Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: AvtoVAZ patří Francouzům, Renault-Nissan má 67,1 % akcií

Aliance Renault-Nissan převzala vládu nad ruskou automobilkou AvtoVAZ. Aktuálně ovládá skoro 70 % akcií.
Zpět na článek
1. 7. 2014 23:10
Avatar - dolfi
30. 6. 2014 21:59
Svrab a neštovice?
>:D
Rozbalit vlákno
1
Avatar - Ada je zase tady
30. 6. 2014 22:51
Re: Svrab a neštovice?
Tak nějak. Prostě rendlík. Co jiného čekat, než svrab a neštovice... :no: Teď nastoupí ekonomové a začnou šetřit za každou cenu :no:
1. 7. 2014 01:02
Dacia II, nebo danajský "dar"?
Renault si asi myslí, že s Ladou zopakuje superúspěšný příběh Dacie, ale možná nedocenil, že Rusové mají od západní mentality ještě o hodně dál, než hodně frankofonní Rumuni...
Lada jako by v sobě zrcadlila celé Rusko - kvantitativně obří automobilka, ale kvalitativně i po stránce produktivity naprostý automobilový suterén. No, asi jim to za ten obří ruský trh stojí, protože mimo něj nedává značka Lada v koncernu Renaulžádný smysl (když už mají lowendovou a výborně fungující Dacii)... Uvázat si takový ruský balvan na krk, tomu se říká odvaha - nebo šílenost?!
Rozbalit vlákno
2
Avatar - pumpkin
1. 7. 2014 08:40
Re: Dacia II, nebo danajský "dar"?
Tiež by ma zaujímala ich stratégia do budúcna. Ak som dobre pochopil, teraz tam začnú predávať jeden Datsun na báze Lady, Logan MCV sa zas predáva ako Lada Largus. Neviem z akého dôvodu, ale v Rusku sa Dacie nepredávajú a zrejme by trvalo kým by si tam vybudovala imidž. Predpokladám teda, že Renault spraví z Lady "Daciu pre východ".

Inak môže mi niekto vysvetliť ako to bolo s Nivou? Pri hľadaní som zistil že VAZ už roky vyvíjal nástupcu, dokonca jeden prototyp klinovitého tvaru z 80. rokov sa stal dizajnovým základom pre Hondu HR-V. Potom konečne novú Nivu nejak doklepli v kooperacií s Chevroletom, ale nakoniec o ňu aj meno Niva prišli. A tomu práve nerozumiem ako to mohli dopustiť.
1. 7. 2014 10:25
Re: Dacia II, nebo danajský "dar"?
Taky bych to viděl jako značku zaměřenou pouze na ruský a spřízněné trhy. Nemá smysl se cpát do Evropy. Tady buď lidi Ladu neznají a nebo jí bohužel znají až moc dobře. Podle mě prostě vezme nějaké Dacie, popřípadě staré modely Renaultu a Nissanu. Udělají pár kosmetiských změn a budou to bouchat jako Ladu. Ruskej trh je docela veliký a úspech by to mít mohlo. Kvalita bude rozhodně vyšší než na co jsou rusové u Lady zvyknutí, a cena by mohla být cca stejná.
1. 7. 2014 23:10
Renault
vytáhl ze dna Dacii, která teď má defakto širší nabídku aut než Škoda a za mnohem dostupnější peníze. Rusko je ohromný trh, pokud přestanou politici z EU blbnout, mohli by Renaulti z Lady vybudovat časem prosperující automobilku.
Jen mě mrzí, že se trochu zavřela voda nad chystaným malým autem na bázi minulé generace Twingo - mělo se vyrábět právě v Ladě a přeznačené prodávat na našem trhu jako Dacia a zároveň nejlevnější auto na trhu.
Rozbalit vlákno
0