Novinky
Taky bych to viděl jako značku zaměřenou pouze na ruský a spřízněné trhy. Nemá smysl se cpát do Evropy. Tady buď lidi Ladu neznají a nebo jí bohužel znají až moc dobře. Podle mě prostě vezme nějaké Dacie, popřípadě staré modely Renaultu a Nissanu. Udělají pár kosmetiských změn a budou to bouchat jako Ladu. Ruskej trh je docela veliký a úspech by to mít mohlo. Kvalita bude rozhodně vyšší než na co jsou rusové u Lady zvyknutí, a cena by mohla být cca stejná.
Tak nějak. Prostě rendlík. Co jiného čekat, než svrab a neštovice... :no: Teď nastoupí ekonomové a začnou šetřit za každou cenu :no:
Tiež by ma zaujímala ich stratégia do budúcna. Ak som dobre pochopil, teraz tam začnú predávať jeden Datsun na báze Lady, Logan MCV sa zas predáva ako Lada Largus. Neviem z akého dôvodu, ale v Rusku sa Dacie nepredávajú a zrejme by trvalo kým by si tam vybudovala imidž. Predpokladám teda, že Renault spraví z Lady "Daciu pre východ".
Inak môže mi niekto vysvetliť ako to bolo s Nivou? Pri hľadaní som zistil že VAZ už roky vyvíjal nástupcu, dokonca jeden prototyp klinovitého tvaru z 80. rokov sa stal dizajnovým základom pre Hondu HR-V. Potom konečne novú Nivu nejak doklepli v kooperacií s Chevroletom, ale nakoniec o ňu aj meno Niva prišli. A tomu práve nerozumiem ako to mohli dopustiť.
Inak môže mi niekto vysvetliť ako to bolo s Nivou? Pri hľadaní som zistil že VAZ už roky vyvíjal nástupcu, dokonca jeden prototyp klinovitého tvaru z 80. rokov sa stal dizajnovým základom pre Hondu HR-V. Potom konečne novú Nivu nejak doklepli v kooperacií s Chevroletom, ale nakoniec o ňu aj meno Niva prišli. A tomu práve nerozumiem ako to mohli dopustiť.
Renault si asi myslí, že s Ladou zopakuje superúspěšný příběh Dacie, ale možná nedocenil, že Rusové mají od západní mentality ještě o hodně dál, než hodně frankofonní Rumuni...
Lada jako by v sobě zrcadlila celé Rusko - kvantitativně obří automobilka, ale kvalitativně i po stránce produktivity naprostý automobilový suterén. No, asi jim to za ten obří ruský trh stojí, protože mimo něj nedává značka Lada v koncernu Renaulžádný smysl (když už mají lowendovou a výborně fungující Dacii)... Uvázat si takový ruský balvan na krk, tomu se říká odvaha - nebo šílenost?!
Lada jako by v sobě zrcadlila celé Rusko - kvantitativně obří automobilka, ale kvalitativně i po stránce produktivity naprostý automobilový suterén. No, asi jim to za ten obří ruský trh stojí, protože mimo něj nedává značka Lada v koncernu Renaulžádný smysl (když už mají lowendovou a výborně fungující Dacii)... Uvázat si takový ruský balvan na krk, tomu se říká odvaha - nebo šílenost?!
Jen mě mrzí, že se trochu zavřela voda nad chystaným malým autem na bázi minulé generace Twingo - mělo se vyrábět právě v Ladě a přeznačené prodávat na našem trhu jako Dacia a zároveň nejlevnější auto na trhu.