Novinky
Hyundai spojilo motor 1.6 CRDi s technologií mild hybrid: O kolik litrů klesla spotřeba paliva?
10 komentářů
příplatek 20 000,-, úspora max 7%(takže tak půl litru)
vychází mi návratnost cca 110 000 km v tom nejideálnějším případě. A to se vyplatí.... ;-\
vychází mi návratnost cca 110 000 km v tom nejideálnějším případě. A to se vyplatí.... ;-\
Zrejme niekto zabudol na spojku a/alebo prevodovku v pozicii neutral. Ono cely odstavec je nezmysel. Ak sa klukovka motora toci (napr. pasivne roztacanim od kolies), nepotrebujem ho roztacat ani starterom, ani alternatorom. U dieselu staci zacat vstrekovat palivo. Pri zohriatom motore chyti hned po prvej kompresii. A ak sa kluka motora netoci, motor nastartuje rovnako dobre aj starterom...
"...Díky roztáčení klikového hřídele přes řemen lze motor startovat i za pohybu vozidla. To u běžného startéru možné není vinou pastorku zasouvajícího se do ozubeného věnce setrvačníku právě z důvodu ozubeného převodu. ..."
Hm, tak to slyším poprvé. U ostatních aut funguje startování motoru běžným startéremu i za pohybu vozidla. Hyundai to má nějak jinak ?
Hm, tak to slyším poprvé. U ostatních aut funguje startování motoru běžným startéremu i za pohybu vozidla. Hyundai to má nějak jinak ?
Pri 1.6 CRDi sa známy naftový ťah nekoná, čo považujeme za nevýhodu. Vysvetlením je fakt, že tento motor svoju výkonnostnú špičku dosahuje až pri 4 000 ot./min a strop krútiaceho momentu až do 3 000 ot./mi. To znamená len jediné - pocitovo sa správa ako atmosféricky plnená jednotka. Na začiatku lenivý, vyššie sa však prebudí a podáva výkony, aké k výkon 100 kilowattov prináležia. Kto však má v dnešnej dobe zájem hnať diesel nad 3 000 ot./min?
Prave tu by sa ten elektromotor hodil asi najviac.
Prave tu by sa ten elektromotor hodil asi najviac.
To jo, ale technologie Mild hybrid mi moc nevoní.
Cena oproti motoru bez MH. je o 20 000+ (u modelu TUCSON), no reálná úspor paliva je ze zkušenosti které mám minimální. Spotřebu to snižuje minimálně - úspora reálně bude jenom v emisích, kde to auto jede při plachetní pod 30 km/h bez motoru.
U tradičního Start/Stop až po zastavení motor neprodukuje emise.
+ u Tucson těch 10kW které poskytuje MH. vůbec nepociťuji s porovnáni s normálem bez MH.
Hybrid+ větší baterie a motor v Etkinsonovom cykle smysl určite má, ale standardní motor a MH je asi slepá cesta.
Cena oproti motoru bez MH. je o 20 000+ (u modelu TUCSON), no reálná úspor paliva je ze zkušenosti které mám minimální. Spotřebu to snižuje minimálně - úspora reálně bude jenom v emisích, kde to auto jede při plachetní pod 30 km/h bez motoru.
U tradičního Start/Stop až po zastavení motor neprodukuje emise.
+ u Tucson těch 10kW které poskytuje MH. vůbec nepociťuji s porovnáni s normálem bez MH.
Hybrid+ větší baterie a motor v Etkinsonovom cykle smysl určite má, ale standardní motor a MH je asi slepá cesta.
a dílem o flotilové CO2 - každý gram CO2 se bude počítat do pokut
Hyundai chce prodat nějaké mildhybridy, nějaké fulhybridy, asi i nějaké pluginhybridy a nějaké elektrovehikly s cílem dostat tuto směsku pod 90 g v roce 2021.