Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Porsche Cayenne: Třetí generace zhubne 100 kg

Nižší hmotnost pomůže jízdním vlastnostem nového Cayenne. Jeho vzhled se nijak dramaticky nezmění.
Zpět na článek
8. 1. 2014 22:52
Magických 100kg
Hmmm.... to není nikomu divný, že od té doby co i neodborná veřejnost pochopila, že na váze opravdu záleží, tak těch kulatých 100 "kilo" se pěkně vyjímá ve všech marketinkovejch materiálech novejch aut!!

Co takhle 55 nebo 155? Nějak mám dojem, že zákazníky stejně "voblbujou" a nejen že to bylo možné už daleko dřív, tak dnes musí jít i víc. Ono to prostě jen stojí peníze. Ale třeba by to mělo větší efekt než drahej elektromotor?!?
Rozbalit vlákno
1
9. 1. 2014 11:51
Re: Magických 100kg
V předchozí generaci to bylo myslím zhruba 200 kilo. A původně se mluvilo o dalších 200 kilech v téhle. Jinak je samozřejmě vtipné, jak pěkně to zaokrouhlují. Nicméně udané číslo bývá jen v jedné verzi. V jiných to už bývají méně pěkná (a typicky menší čísla). A dělají někdy i jiné čachry (viz Range Rover a jeho porovnávání nového s V6 se starým s V8 - nicméně tady spíš vidím chybu v novinářích a jak úsporu prezentovali).

Rozhodně nechceme, aby se to zvrhlo v nižší hmotnost za každou cenu. Protože se to může podepsat na kvalitě produktu. Jestli ušetří nějaké kilo tím, že začnou dělat vnitřnosti sedadla z CFRP místo hořčíku, dobrá. Ale používat tenčí plechy, seškrtat izolační materiály, hnát na hranici únosnosti komponenty pohonného ústrojí, to není dobré.
Avatar - peter_ko
9. 1. 2014 00:11
Tretia generácia?
ja som si nevšimol ani príchod druhej >:D
Rozbalit vlákno
0