjde ovšem řad osm, supersport 918 totiž stojí poněkud stranou pravidelné nabídky modelů.

V Zuffenhausenu se chtějí věnovat nadále také plug-in hybridům. Po debutu modernizované Panamery E-Hybrid přijde na řadu i velké SUV Cayenne a elektromotor dostane i zmíněný Macan. Bude modelů nakonec devět? Uvidíme. Další supersport s označením 960 není v tuto chvíli prioritou, na vývoji se pracuje, ale přednost mají výše zmíněné projekty. Beztak se „Fefiho“ (jméno Fefi znamená Ferrari Fighter!) s plochým šestiválcem 3,9 l a čtyřmi turbodmychadly nedočkáme dříve než za čtyři roky, takže by byl de facto nástupcem 918.

Aleš Dragoun
Diskuze (46)
11. 4. 2013 13:25
Re: Este chyba...
Ja sa vykrucam? Si sa zblazil, ze? Ved ty dristas, lebo si nepochopil kvoli vlastnej indispozicii. Domyslel si si a fabulujes ako zmyslov zbaveny >:D
Ked chces argumentovat sam proti vlastnemu nazoru, tak si zaloz vlakno >:D
Avatar - Snooob
10. 4. 2013 09:51
Re: Este chyba...
Márne sa tu snažíš vykrúcať - nerob si tu verejnú hanbu! :no:
Popros kamaráta Gúgla nech ti vysvetlí čo je MPV a čo sa teraz nosí... :-!
10. 4. 2013 01:42
Re: Este chyba...
Spravne, treba reagovat na to, co je napisane; nie to, co si citatel domysli, ze by to mohlo byt. Potom tu kvoli tmou vznikaju bezcielne nekonecne diskusie.
Avatar - white label
9. 4. 2013 22:02
Re: Este chyba...
To rozhodně ne, ale na rozdíl od tebe aspoň dobře vím (a nejen já), co jsi nakonec skutečně napsal (viz i ta citace). Jedna věc je, co chce někdo udělat/napsat a druhá co skutečně udělá/napíše.
A reagovat se dá jen na to, co skutečně napsáno bylo, nikoli na to, co napsáno být mohlo, nebo mělo.
9. 4. 2013 21:45
Re: Este chyba...
To je super, ze ty vies lepsie ako ja, co som chcel napisat.