Ekonomika
Jak se to vezme. Litrovy vykon to ma stejny, jako stara jednasestka.
Dustojna motorizace pro velke MPV (i kdyz soucasny Espace uz moc velkym MPV neni) je jedine benzinovy sestivalec. :-!
Nerikam ze ne, ale musi se brat v potaz na co ho dotycny pouzije. Ja jezdim kratke trasy do prace, maximalne jednou/dvakrat za rok delsi trasa na dovolenou, rocni najezd 12 tKm. Na to mi bohate staci preplnovany ctyrvalec o vykonu 160PS.
A co je podle tebe velke MPV? Espace je vetsi nez Galaxy, dodavky typu Multivan, Trafic a pod. mezi MPV uz nepocitam...
Však má pravdu. Není to o tom že nový Espace by nebyl velký, ale není to MPV. Je to módní crossover, ktery co se týče prostoru a variability nesahá svému předchůdci ani po kotníky. Bohužel.
...a má niekto v tej triede z EU V6 ?
A co se zastaralým a smadlavým benzínovým motorem? Ten patří do muzea. :-!
Ostatně celá tahle kreatura jakbysmet.
Ostatně celá tahle kreatura jakbysmet.
A novinári im na to vždy naletia! [odkaz]
;-\
Asi to dělají, protože jsou takhle lidé zvyklí. Podobně se pořád používají koně. Je to na pytel, ale je to tak. Mám takový pocit, že v "techničáku" mám poids a vide a je i s řidičem, protože tam prostě musí být s řidičem (je to vyžadováno nějakým nařízením EU o registračních dokumentech).
Kolikrát to novináři popletli, nejen u francouzských automobilek. Nepoučí se. Člověk si na to prostě musí dávat pozor.
Tak to zabil aj jeden slovenský moto-novinár, ktorého tu v diskusii zvyknú spomínať. Pri premiére im dali francúzske prospekty nového P308. A on porovnal jeho hmotnosť s vtedy aktuálnym Citroenom C4 - pohotovostná hmotnosť podľa metodiky EU. Výsledok? Skritizoval C4 za to, že je viac ako 200 kg ťažší!
Dokáži tedy pochopit, že by takhle udali hmotnost bez řidiče. Ale že by udávali suchou (bez náplní, jak píšeš)? Se suchou se setkáš spíš u sportovních aut.
Jinak v ČR se to jmenuje provozní hmotnost. Pohotovostní je bez řidiče. Je to tak myslím i v dokumentech (osvědčení o registraci má tedy "kolonku" provozní, nikoli pohotovostní). Norma je na registrační dokumenty, ne obecně na terminologii. I když mi to zavání pomalu klamáním spotřebitele, když to nijak neupřesní.