Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: První jízda elektrickým VW ID.3: Revoluční pacholek příjemně překvapil

Pochválit elektrické auto, které měsíce řeší softwarové strasti a jeho cena má daleko ke slibované lidovce, to si říká o slušný lynč dole v diskuzi. Já si ale nemůžu pomoct, první jízda v ID.3 byla vlastně milým překvapením.
Zpět na článek
31. 7. 2020 14:41
Re: ... krám od VW ...
Ja by som si zas tak istý nebol. Je to prašť jak uhoď.
31. 7. 2020 14:12
Re: Jízda
Presne ako píšeš. Naviac sú tie gumy dosť tvrdé a nekomfortné, prišli mi aj o niečo hlučnejšie.
31. 7. 2020 10:28
Re: ... krám od VW ...
Milionkrát radši budu žít pod ochrannou americké demokracie, než fašistického Putinostánu nebo komoušské Číny! ;-)
Avatar - Mikesus
31. 7. 2020 08:42
Re: Jízda
Já je dostal na auto z výroby. Mam s nimi první zkušenost a musím říct, že i když v testech patří k těm lepším eco, na suchu je to takový průměr, ale na mokru to klouže pekelně. A při brzdění i na suchu je znát, že to začne dost brzy klouzat a nastupuje ABS.
31. 7. 2020 08:21
Re: za par let
-Rozdíl je v tom, že u elektromobilu si peníze řeknou v podstatě "za nic", zatímco na normálním voze aspoň něco udělají.-

Do pekla, to je ale poriadna vymoženosť. Pripomína mi to toho taxikára, čo tvrdil: Ostatní taxikári sú podvodníci. Pri každej jazde s vami trikrát obídu mesto, aby vás čo najviac sksírovali. "Ja vás za rovnaké peniaze odveziem priamo do cieľa."
31. 7. 2020 07:51
Re: Jízda
Asi ako ktoré. Mal som pred nejakým časom Michelin Energy Saver a viac také svinstvo neobujem. Aj za sucha úbohá priečna stabilita, stačil náznak nejakej šotoliny či piesku na ceste a už to kĺzalo do strany. Za dažďa v zákrutách celkom mimo. Vtedy som pochopil poniektorých vodičov, jak sú pekelne rýchli na rovinkách, ale zákruty prechádzajú so stiahnutým chvostom.
Avatar - Mikesus
31. 7. 2020 06:56
Re: Dalo se to čekat
Škoda že nemáme :D
Smát ti nikdo nebrání.
A dík za odpověď, čekal jsem že těžko ukážeš nějaký vymysl.
Když napíšeš nejaku lez, je dobré se bud omluvit nebo se aspoň nesnazit ji ospravedlnit jinou lží. To nikdy nefunguje dlouho. ;-)
Ještě je zábavné, a to není jen tvůj případ, jak nejvíc takovým tvrzením oponují lidé, kteří ani hybrid nebo EV nikdy nezkusili. Nejdřív si vyzkoušej, než budeš tak vehementně oponovat, pak bys zjistil, že blbost píšeš ty. Potvrdil ti to i Emel, když nevěříš mne nebo Hamunovi.
Ještě jednou, už mne to ale přestává bavit, motorky by i jely, ale ti d*meneti na nich, si myslí že nemůžou zdržovat, že jsou nejrychlejší a pak mají času dost na rozjezd. Přesně tvůj případ, že?
To je těch 5/6, aktuálně, ne motorek, ale d*mentů na nich. Třeba konečně pochopíš.
Avatar - kari.laz
30. 7. 2020 23:35
Re: Dalo se to čekat
Už se můžu zasmát? Nebo budeš ještě brečet a slovíčkařit? S tebou bych chtěl mít dvojdomek. Bych se dobrovolně umlátil polévkovou lžící
Avatar - xxc
30. 7. 2020 23:09
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
mne je za palce jedno, len som prispieval do diskusie svoje skusenosti :-)
Avatar - Mikesus
30. 7. 2020 22:28
Re: Dalo se to čekat
blbost píšeš ty, protože s tím vůbec nemáš zkušenosti a lžeš jak malé dítě. Nijak neslovíčkařím, ale ukazuju stále dokola, jaké blbosti píšeš.
Napiš ještě něco, třeba to konečně bude pravda, a ne jen lež nebo výmysl.
Čím víc napíšeš, tím víc aspoň ukážeš, jaký lhář jsi.
Ukaž mi, kde brečím. Buď nic nebudeš citovat, nebo si něco vymyslíš, těším se.
Spíš se ti směju do očí ( nadneseně, abys to pochopil, když ti nebylo naděleno a nechápeš text ) a ukazuješ jaký jsi čím dál víc.
Jo a balík slámy se píše zvlášť, když už chceš to slovíčkaření. To tě taky nenaučili ve škole? :D ( ostatní to pochopí, pro tebe ironie s hyperbolou, snad tahle slova chápeš )
Avatar - kari.laz
30. 7. 2020 21:45
Re: Dalo se to čekat
Bóže, ty jsi suchý jak balíkslámy, s tebou musí být sranda jak pohřbu. Vždyť neumíš nic jiného, než jen brečet o slovíčkaření. Stejně to na věci nic nemění, ty jsi napsal blbost roku, ale pořád brečíš jal želva. Povznes se a nebuď takový suchar.
Avatar - Mikesus
30. 7. 2020 20:58
Re: Dalo se to čekat
Ha, tak dík za potvrzení, že ve všech svých argumentech používáš výmysly nebo křišťálovou kouli. při omezovači nic nebliká, omezovač není na 180 a je mi úplně jedno kdo mne předjede.
Dík za ukázku, jak by ses choval ty.
Ale jinak ano, na delší cestě touhle rychlostí bych musel tankovat mnohem častěji než Ozzman.
Avatar - Mikesus
30. 7. 2020 20:55
Re: Dalo se to čekat
Tak sám sobě se zasměju ze všech nejradši. Koukám, že zase používáš další výmysly, přemýšlím, jestli jsi vůbec byl venku.
Za prvé nikde jsem nepsal o konkrétní motorce, vůbec je mezi sebou nepoznám. Za druhé, kdyby to byla pravda, moc dobře víš co mám já nebo Hamuna, takže bys to poznal hned.
A to že bys zdržoval, neznamená, že tě přejedeme. To se v tom lišíme evidentně od tebe, když ostatní soudíš podle sebe.
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 20:28
Re: Dalo se to čekat
Tohle se děje až před 300 km/h trubko = nejedeš pocitově rychlejš, ale je fakt že zorný pole se ti zúží. Když jedeš s 2,5 litrem 180 km/h a je elektronicky omezených = ne kvůli výkonu/motoru ale kvůli jednostupňový převodovce = viz Lexusy není problém 2. stupeň a klasických 250 km/h = tak je to prostě v klídku jedoucí 2,5 litr = podobný jako V8 když má omezovač na 250 km/h

Tak hrdino JAKOU si jel nejvyšší rychlostí?
Avatar - kari.laz
30. 7. 2020 20:25
Re: Dalo se to čekat
A pak to přišlo, nejhorší den v mém životě, černá chvilka, která mě poznamenala do konce života, myslím, že těžko někdo dokáže zažít horší věc, než já v tu dobu..... na tachometru se objevilo 180!!!!! Všechno na mě začalo blikat, auto NEJELO, SAKRA NEJELO. Svět se mi zhroutil.
Ozzman za mnou jen přidal trochu plynu a už mizel v dáli. Sešli jsme se až na pumpě, kde on dopíjel kafe a chystal se pokračovat dále :D :D :D
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 20:23
Re: Dalo se to čekat
Jo potvrzuju byl sem to já = a i když s tím odstavením kecáš CHÁPU že si měl ten POCIT = když si viděl jak sem ti odjel a zmizel v dáli :*)

EDIT předpokládám že jeden z :no: viz já 20:13 je od tebe = PROČ?
a) z principu ŽE sem to já
b) nevěříš tomu
c) věříš a PROTO

Dík za odpověď = stačí písmeno ;-)
Avatar - kari.laz
30. 7. 2020 20:18
Re: Dalo se to čekat
Já se sam sobě klidně zasměji, jen mě udivuje, že ty to nedokážeš a to plodíš vskutku bravurní humor.

Dokonce ti povím, co se mi včera stalo. Byl.jsem se projet na motorce. Zastavil.jsem.na semaforu. A co čert nechtěl, najednou za mnou Toytota. Já se tak bál, že to budeš ty, nebo dokonce Hammuna, že jsem odstavil motorku ke krajnici a počkal až auta projedou, protože vím, a ty mi to neustále připomínáš, že i kdyby jsem byl na Ninja H2, tak nemám šanci ti ujet a skončil by jsem během tří až čtyř milisekund pod tvými koly. Měli by jste si dát na střechu nějaké poznávací znamení, aby člověk věděl, že před vámi na semaforu stát nesmí. Nemůžu se uhýbat každé Toyotě za mnou, obzvláště když jediné dvě, které vše sešmelcují pod svými koly díky nedostižné akceleraci, jsou ty dva vaše hybridy. Ostatní jsou na tom diky bohu o poznání hůře a člověk nemusí mít strach.
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 20:13
Re: Dalo se to čekat
No tak to jo = já si nedělal srandu že s RAVkou jde projet Německem napříč tam a zpátky s cihlou na pedálu :-)

Stejně jako s tím co to udělá s průměrnou spotřebou :*)
Avatar - Mikesus
30. 7. 2020 20:08
Re: Dalo se to čekat
Já netvrdil v které zemi to bylo nebo nebylo :D
Udělali jsem si menší společný výlet. ;-)
Své body, lépe řečeno žádné body, mám taky rád.
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 20:02
Re: Dalo se to čekat
Já fakt po česku ne = v tomhle sem nudnej a dávám třeba 140 km/h tempomat

Maximálně rozlišuju že většinou 140 tacho = kolik to je reál zrovna ty víš :-)
A výjímečně jedu 140 maximálně lehce plus = ne kvůli spotřebě nebo čemukoliv = prostě fakt nudně protože se to tu nemá a já se mými body mám rád :-!
Avatar - Mikesus
30. 7. 2020 20:02
Re: Konec
To video jsem viděl, omlouvám se všem, kterých se to dotkne a netýká, ale říkal jsem si "typický američan"
Avatar - Mikesus
30. 7. 2020 20:00
Re: Dalo se to čekat
Já včera, když se za mnou na dálnici tlačil Ozzman s Mondeem :D
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 19:56
Re: Konec
No to si myslí snad všichni = ŽE to TADY vyvolalo docela odpor = ten rozsah sem fakt nečekal
Ono aby to bylo absurdnější KDYŽ rozdílná daň = tak by měla KDYŽTAK být z důvodů rozdílné hmotnosti KDYŽTAK obráceně = ale nechci to komplikovat. Že ROVNÁ stejná tržní ceny = to snad ví každý

CNG LPG v zásadě byly a už asi navždy budou tak okrajové = že tam nějaká ta podpora nebyl problém. Jde o ty dvě základní paliva vyráběné a všechno stejně = jen prostě umělé zvýhodnění..
Jinak = bez těch stovek miliard = by prostě Win měl fakt asi jiný nick :*)

Ale problém je = že to i když chceš NEMŮŽEŠ udělat naráz. A viz snad možná asi budoucí dost elektrifikovaná Evropa = už na to narovnání asi nedojde. Snad možná AŽ budou auta se spalovacími motory okrajová nebo alespoň menšinová záležitost PAK by to možná šlo
A ten přechod nebude žádná sranda https://www.novinky.cz/…adherne-40331884
Avatar - Mikesus
30. 7. 2020 19:50
Re: Konec
Mám pocit, že Praha byla každý rok vyjmuta. Samozřejmě to lze určitým způsobem obejít, ale primárně to je určeno jako podpora regionů.
Jinak kdo chce a využije EV, nekouká na dotace. Upřímně, taky už pomalu plánuju jedno EV, jen to parkování zdarma tu cenu pro mne docela srovnává.
Avatar - Mikesus
30. 7. 2020 19:48
Re: Konec
Já si myslím, že spotřební daň by minimálně měla být buď srovnaná diesel/benzín ( je jedno jakým stylem ), nebo vypočítávána podle znečišťování z jednoho litru. Pak by si aspoň i to CNG/LPG zdůvodnily své zvýhodnění a byl by to logický krok.
Avatar - Blue Sun
30. 7. 2020 19:48
Re: Konec
Takže mimo území, kde by mohl být největší zájem... to se zase moc nevytáhli.
I tak potkávám nejvíce EV v Praze, mnohdy i s klasickou pražskou značkou místo "ELišky"...
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 19:46
Re: Dalo se to čekat
Pozor mistrů je tu dle tvého = víc ;-)

CO si nepochopil na měření co dělal právě kvůli tomu že NEvěřil Ozzy?

Prostě realita hybridů s e-cvt je = že přišlápneš a třeba 80kW 200Nm elektromotor = v první vteřině jede naplno. To je celý = takhle je to jednoduchý. Z tebe ve škole neměli radost viď? Už si vyřešil problém co tě užila pančitelka na ZŠ = ropa LOGICKY musí dojít = jak jinak to pořešit když ne EV
A co ty a vodík https://www.carscoops.com/…nd-toyota-mirai/
Avatar - Mikesus
30. 7. 2020 19:45
Re: Dalo se to čekat
Možná pro ty, kteří nechápou psaný text :D
Jen se směj své hlouposti. Jak jsem už psal, bohužel ti nebylo zhůry tolik naděleno, tak se aspoň pro sebe směješ.
Avatar - Mikesus
30. 7. 2020 19:45
Re: Dalo se to čekat
další úmyslná lež nebo si jen nepamatuješ?
I Emel ti oponoval, že plácáš blbosti.
A zatím to zůstalo na 5/6 od začátku korony. Teď moc po Praze nejezdím.
BTW, myslel jsem, že ty bys přeci nezdržoval, že jsi kdykoliv rychlejší než hybrid. Navíc to aktuálně je 5/6, takže někdo rychlejší být musí.
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 19:42
Re: Konec
Snad VŠEM je to jedno = JE TO zvýhodnění

To aktuální popírání některých posledních mohykánů = je hlavně jen z principu = asi aby jako neztratili tvář

Kdyby sme tu teď vyjeli seznam jak to probíhalo a co všechno PROTI a urážek včetně vulgárních tu padlo = asi bych sám nevěřil byť si docela pamatuju. Po počátečním striktním ODMÍTÁNÍ to pak přešlo v 1 korunu na litr = a toho se spousta lidí chytla a opakovala, že to nehraje roli = 6 miliard litrů/korun sem tam :-)
VŠECH sem se ptal kde to korunu vzali = u nás to myslím koruna nikdy nebyla, ale jako obvykle nikdo neodpověděl

No a teď mám po těch měsích konečně pocit že cesta je u konce = že to tak je už snad nikdo nezpochybňuje. Srandičky jestli tomu pokřivení říkat německy subventionen nebo jinak = je už spíš jen černej humor

Dával sem i odkazy na jednání v německém parlamentu = lidí co si uvědomují kam až to svět aut v Evropě zavedlo je dost = problém je JAK to teď řešit. Okamžitý přechod na tržní ceny = to bych si sice přál ale to samozřejmě nejde

Smutné ale asi to definitivně nakonec vyřeší až masivní přechod na EV nebo vodík
Avatar - kari.laz
30. 7. 2020 19:40
Re: Dalo se to čekat
Ovšem mistr trapnosti se pozná tak, že se svou hybridní Toyotou je brzděn pěti ze šesti motorek. :D :D :D
Avatar - kari.laz
30. 7. 2020 19:38
Re: Dalo se to čekat
Já nemám takovou semaforovou raketu jako ty, nejrychlejší stíhačku na silnici na téhle planetě a nejspíše i galaxii a to HYBRIDNÍ TOYTOTU, proto se chvíli zdržím, než tam za vámi dorazím.

PS: předpokládám, že těch 5/6 motorek, co tě na silnici zdržuje už se zvedlo na minimálně 9/10 :D :D :D
Avatar - Mikesus
30. 7. 2020 19:28
Re: Konec
Mně osobně je jedno jak se to nazývá. Stát přichází o veřejné finance. Buď je vydá, nebo je vůbec nedostane. A když se zvýhodňuje jedno, nemám problém se zvýhodněním druhého.
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 19:26
Re: Konec
Hele černej humor = jako že dotování NE, subvencování ANO a zvýhodňování taky ANO?

Že všechny odkazy co sem dal = autoři napsali ŠPATNĚ? :-!

Hele a jak vokecáš náš právní řád = kterej to nerozlišuje? Prostě JE TO zvýhodňování = nenávratná finanční podpora
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 19:24
Re: Konec
Proč se chováš TAKHLE? :-|

Nedával sem zrovna tobě zrovna tuhle odkaz = na slovenské ministerstvo a DOTÁCIE ZELENÁ NAFTA? Nebo jak je to správně slovensky :*)

A že ty ses chyt emelova překladu z německýho subventionen https://translate.google.cz/?… a snažíš se křečovitě dělat že TO je to pravé https://a2larm.cz/…nez-na-vzdelani/ to nic nemění na tom že dotování nafty a viz odkaz nejen tý je BLBOST

V Evropě stojí za totálním pokřivením trhu = a o TO jde
No a to že WinDiesel a vlastně i ty šílíte a jste tvrdí kritici dotování pomocí parkování zadarmo apod. pro bezemisní auta = a to mi přišlo TAK MOC na hlavu = že sem to ZVÝHODŇOVÁNÍ nafty v řádech multimiliard = začal zmiňovat ;-)
Avatar - Mikesus
30. 7. 2020 19:24
Re: Konec
To by byla taky zajímavá statistika. Jen pro upřesnění, když už jsem to dohledal.
Na tento rok bylo vyčleněno 50mil., cena EV mohla být max. 1,25M Kč bez DPH, příspěvek v kategorii M1 byl 30% pro malé podniky, 25% pro střední a 20% pro velké podniky, ovšem mimo území Prahy. Tedy bylo možné získat až 416tis Kč na jedno auto.
Avatar - rohYpnol
30. 7. 2020 19:19
Re: Konec
Je to dost výrazná dotace.

Rád bych viděl statistiku, kolik EV je pořízeno na dotaci a kolik za skutečně tržní cenu.
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 19:19
Re: Konec
Je to spíš ZOUFALSTVÍ = subvence i dotace je z pohledu ekonomie TO SAMÉ = podpora ve veřejném zájmu jen s parametrickým rozdílem. Z pohledu našeho práva = v tom není vůbec rozdíl naše právo to neumí rozlišit nerozlišuje

A celkově je to přesně jak píšeš ty = o pojmenování NEJDE = jde o to že TO JE zvýhodnění

Kolik tisíc vět a stovek urážek MI to přinese = sem fakt nečekal :-!
Avatar - Mikesus
30. 7. 2020 19:13
Re: Konec
Já mám radši české slovo, zvýhodnění.
Avatar - Mikesus
30. 7. 2020 19:12
Re: Konec
Pokud ovšem nemá sídlo v Praze, té se to netýká, tedy pokud se něco nezměnilo přes koronakrizi.
EDIT: Aktuálně žádný dotační program na EV neběží, přijímání žádostí skončilo 28.května.
Avatar - rohYpnol
30. 7. 2020 19:06
Re: Konec
Podle jednoho místního šaška určitě. Podle mě je to jen subvence.
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 19:02
Re: Dalo se to čekat
Tos mě dostal = já vím sám sem to x-krát různým lidem říkal :D
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 19:01
Re: Dalo se to čekat
No možná občas zapomenou = to jsem měl pocit s ryccardem, ale ŽE si vymýšleli = to přece musí vědět. A snad si i pamatovat?
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 19:00
Re: Konec
No tam nejde o známku jako takovou = to jsou ty drobný podpory ABY = jsme podpořili tenhle směr

A dálnice není až tak problém http://www.hybrid.cz/…ch-do-chorvatska
Zatím u mě stále vede Camry = ale uvidíme co jak až bude fungovat Tesla v Německu a to je už za rok = jednou časem nevím jestli příští generace po Camry = klidně
Byť stále čekám co vodík :-)
A nevím jestli kvůli covidu = ale pražská čerpačka OPĚT ODLOŽENA ;-\
Avatar - Mikesus
30. 7. 2020 18:59
Re: Dalo se to čekat
Pro něj je to běžné, možná to nedělá úmyslně, ale výmysly plodí většinu času. Je to třeba jen snaha se neztrapnit ( i když se mu to daří čím dál víc, pak je to ovšem úmyslná lež ) nebo špatná paměť.
Avatar - rohYpnol
30. 7. 2020 18:59
Re: Konec
Podnikající osoba u nás 1/4M. Takže v případě ID.3 je to víc než 1/4 pořizovací ceny.
Avatar - Mikesus
30. 7. 2020 18:57
Re: Dalo se to čekat
Správně je psáno "výjimka" s krátkým "i", ale to jen poznámka, když by tě někdo chtěl chytat kvůli gramatice :D
Avatar - Mikesus
30. 7. 2020 18:52
Re: Konec
A ještě k tomu jestli ví, že nemusím platit silniční daň, ta mi byla odpuštěna i teď na hybridech. Takže to mám taky dotaci, že jo? A parkování na modrých ještě zdarma, takže další dotace?
Ale ta známka mi přijde jako nepovedený vtip. Zrovna EV, které není úplně ideální na dálnici, ji má mít zdarma?
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 18:50
Re: Dalo se to čekat
Nech to být = mám obecnou zkušenost že když příliš zatlačím = směr realita = tak VĚTŠINA co se jí tim zbortí představy rsp. už to nejde dál okecávat = přepne do podobného režimu

Je VÝJÍMKA když je to jinak
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 18:46
Re: Konec
Někde nebudeš muset platit parkovný = a to JE DOTACE :*)
Multimiliardy dotování nafty = nikdy nikomu nevadily. Ale BĚDA třeba dálniční známkou nebo tím parkováním = podpořit bezemisní auto :D

Nejsou to domněnky = je to BOJ PROTI

Zajímavý že NIKDO NIKDY nebyl schopen nebo ochoten říct co teda dělat. Krom = za mě ať je to postaru na to ropa stačí a potom.. mě to nezajímá :-O :-!
Avatar - Mikesus
30. 7. 2020 18:33
Re: Konec
A jaké dotace dostanu, když si budu chtít koupit EV? Zjišťoval jsem si to, a co ty? Nebo jen plácaš domněnky?
Avatar - Mikesus
30. 7. 2020 18:27
Re: Dalo se to čekat
Když už tam posíláš někoho, proč tam nejdeš sám. A s Hamunou se tam nebudeš muset zatěžovat.
Avatar - Mikesus
30. 7. 2020 18:25
Re: Stando
Ono to stejně tak dopadne, jako právě např. u toho obsahu motoru.
Prostě někdo vymyslel nepřesnost a už se toho chytly další. Díky za doplnění.
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 18:09
Re: Kapitalisticke auto
Nojo bolševiky milovníky starejch socialistickejch časů a zpátečníky = serrru JE to tak

A sem za to RÁD :-)
Avatar - Blue Sun
30. 7. 2020 17:52
Re: A co předražená Tesla
Jasně, myslím. Zkus to někdy taky, je to super. Třeba pak časem přestaneš psát takové hámotiny.
Avatar - Blue Sun
30. 7. 2020 17:49
Re: Dalo se to čekat
Už zase lžeš? Neučili tě, že se to nemá?
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 17:48
Re: Kapitalisticke auto
Bolševiku = kapitalismus a demokracie přece VŽDY byly CESTA DO PEKLA :-!

EDIT ale s tvou připomínkou že dostupnost léčiv a počet operací a počet lékařů atd. za socialismu byly NESROVNATELNĚ HORŠÍ než v EU = musím souhlasit. To je pravda
30. 7. 2020 17:41
Re: Kapitalisticke auto
Sudruh Zetti ocividne ty nemas tusenia co je socializmus.
Bodaj by sa EU obratila k socializmu.
Demokracia a kapitalizmus v dnesnej podobe je cesta do pekla.
Vid dnesne deti co ine nevedia ako len pozerat do mobilov a sediet na internete.
Vid gender ludia ako je Hammunasakra,ktory trpi schizofreniou a uz v mladosti berie lieky na dusevnu chorobu.To prinasa dnesna kapitalisticka a demokraticka EU.
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 17:34
Re: Konec
Jo :-)

A tobě desetiletí multimiliardama dotování nafty:
a) vadilo
b) nevadilo?
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 17:31
Re: za par let
Nějaká fakta = nebo sis to prostě VYMYSLEL?

CO dělá cenu servisu spalovacích motorů VÍŠ = že to elektroauta nemá víš taky?
30. 7. 2020 17:30
Re: Kapitalisticke auto
Jediny troll si tu ty sudruhu.
A este ktomu psychicky naruseny troll o ktoreho nazory nikto nestoji.
Avatar - rohYpnol
30. 7. 2020 17:08
Re: za par let
Rozdíl mezi náklady na servis elektromobilu a běžného vozu se ani omylem neliší tolik, jak je lživě proklamováno.

Rozdíl je v tom, že u elektromobilu si peníze řeknou v podstatě "za nic", zatímco na normálním voze aspoň něco udělají.
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 16:53
Re: Konec
To jo = ale to desítky let pokřivený tržní prostřední benzín/nafta = už nevyřeší že?

Navíc pro ROZJEZD zcela nové éry ať EV nebo možná i vodík JE TŘEBA podpořit. Že časem až to proběhne budou zase nějaká daň = to je normální a dojde na to = stát si nemůže dovolit navěky ne. Stát může jen dočasně dělat blbokraviny https://zpravy.aktualne.cz/…1110cc47ab5f122/

Ale to NEJDE teď hned = tak to nefunguje. Máme tu RADIKÁLNÍ změnu z aut co chrlí emise jak 10 autobusů = Dieselgate = a BEZ emisní auta, jedno jestli elektřina nebo vodík. To musíš podpořit = s tím aktuální tržní prostředí nemá nic společnýho. ˇ
To že těch ca 100 dolarů/kWh je cena kdy auto jako takový už je rentabilní = to je něco jinýho!

Skutečné tržní prostředí pro benzín/naftu = sme už prošvihli. Časem snad necháme tržní prostředí rozhodovat jestli víc EV nebo vodík = nebo co BEZ emisního bude. Státy musí pomoct s infrastrukturou a je prozatím velmi vhodná nějaká obecná podpora od parkování a dálniční známky
Avatar - twistedTSD
30. 7. 2020 16:12
Re: Konec
Znovu a znovu ti připomínám, že skutečně rovné tržní prostředí budeme mít až tehdy, až zavedeme silniční daň na EV ve výši spotřební daně na benzín.
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 15:50
Re: Konec
ZVLÁŠTNÍ ŽE TAKOVÁHLE NAPROSTO JASNÁ ZNÁMÁ A JEDNODUCHÁ VĚC JE PRO MNOHÉ NAPROSTO NEZNÁMÁ A ZDÁ SE NEPOCHOPITELNÁ = ani po výkladu ;-)
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 15:48
Re: A co předražená Tesla
Často = občas to taky zkus DOPORUČUJU :yes:
30. 7. 2020 15:48
Re: Konec
Na komoru! :-) :-) :-) :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 15:47
Re: Čtivý test
Až TAK je to zlé? No PROTOŽE si napsal KRAVINU rsp. něco jako přesný opak reality = blbý že ani to ti ani po vysvětlení = nedošlo

NEBO si prostě typ "rovina chlap" = s velmi VELKÝMI uvozovkami? :-!
30. 7. 2020 15:44
Re: Čtivý test
Čas by samozřejmě byl, ale chybí jakýkoliv důvod! :D
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 15:05
Re: Dalo se to čekat
Hele kari kolikrát si letos jel přes 160 km/h a kde?
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 14:53
Re: Dalo se to čekat
Nojo viz odkaz ŽIJEME v super době na auta = který z nich je tvůj favorit?

Nojo viz minulej příspěvek = to je tak když neumíš nemáš jak odpovědět. Jen buď přiznat že si napsal blbost NEBO něco jako ty teď :-)

Černej humor = kolik lidí ODPOR k REALITĚ a odkazy na FAKTA který se jim nehodí do krámu nebo přímo popírají co tvrdí = "řeší" HL :yes: :D :-!
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 14:50
Re: Konec
Konec dotací = většinový konec dieslů
To sis poplet = a ffftipný že to nikdy nikomu nevadilo ;-)

Zato auto bez emisí nezávislý na ropě TO VADÍ :yes: :D :-!

Navíc nemáš pravdu = zatímco nafta MUSÍ bejt dotovaná i po desítkách let a bez je v háji = rentabilita EV je někde od 100USD/kWh. To se ví už dááávno = k tobě to zdá se eště nedorazilo

ZVLÁŠTNÍ ŽE TAKOVÁHLE NAPROSTO JASNÁ A JEDNODUCHÁ VĚC JE PRO MNOHÉ NAPROSTO NEPOCHOPITELNÁ

EDIT někde pod 70USD/kWh začínaj nestíhat i benzín hybridy = já abys když si byl doteď se znalostma POZADU abys byl pro jednou dopředu = když už nic tak připravenej ;-)
Avatar - kari.laz
30. 7. 2020 14:26
Re: Dalo se to čekat
Hammuna=HL=NEMUSÍŠ se SNAŽIT reagovat
Avatar - kari.laz
30. 7. 2020 14:24
Re: Dalo se to čekat
Stačí si projít tvé názory v diskuzích. Tvůj postoj k autu je jako postoj sekretářky k počítači. Bere to jen jako nástroj a je jí jedno co je uvnitř za střeva.
Avatar - rohYpnol
30. 7. 2020 14:19
Konec
Konec dotací = konec elektromobility.

Zvláštní, že takováto naprosto jasná a jednoduchá věc je pro mnohé naprosto nepochopitelná.
Avatar - Blue Sun
30. 7. 2020 13:55
Re: Dalo se to čekat
Tohle přestalo platit (v ČR) s pádem socialismu, kdy auta začala být široce dostupná. Na západě to pak přestalo platit velmi brzy po druhé světové válce.
Ty to vidíš jen ze svého pohledu a máš pocit, že vás bylo spousta. A realita byla vždycky opačná.
30. 7. 2020 13:54
Re: Čtivý test
pres 40% svetovy tezby kobaltu ovlada anglico-svycarska spolecnost glencore, ktera vetsinu kobaltu teze v kongu. neni to jedina Zapadni spolecnost co v kongu tezi kobalt. ten tam samozrejme tezi i cinani a taky vykupuji kontroverzi kobalt od deti.
pokud jde o tezbu kobaltu, tak cina neni dominantni hrac, i kdyz se tak tvari. nejspis je ale pravda, ze se nejvic suroveho kopaltu na cistej zpracuje v cine. to ale neznamena ze ovlada tezbu. navic zpracovani neni problem behem par let presunout jinam. s dolem to je horsi.
v cem ma cina pripadne problem, tak to je lithium, protoze nejvetsim svetovym producentem lithia je australie, ktera je s chinou ve pri, a druhej svetovej producent - chile, pochybuju, ze pujde chine na ruku. a tyhle zeme ovladaji 80% trhu s lithiem

placas nesmysle
Avatar - rohYpnol
30. 7. 2020 13:53
Re: Nejlepší elektromobil
Jestli se snažíš diskutovat věcně, tak ti to fakt vůbec nejde.

Když chceš být věcný, tak se podívej na panel ve dvříích v Golfu a v ID.3...

A neprijde mi id.3 horsi nez Up. ... = opět vůbec nechápeš význam toho co jsem napsal. Up je v rámci své konkurence na vcelku tradiční očekávatelné úrovni. ID.3 je ve vybraných dost podstatných věcech jedním z nejhorších v rámci konkurence. PROTO je tím nejhorším VW.

Jinak jsí totální mimoň. ID.3 považuji navzdory nesmyslnosti elektromobility samotné za jedno z nejzajímavějších aut v současnosti. Bohužel, jako celek je podle mě tím nejhorším VW. Ovšem zároveň také s největším potenciálem.
30. 7. 2020 13:53
Re: ... krám od VW ...
To si pletieš, to je heslo americkej demokracie.
Avatar - Blue Sun
30. 7. 2020 13:52
Re: Dalo se to čekat
Ty víš, jaký je můj postoj k autům? Ne, nevíš nic, ale šíříš tu stále dokola své pomatené lži. O bezpohlavnosti zjevně víš své z osobního života, když ji tak vytrvale šíříš...
Avatar - Blue Sun
30. 7. 2020 13:50
Re: A co předražená Tesla
A trápí to jen lidi jako ty, kteří o ně stejně nestojí.
30. 7. 2020 13:49
Re: za par let
Ty si fakt blbec. Slepý, hluchý, bez schopnosti rozmýšľať.
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 13:48
Re: Čtivý test
ad plkání = viz já 9:19 tady a 13:35 https://www.auto.cz/diskuse/76302/1#… není čas vyplodit to SORRY = za to cos plkal o mě?
Avatar - rohYpnol
30. 7. 2020 13:48
Re: Nejlepší elektromobil
Přesně tak. Je krásně vidět kdo ví a kdo neví.... ;-)
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 13:44
Re: Dalo se to čekat
TAKHLE se to dělá = když neumíš nemáš jak odpovědět :yes: :D

Žijeme v super době https://www.auto.cz/diskuse/76302/1#… žejo? :-)

Taky vidím TEMNO a VELKÝ = ale viz odkazy v tvý hlavě

EDIT a ne kvůli tomu že ti tam blíská :-!
Avatar - kari.laz
30. 7. 2020 13:35
Re: Dalo se to čekat
Hammuno, jsi už prosím tam, kam ani slunce nesvítí a neplevel každou diskuzi kopírováním stejných kok*otin pořád dokola pod každý příspěvek.
Pravda se z toho stejně nestane, i když to nakopíruješ 386x. Půlka lidí tě má na HL a půlka se ti směje. Píšeš jak retardovaný morče po lobotomii, mUseL=jSi Mít%= VelkÝ proBléM v DěTstVí =žE tě To tak = PoZnameNalo.
30. 7. 2020 13:35
Re: Čtivý test
Zjisti si, kdo ovládá prakticky všechny africké doly na vzácné kovy, které jsou potřeba do baterií, a pak tady něco plkej! ;-)
30. 7. 2020 13:17
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
No kazdopadne je to problem, kdyz takto funguje auto porad a nestiha se dobalancovat.

A zivotnost neni jen o teplote, ale i o proudovem (chemickem) namahani...

V praxi stejne vetsina nabiji zpravidla doma malym vykonem, takze je to ok.
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 13:09
Re: Čtivý test
1. Vím že nejsi žádný myslitel = ale rozdíl mezi zastupitelskou demokracií a k volbám chodíš? a diktaturou ála u nás vláda komunistů kdy ze zákona vládnu https://www.youtube.com/watch?… to určtě zvládáš = nebo?

2. Jak si tvůj mozek vysvětluje že nejprodávanější EV sou americký, japonský, čínský, korejský?
Podotázka = jak to EU dokázala?

3. Víš jaký mají k ekologii vztah diktátorské režimy = mohl bys to vědět z dob komunistů = tak PROČ to matláš dohromady?
30. 7. 2020 13:03
Re: Čtivý test
Chtěl bych vidět naživo d-e-b-i-l-a, co umi jenom kopirovat
30. 7. 2020 13:03
Re: Čtivý test
meles nesmysle
90% litha pochazi z australie, chile a argentiny
70% kobaltu pochazi z konga, ruska a australie, pricemz nove technologie umoznuji snizit obsah kobaltu na petinu, jine se vyhybaji kobaltu uplne

EU bere ropu hlavne z ruska a od arabacu, tedy z diktatorskych rezimu.
tezba z norska nebo pobreznich vod GB neni nijak zvlast vyznamna
USA je ted sobestacna v rope, tech par barelu co doveze i vyveze, tim padem ceny ropy klesly na 1/2 az 1/3 puvodni ceny, k nelibosti diktatorskych rezimu v rusku, arabii, venezuele
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 12:56
Re: Kapitalisticke auto
To je v poho RÁD jsem dal odkaz :D
A osvětlil CO je bolševik zač ;-\

To víš že by se našlo i o mě = fanda do hudby a techniky, audiovizuální i auto :-!

Ale tohle je prostě BOLŠEVIK :no: https://ct24.ceskatelevize.cz/…lichotivy-profil :-|

Řešení viz já 12:12

Nicméně s tím kapitalismem atd. = to je tak jak sem napsal dal odkaz atd. ;-)
Avatar - Zetti
30. 7. 2020 12:53
Re: Kapitalisticke auto
Reagoval jsem na uzivatele s vystiznym nickem bolsevik, nenapadlo mi se kouknout na wiki na jeho CV

neco o hammunasakra tam nebude? To je taky slusna uchylka
30. 7. 2020 12:51
Re: Stando
Ale to není nepřesně. Jasně, že pro udávání této vlastnosti akumulátoru je kWh ideální jednotkou (mnohem lepší než Ah). Problém je v tom, že kWh není kapacita ale jednotka energie.

Jinak řečeno, nemá moc praktický smysl uvádět kapacitu akumulátoru (ta je v Ah), ale celkovou energii, kterou ten akumulátor pojme (Wh). Není ale správné hovořit o kapacitě akumulátoru, ale výsledek uvádět v energii (Wh) a ne v kapacitě (Wh), když už se tedy o ní mluví.

To máš stejně, jako bys chtěl udávat točivý moment motoru v kW.
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 12:50
Re: Dalo se to čekat
Viz já 9:19 tomu říkáš temno? Jen pro tebe https://skolakov.eu/cesky-jazyk/3-trida/vyjmenovana-slova-po-l/rozlisovani-dvojic/vyznam2.htm

Na lepší časy se blýská nepotřebě ropy = to je dobře. Taky dramaticky nižším a nakonec nulovým lokálním emisím = to je dobře. A nevím kolik ti je = ale do konce života budeš moct na 99,9% = jezdit s čímkoliv z toho seznamu 9:19 apod.

Tak KDE je ten problém? PROČ tolik emocí? Boj s emisemi aut je tu od roku 1959 = nikdy nevyvolával TAKOVÝ emoce jako dneska = přitom viz já závěr minulýho odstavce
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 12:47
Re: Dalo se to čekat
Ta doba co popisuješ byla KDY?
Avatar - kari.laz
30. 7. 2020 12:47
Re: Dalo se to čekat
To že ty jsi absolutní automobilový analfabet, kterému by stačilo omezení na 160 a R3 motůrek neznamená, že to tak mají všichni. To jaký ty máš vztah a postoj k autům zde víme všichni. Proto tvůj názor je naprosto nepodstatný, ale přiznám se že můj celkem taky, protože já jsem přesně z té opačné skupiny, která je hodně malá a nadále se zenšující. Zatím co tobě se blíská na lepší časy "bezpohlavní přemisťovadla" skupině lidí, kteří mají postoj jako já nastává doba temna.
Avatar - kari.laz
30. 7. 2020 12:43
Re: Dalo se to čekat
Naopak. Hodně lidí se o aut azajímalo, mebylo jim jedno co to má z amotor, jak to jezdí. Dneska přijde "do krámu" a řekne..."hmmm, tak já nevím...tak mi zabalte támhle to červené"
Jasně že to nebylo vždy u všech, ale ta skupina lidí, které to zajímalo byla hodně velká, dneska je téměř na vymření.
30. 7. 2020 12:43
Re: ... krám od VW ...
To si Hitler myslel taky! :-)
30. 7. 2020 12:42
Re: A co předražená Tesla
Až na to, že Tesly jsou z hlediska kvality prvotřídní křáp.... :-)
30. 7. 2020 12:38
Re: Dalo se to čekat
Ale takhle je to přeci se vším. Drtivá většina lidí neřeší do detailu všechny vlastnosti a emoce z řízení auta, focení, poslechu hudby, sledování obrazu... Vždy je tu úzká vybraná skupina nadšenců a drtivá většina lidí, kteří chtějí něco dobrého, ale nechtějí se v tom více hrabat. Pro většinu lidí to není koníček a ani nebyl.
30. 7. 2020 12:37
Re: Čtivý test
Aha, takže podle tebe je komoušcká hnusná diktatura Čína (která ovládá většinu světových zásob látek, které jsou nezbytné pro výrobu baterií) mírumilovný demokratický stát?!!! :D :D :D :-[] :-[] :-[] Tak tomu já říkám z louže pod okap, a nebo nevidět si ani na špičku nosu. (Tvá scestná úvaha je o to absudnější, že ropu už dneska ve velkém těží i normální demokratické změ, např. Norsko a USA).
Avatar - Blue Sun
30. 7. 2020 12:32
Re: A co předražená Tesla
Proč by měla Tesla zlevňovat, když se bez problémů prodává, zatímco tenhle německý paskvil hnije na odstavných plochách? Nehledě na to, že VW postrádá to, co má Tesla - image, kultovní status, pozici v očích lidí.
Avatar - WinDiesel
30. 7. 2020 12:31
Re: ... krám od VW ...
... přesný popis situace ...
Němci - když to nejde silou, použijme ještě větší sílu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Avatar - Blue Sun
30. 7. 2020 12:30
Re: Dalo se to čekat
Ty to stále popisuješ, jako kdyby automobilismus posledních sta let byl jen o zážitcích za volantem... a přitom to bylo vždycky o tom "dostat co nejvíce XY z bodu A do bodu B za co nejméně času".
Avatar - Blue Sun
30. 7. 2020 12:29
Re: Dalo se to čekat
Ano, to je přesně pohled 98 % lidí na světě. Auto je dopravní prostředek, prostředek obživy, logistický a přepravní stroj, a pak teprve možná zábavní zařízení. Je mi jedno, že ty hledáš štěstí za kulatou lopatou, že je pro tebe auto Svatou plechovkou. Realita je naštěstí jiná.
A že ty chceš? To naštěstí nikoho vůbec nezajímá. Pravěk zajímá jen archeology a děti. Prvních je pár a druzí z toho velmi rychle vyrostou.
Avatar - WinDiesel
30. 7. 2020 12:26
Re: Čtivý test
Outlander s PHEV už tady s námi pro velký úspěch bude poslední rok. :-!
Měli to s CO2 vymyšlené pěkně ale nějak to nevyšlo.
Oni dobře vědí v Mitsubishi že až se začnou měřit u PHEV reálné emise CO2 z výfuku, končí.
A proto konec naplánovali s předstihem.
30. 7. 2020 12:25
Re: Dalo se to čekat
Jistě, že to všichni ví. Jde ale o to, proč to (s nadsázkou) ve 100 testech elektromobilů bylo a zabralo to půlku testu a nyní to ve 101. testu elektromobilu najednou není.
Avatar - WinDiesel
30. 7. 2020 12:23
Re: Čtivý test
Já mám za diktátorský režim EU s jejím zeleným elektrodiktátem :no:
Avatar - WinDiesel
30. 7. 2020 12:19
Re: za par let
za baterii, elektromotory, elektromanagement, vysoce namáhanou kabeláž, ta ráda stárne a potom tě usmaží ... :-!
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 12:15
Re: Kapitalisticke auto
Nojo asi se občas koukneš do zrcadla no :-)
Avatar - WinDiesel
30. 7. 2020 12:13
Re: Kapitalisticke auto
Nediskutuj s pokrokovým soudruhem, nemá to cenu. My zpátečníci si svůj kříž neseme odhodlaně a sledujeme woly jiskřící blbostí, aniž si to uvědomují.
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 12:12
Re: Kapitalisticke auto
Svěcenou vodu na https://cs.wikipedia.org/…Troll_(internet) a nechat pod hladinou stejně dlouho jako EV :-!
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 12:02
Re: Dalo se to čekat
Pokud bude auto pixla jako v mém odkazu 9:19 nemám problém = a můžeš ho mít dál jako koníček. Neumím posoudit KDY to byl masový koníček?
Mimochodem to že něco je v nějaké době rozšířená masovější třeba zábava a pak jen okrajová = je běžné. Představení nahrávky typu http://www.musicweb-international.com/…ESSD90021-34.htm už prostě budou taky jen klesat = tohle byl zřejmě vrchol opery = historický. Ale furt a eště dlouho = si na ní nebo na klasiku obecně budeš moct zajít = byť to bude asi už jen upadat

Auto je v základu to co tu padlo = ať je ti/mi to libý nebo ne = prostředek pro přepravu. ŽE může být i viz já 9:19 docela hodně zábavný https://www.garaz.cz/…ne-auto-21003882 to je jiná. Pro většinu je nejdůležitější asi ta cena rsp. náklady a možná spolehlivost. No a když tě to baví můžeš si koupit třeba https://www.hifi-voice.com/…agicke-silenstvi byť je to objektivně kravina = ale MOC příjemná :-)
Avatar - Mikesus
30. 7. 2020 12:02
Re: Stando
Tak s tímhle naprosto souhlasím. Ač to není úplně správně, je "kapacita" v kWh jako jediná porovnatelna mezi jednotlivými auty/bateriemi.
A diky za další příklady "kapacity" :yes:
Avatar - Zetti
30. 7. 2020 11:54
Re: Kapitalisticke auto
Vrat se na zacatek k bolsevikovi na co sem reagoval.
Avatar - kari.laz
30. 7. 2020 11:53
Re: Dalo se to čekat
A napsal jsem snad něco jiného, než ty? Že lidem je úplně šumafuk čím se dopravují? A to vede k zániku automobilismu takového, jaký jsme znali. Automobil prostě bude už jen pixla která jakkoli dopraví člověka z A do B a jestli bude pod kapotou našnupaný hranostaj v kolečku jako pohon bude uživatelům úplně jedno. Motorismus obecně byl koníček, srdeční záležitost. Takhle už to cítí bohužel minimum lidí a bohužel to tak necítí ani minimálně část zdejších novinářů.
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 11:32
Re: Dalo se to čekat
No to je hezký popis tvých pocitů = jak to souvisí s celkovou realitou?

Aut je ca 2 miliardy. Ropy je z logických důvodů konečný množství. A velká skupina lidí má auto na tu přepravu z A do B. Kdo chce to co ty = pro toho tu sou auta typu viz já 9:19

A není problém aby byly dál = jde o ty zbylý 2 miliardy

Mě zase baví https://www.hifi-voice.com/ ale holt VĚTŠINA lidí klidně poslouchá přes.. co třeba ty? Popravdě většině lidí je fuk čím jedou = hlavně co nejlevnějš. PROTO hodně lidí v Evropě rádo naftu, když bude za tržní cenu a bude dotovanej benzín pojedou na benzín. Výhoda EV sou nižší servisní náklady nižší poruchovost samozřejmě nulový emise + ta ropa, kterou nemáme a její zpracování spotřebuje tu elektřinu = co můžeš poslat do toho auta rovnou. Ne s bonusem těžby a přepravy a zpracování v rafinérii a přepravy na místo kde jí nabereš = protože běžná denní cesta tj. do/z práce a na nákup by bez rozptyl oxidu dusíku, oxid uhelnatý, pevný částice a uhlovodíky nebyl dost in = jak píšeš :-)
No tak dle všeho pro VĚTŠINU lidí planety = by byl naprosto ok = hlavně že levnější

No a pro nás pár nadšenců do toho hifi nebo aut = je tu to hifi a auta viz já 9:19

Čím jezdíš a čím nejlepším si jezdil = že tě auto tohohle typu http://www.hybrid.cz/…ch-do-chorvatska uvádí do tohohle stavu?
30. 7. 2020 11:31
Re: Čtivý test
"uvidime za 10 let, kam se to bude ubirat.
jestli cestou spalovani ropy, tedy zavislosti na diktatorskych rezimech, nebo cestou energie z obnovitelnych zdroju.
ja sazim na ty obnovitelny zdroje.
ty s emanem na diktatorsky rezimy. "

Chtěl bych vidět naživo d-e-b-i-l-a, co tohle dokázal vyzvracet :no:
30. 7. 2020 11:27
... krám od VW ...
Číst test na krám od VW je ztráta času, bude to nejlepčejší elektromobil na světě, bla bla bla ... v životě nekoupím, to vím už dnes. Jestli něčemu věřím, tak Toyotě, ta vyrábí funkční hybridy už přes 20 let. Tenhle pokus od VW bude jen další nedotažená marketingová improvizace.

Nevěřím, žw se najdou lidi, kteří za to dají svoje vydělané peníze, možná když to bude dotované tak, že to budou mít vpodstatě zadarmo. Bude to kupovat státní správa, různé podivné neziskovky v rámci svého marketingu ... a to je vše. Prázdná bublina.
30. 7. 2020 11:09
A co předražená Tesla
Tesla bude muset zlevnit o 30%, aby dosáhla cenovky ID.3 .
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 10:56
Re: Kapitalisticke auto
Máš neznalostí zatemnělej teda spíš nerozsvícenej mozek. My se snad nebavíme o tom co TY SIS PŘEDSTAVOVAL! Teď si leda napsal = že nemáš tušení co je to kapitalismus! Viz dotace zmiňovaný https://cs.wikipedia.org/…n%C3%A1rod%C5%AF je to rok 1775 = základní DOBOVÉ dílo klasické ekonomie z dob ranného kapitalismu

Ty holt romana skamene = já spíš https://cs.wikipedia.org/wiki/Adam_Smith

Vypustil si i ty americký, japonský, korejský, čínský elektroauta = ten socialismus si teda myslel celoplanetárně?

Viz bejvalej reálnej socialismus = nechovali se komunisti spíš přesně obráceně? Svět techniky i technologie jim teda bohužel NÁM utek a něco jako ekologické smýšlení no to nemusíme rozebírat žejo ;-)
Avatar - kari.laz
30. 7. 2020 10:45
Re: Dalo se to čekat
Tohle je přesně ten pohled lidí, kterým je to uplně u zadele a díky kterým jsme se dostali tam, kam jsme se dostali. Dneska nikdo auto nebere jako "auto", ale čistě jako nějakou "pikslu " která je jakkoli připraví z A do B. Skoro nikdo už na auto nenahlíží jako na zábavu, na něco co se člověk těší řídit, obsluhovat, pečovat o to.
Elektromobily jsou všechny na jedno brdo. Za zvuku bzučení se zvyšuje frekvence bzuku spolu se vzrůstající rychlostí. To je jediná emoce, která tam je. Ano ty silné v přímce vystřelí jak z praku, ale je tahle jediná vlastnost to jediné, co člověka učiní za volantem štastného? Nebo je člověk šťastnější, když i v té nejméně zábavné disciplíně, jako sprint z místa, si to zrychlení zaslouží tim, že musí správně odhadnout plyn na startu, ti o hodně šťastnéjší ještě mohou pracovat ze spojkou a pak si správně řadit, zlepšovat se a ne jen dát podlahu a s unuděnou silnou v koutku čekat, až se to samo rozjede.
Já chci být v autě řidič a ne jen "pasažér za volantem" . A směr elektroaut, které z člověka dělají jen pasažéra mi je silně proti srsti.
Doby, kdy se člověk o auto staral, hyčkal si ho, udělal si základní servis a vybudoval si k tomu určitý vztah je dávno pryč. Dneska vezme člověk své přibližovadlo, odveze ho, ať mu to umyjí, ať mu nandají zimáky, ať mu dolijí vodu do ostřikovačú....lidi jsou líní a bohužel čím dál více neschopní.
Už nebude žádná rozmanitost, výběr...bude jen sterilita uzpusobená neschopnosti protože zkrátka spoustu lidí jinak nebude schopno auta obsluhovat. A to nemyslím nějak útočně, to je jen konstatování faktu. Řidičský průkaz jen na automat a dokonce se zvažovalo ještě speciální jen na elektromobily. Protože těm, kteří takovéto oprávnění požadují jde jen o to mít štempl na to, že se můžou v něčem přepravovat na místě řidiče ale vice nepožadují a takových bude čím dál více.
Avatar - Zetti
30. 7. 2020 10:43
Re: Kapitalisticke auto
Mas ekologii zatemneny mozek, tyhle prerozdelovani a dotace nebylo to co jsme si v 89 predstavovali. Jestli si fakt myslis ze jde apriori o cisty luft, tak to jsi hodne mimo. Tady jde primarne o prachy a moc, protoze prachy delaji moc a moc dela dalsi prachy.

Bez dotaci by nebylo pro zlenivelou a vyzranou evropu dost levnyho zradla a levne zradlo zase znamena moc a prachy pro elity. Je to kolotoc ze ktereho nejde vystoupit a tak by bylo dobry to aspon nezrat

Hezky to rekl Roman Skamene v https://youtu.be/00c1l8Kw7w4 cca od 1 minuty
Avatar - Blue Sun
30. 7. 2020 10:14
Re: slušnej test!
Odečti si povinnou adoraci všeho od VW a dostaneš prostě další průměrné vozidlo...
Avatar - Blue Sun
30. 7. 2020 10:11
Re: za par let
Jemu ani lékař nepomůže. :-)
Avatar - Blue Sun
30. 7. 2020 10:10
Re: za par let
No tak to se neboj, na TENHLE elektromobil fakt ne.
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 10:07
Re: Kapitalisticke auto
https://www.svetmobilne.cz/…ev-na-svete/7292

Já docela tušení = ekonomicko-historický mám = takže moc nechápu co se snažíš říct. Vysvětlíš?

Když budeš v tom vysvětlování = já tam vidím americký japonský čínský auta dobře si vede i Hyundai Kona electric. Takže si ten socialismus myslel celoplanetárně? PROTOŽE svět hledá náhradu za ropu a auta bez emisí = to je socialismus?

Nebylo to NAOPAK = za socialismu se na ekologii apod. hluboce kašlalo = nebo?
Avatar - Blue Sun
30. 7. 2020 10:02
Re: Revolučný Pacholek?
Revoluce je přeci ve vnímání elektromobilů. Teprve teď začnou být dobré a správné.
Avatar - Zetti
30. 7. 2020 10:00
Re: Kapitalisticke auto
Asi nemas soudruhu tuseni co je kapitalismus. To co se tady deje je cesta k socialismu vcetne tech komedii kolem EV
Avatar - Blue Sun
30. 7. 2020 09:59
Re: Dalo se to čekat
Auto je autem, pokud splňuje základní předpoklad, a to je přeprava z místa na místo. Je to jen prostředek k usnadnění přepravy a zlepšení její kapacity. A to elektromobily jsou. To, že si z aut lidi udělali (jako ze všeho) zdroj zábavy, sportu a požitků, je (stěží) druhořadé.
30. 7. 2020 09:46
Re: za par let
chces naznacit, ze servisovat elektromotor je narocnejsi nez spalovaci motor, kde musis kazdych 15tis km menit olej, po 60tis svicky, po 100-150tis rozvodak, sem tam vodni cerpadlo, semtam se ti podpali tesneni u hlavy, potkaj ventily, odejde ti EGR, zakarbonuje se to, odejde SCR, prorezavy vejfuk ...
akumulator nikdo opravovat v normalnim servisu nebude, to se bude posilat k vyrobcoj nebo do servisnich center, kde na to budou vybaveni. nad vsim bude autodiagnostika, ktera bude sledovat mnohem min parametru nez dnes, tedy vse bude jednodussi.
vybaveni bude muset byt jiny, to je jasny, stejne jako jinej pristup techniku, protoze bude hrozit uraz elektrickym proudem.

ja jako potencialni uzivatel mam snad jedinou obavu - hrozba pozaru pri nehode, v tom pripade asi neni moc casu na reakci vlastni ani okoli...
30. 7. 2020 09:32
Re: Stando
otazka je, jaka je definice kapacity.
podle me, jestli chces vyjadrovat kapacitu baterie v Ah, melo by se mluvit o proudove kapacite. jestli ve Wh nebo J, melo by se mluvit o energeticke kapacite. kdyz projedes odkazy na www, narazis na oboji.

nejspis ciste z fyzikalniho hlediska je spravne kapacitu primarniho nebo sekundarniho clanku udavat v Ah, jenze tady se bavime o baterii, kde clanku je vic a nemusis vedet, jak jsou zapojeny. navic slovo "kapacita" neni ani z fyzikalniho hlediska urcena jenom pro clanky, ale taky treba pro kondenzatory, kde je jednotkou farad.
dale me napada treba kapacita nadrze, coz je zase objem, nebo kapacita prenosove soustavy, coz je zase vykon (W), kapacita hospody, coz je zase kolik lidi se tam vejde a kolik se tam tedy za vecer stihne opit ...

vono to neni jednoznacny z ruznejch pohledu i v jinych oblastech. kdyz se budes ptat, kolik energie je v kg benzinu, zalezi koho se budes ptat.
chemik ti rekne, ze nejakych 42E6J, tedy necelych 12 kWh, fyzik ti rekne, ze 9E16J, tedy nejakych 25TWh (rocni spotreba elektriky u nas je 60-70TWh).

debata to je celkem zajimava, ale myslim, ze to nerozsekneme. ja se kazdopadne priklanim udavat kapacitu akumulatoru jako zasobniku energe, mozna fyzikalne uplne nepresne, v kWh :-)
Avatar - kari.laz
30. 7. 2020 09:13
Re: Dalo se to čekat
Mě obecně vadí, že vy jakožto automobiloví novináři by jste měli být fanoušci do aut, milovat řízení dbát na to, aby auto bylo autem a ne naprosto degradovat na podstatu. Vy se vlastně chováte jako šéfkuchař který se rozplývá nad polévkou z pytlíku a ještě řekne, že to je dobré a doporučí to ostatním. Elektro není nová technika, ta je stará jak hnědé uhlí a princip naprosto stejný. Elektromotor napájený baterií. To ze to auto naprosto degraduje jízdní projevy, protože je těžké, v zatáčkách bídné a jediné co umí a to ještě jen trochu je zrychlit v přímce, ale jen do doby, než mu dochází dech. Ne jako u spalovacího motoru, kde naopak s rostoucími otáčkami roste výkon, motor má svůj charakter a průběh a to co kus to jiný. Tohle je pouť která dělá z lidí ještě větší neřidiče, než už jich spousta je teď. Tohle je recept na to aby lidé neřídili za chvíli vůbec. Opravdu jako automobiloví novináři vidíte v tomto budoucnost? To není ani jako alternativa, to je jen chabý doplněk automobilosmu vhodný do města na rozvržení jídla a podobně. Neměli by jste vy jako první bránit automobilové hodnoty a ne podporovat jejich zkázu?
A ano jel jsem elektromobilem, aby nedošlo k mylné domněnce, že nevím, o čem mluvím.
Opravdu je z vývoje v automotive v poslední době jednomu smutno.
30. 7. 2020 09:12
slušnej test!
Takže kdybych to shrnul, dejte tomu interiér Golfu VII a může to být slušný auto...
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 09:02
Re: Vzdyt
Možná zavolat fosteka a říct: TRHEJ? :D

Ne zas tak špatně napsaný to neni = to tu byly DALEKO horší. Ne úplná objektiVWita = to je prostě základní charakteristický prvek ACZ = něco jako nikdy nekončící chybovost v tabulkách i textech :-)
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 08:52
Re: za par let
Sorry ale to je naprostá blbost = snažíš se obhájit neobhajitelné. Téma servisní náklady EV vs spalovací motor = sou prostě BEZ debat
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 08:48
Re: Čtivý test
Velkej problém je že skutečnost že to byla slepá cesta = postavená mj na nutnosti zvýhodňování ceny paliva = zatím nemalá část lidí nepochopila. Nebo odmítá vzít v potaz

VELKEJ problém je tvejch posledních 5 slov = velkej. Tak jako se budeme eště dalších 30-40 let hrabat ze slepý cesty vývoje pod vedením KSČ, něco trochu podobnýho asi zažijeme s těma autama = jsme pozadu. Takže já osobně nerad ale = fajn že VW se to pokouší napravit ;-)

To že nemalá část lidí si to zpoždění včetně našeho zaostání díky estébákovi a jeho soukromám zájmům v EV infrastruktuře chválí a je za to ráda = propad na úroveň Rumunska je fakt špatně :-|

EDIT není otázka jestli dál auta na ropu tam fakt jen bez urážky dement odmítá realitu = ale jestli možná https://www.e15.cz/…em-exitu-1371874
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 08:39
Re: Čtivý test
Je to tak a doporučujou nám už desetiletí asijský http://www.hybrid.cz/…i-outlander-phev :D

Hele mozku = neni čas se vrátit k učivu základní školy = zkusit ho zvládnout a aspoň s tou úrovní učiva pracovat = a neplácat takovýhle kraviny?

MŮŽE bejt = žes něco zatím nepochopil spíš ty = není to možný?
30. 7. 2020 08:32
Re: Čtivý test
uvidime za 10 let, kam se to bude ubirat.
jestli cestou spalovani ropy, tedy zavislosti na diktatorskych rezimech, nebo cestou energie z obnovitelnych zdroju.
ja sazim na ty obnovitelny zdroje.
ty s emanem na diktatorsky rezimy.
Avatar - Mikesus
30. 7. 2020 08:30
Re: Stando
Já ale netvrdím, ze se ma uvádět Ah, i kdyz to je jednotka kapacity. Je to stejne jako s tím obsahem motoru a má jednotky ccm/litry.
30. 7. 2020 08:10
Re: Čtivý test
Až na to, že tou "slepou cestou vývoje" je právě ta elektrodebilita. Jen to ještě ty zelené mozky v Bruselu nepochopily... :-( :no: :no: :no:
30. 7. 2020 08:03
Re: Čtivý test
tak z toho bych mel taky obavu
VW, ale v podstate snad vsechny evropsky automobilky, jde cestou, ze nekde nakoupi baterky, nekde jinde elektroniku, splacaj to dohromady a pak se modli, aby to fungovalo.

evropa v tyhle oblasti nic novyho neprinasi a je na urovni cinskych plagiatoru.
30 leta sazka na koncici naftovy motory byla nejen slepa cesta vyvoje, ale zpusobuje zaostavani v dobe elektricke
30. 7. 2020 07:54
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
no, pulka dunihlavu basni o legendrani oktavce 1.9tdi, ktera mela jezdit za 4 litry, zatimco s novou se v realu budes pod 5 litru dostavat tezko, tak kde v tomhle smyslu vidis pokrok ?
jestlize ma elektrovozitko realnou ucinnost dejme tomu 70% tak dalsi zvyseni ucinnosti se hleda hur, nez treba u toho naftaku, kde to v realu nebude ani 30%.
k cemu ti budou soucasny, vymozenosti u spalovacich motoru, ktere vedou ke znizeni spotreby, jako treba vypinani motoru, nebo rekuperace, kdyz u elektrovozitka to bud je, nebo to na spotrebu nema vliv?

realna spotreba tesly 3 je podle spritmonitoru 18.59kWh, tak o jakych 12-15kWh to pises? s ID.3 udelali v testu 15kWh, tak to mi tak spatny neprijde, navic vime za kolik tihle panove v testech jezdi s normalnim autem a navic tvar ID.3 je mnohem mene aerodynamicky nez tesly 3.

kdyz se podivas na cisla spotreby tesly 3
https://www.spritmonitor.de/…582-Model_3.html?… ,
tak kdyz z tech 130 vyhodis prvni a druhy s nesmyslnou spotrebou (0 a 7.9), tak jen je 4 zacinaj dvanactkou a jen nejakych 15 se vejde do 15kWh.
kdyz se bude pohybovat v polovine "startovniho pole", tak ses na 18kWh, tak o jakych 12-15 to pises? to u tesly 3 vubec neni realna hodnota.
kdyz odmazne ty 2 auta, ktery maj spotrebu hluboko pod 10 a to jedno, ktere se blizi 50, tak se v realu mezi 18-19.

a jak chces porovnavat spotrebu benzinu a elektriky, kdyz optimistickych 6 litru benzinu znamena nejakych 55 kWh zatimco elektrovozitko jezdi za tretinu???
30. 7. 2020 07:39
Čtivý test
Parafrázuji autora: od testu jsem neměl žádná přehnaná očekávání. Ale výsledek je mnohem lepší, než jsem očekával.
Na rozdíl od mnoha diskutujících jsem v textu nevyčetl nějaké nekritické adorování ID.3, pane Kolmane. Velmi příjemně jste mě překvapil. Kromě popsání funkčnosti jízdních asistentů jste nezapomněl žádný důležitý údaj.
Jen ten popis "jízdních vlastností" je dosti zavádějící: ani po několikerém pročtení jsem nepochopil, zda jde o auto s průměrnými, či sotva dostatečnými vlastnostmi.
A stejně jako většina diskutujících ani já nakonec nevím, zda se opravdu zrodila legenda, či nikoliv. Asi chybí to typické "něco", co přitáhne kupující jako magnet. U Brouka to bylo celkem jasné (především kvůli poválečným okolnostem), u golfu to byla skvělá kombinace vzhled-účelnost-cena, ale ID.3 nemá podle mého soudu nic tak přitažlivého. A navíc, ten problém se SW.
Za jeho největší nevýhodu tak považuji jeho vzhled. Mám ho za nepovedený. Tohle Číňané s armádami evropských designerů přetrumfnou celkem snadno; očekávaná legenda vážně nenabízí nic, čím by mohla speciálně zaujmout.
Navíc se - s ohledem na celkem nedávnou minulost VW - obávám toho, co všechno nyní vypluje na povrch: nekvalita baterek, nekvalita a nespolehlivost řídících systémů, svolávačky....
30. 7. 2020 00:46
Re: za par let
Leaf je solídne auto normálnej veľkosti - napriek tomu určený len na kratšie trasy. Úplne vpohode na denné používanie, aj ako rodinné auto na každodenné lietanie po meste a okolí, ale pri väčších požiadavkách ho degraduje práve absencia managementu batérií.
Postupom času sa EV rozšíria aj na ďalšie použitie, nie len krátke trasy, ale výkonnejšie baterky budú aj technicky náročnejšie, t.j. náročnejšie aj na servis. Preto som v otázkach servisu EV skôr opatrný. Lacnejší (možno) bude, ale nemyslím si, že až tak markantne. Bude treba väčšiu odbornosť, iné vybavenie servisov, a menšia frekvencia návštev servisu bude automaticky znamenať aj vyššie hodinové sadzby.
Avatar - elektrikar
30. 7. 2020 00:40
Re: Stando
Jenže Ah je nic neříkající o energii uložené v baterii, protože ti chybí druhá neznámá a to napětí. Toto napětí se ještě během vybíjení mění a proto je v tomto kontextu správně kWhe (kiloWattHour electric). Protože MJ (kWh) získáté mimojiné když tu baterii hodíte do kotle na pevná paliva :-[]

Pokud začínám vybíjení na 4.1V a vybíjím 60Ah baterii po dobu 1 hodiny proudem 60A a končím na napětí 3.4V jak spočítám odebranou energii? Úplně triviální to není, protože se jedná o plochu pod křivkou (integrál) funkce napětí, proudu a času. A kdo z vás počítá běžně integrály z hlavy?

Prostě správně je kWh.
30. 7. 2020 00:26
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
Zase mimo misu... Ja s ničím neporovnávam, ani nehaním ID.3 za spotrebu, len uvažujem, prečo sa môže zdať vysoká. Elektrické čísla sú voči tým benzínovým alebo naftovým o dosť vyššie a zvádza to negatívnym hodnoteniam. U benzínu zvýšením účinnosti, znížením hmotnosti auta, odporu vzduchu a celkovo modernejšou technikou ide spotreba postupne dolu a sme na to zvyknutí, preto je logické, že sa to očakáva aj pri EV. Teoreticky ak má Tesla 3 bežnú spotrebu niekde okolo 12-15, Leaf 15-17, tak od úplnej novinky logicky očakávame niečo lepšie. Realita je pravdaže trochu komplexnejšia, ale ako si si iste všimol, teraz píšeme o subjektívnych pocitoch. Tak sa upokoj, kamoš, nech ti nepraskne žilka.
30. 7. 2020 00:24
Re: za par let
Hledal jsem rocni servis Leafu a byl 1000Kc.

Ano nula to neni.

A samozrejme, co se tyce podvozku bude to obdobne.

Updaty dela Tesla over-air.
U VW to budr asi horsi.
Neslysel jsem o problemech s Leafem.
Krome Rapidgate.
Avatar - twistedTSD
30. 7. 2020 00:24
Re: Bojím se s ním svézt...
Utřít se snad dá i obložení z měkčeného plastu. Na to nemusím mít interiér z bakelitu.
30. 7. 2020 00:22
Re: za par let
Áno, s týmto vcelku súhlas.
Ešte k tomu servisu EV:
Ten určite nie je a nebude nulový. Aj keď bude pravdepodobne výrazne nižší ako u dieslu. Vypadnú všetky tie veci, čo si napísal. Na druhú stranu dobrý EV dosť pravdepodobne bude mať nejaké aktívne chladenie bateriek. Také auto má tiež tradičný brzdový systém, rovnako má nápravy a riadenie a na nich tlmiče a čapy. A na objeme aj dôležitosti naberá elektronika a infoteinment celkovo, kde bude treba tiež robiť zásahy, minimálne nejké updaty, kontroly, čistenia od nepotrebných dát a tak podobne. Elektrická sústava vrátane pohonu je určite spoľahlivejšia ako zložitý mechanizmus spaľovákov, ale aj elektrické zariadenia potrebujú kontroly či revízie. Čiže na nulu ani takmer nulu by som servis EV rozhodne nevidel.
30. 7. 2020 00:18
Re: za par let
Mne ty blaboly u VW neprekvapujou.
Ja jsem rad, ze alespon cili na EV.
Zajimavy je, ze kdyz to samy bylo okolo "krale prumeru" Golfu 7, tak to nikonu nevadilo. Bo mel kolecko topeni...

Myslim, ze vyrobni naklady ID.3 by mely byt nizsi nez Leafu. Tim padem az opadne poptavka, cena id.3 se myslim dostane pod Leaf.

Ale je fakt, ze Leaf vypada v porovnani s timhle uvnitr jako luxusni limuzina. :-)
30. 7. 2020 00:12
Re: za par let
Vyhľadaj lekára, máš problém s chápaním písaného textu.
30. 7. 2020 00:09
Re: za par let
Tiež nepíšem o tom, čo bude, ale o tom, čo je teraz. Na adresu ID.3 sa píše dosť superlatívov - nezaslúžených. Možno ani nie úrovňou auta, ale celkovým postojom VW, a všetkými tými marketingovými blábolmi okolo. Ja hovorím, že že auto za 35 tisíc, hoci elektrické, si nemôže dovoliť faily, ktorých sa VW dopúšťa. Keby mal ID.3 nejakú výraznú prednosť (napr. dobrú cenu), tak by sa mu nejaké tie nedostatky dali odpustiť, ale jednoducho nemá čím bodovať. Za tú sumu mi príde lepšou voľbou hoci Leaf.
30. 7. 2020 00:04
Re: za par let
Promin uz ten prvni odstavec je katastrofa.

Dal nectu. Dlouhy, zavadejici, o nicem.

Klidne si mysli, ze se diesel servisuje min. To si nemysli snad ani Win.

Dobrou Lorasi

PS Tvoji logikou ma nejmensi naklady na servis... sluzebak. Bo to neplatim. :D
Avatar - twistedTSD
29. 7. 2020 23:59
Re: Nejlepší elektromobil
Na to bych nevsadil. Dle rozpačité recenze Autogefühlu momentálně o těch geniálních sliderech v interiéru probíhají ve VW diskuse. Asi si velmi dobře uvědomují, co si o tom zákazníci myslí.
Avatar - twistedTSD
29. 7. 2020 23:56
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
Nakolik škodí rychlonabíjení za předpokladu kvalitního termomanagementu? Opravdu je to takový problém?
29. 7. 2020 23:53
Re: za par let
hmmm ... tak ja som za poslednych 15 rokov vlastnil 5 roznych aut a okrem jedinej opravy rozvodovky po zaruke / asi 1400e / a pravidelnej geometrii ma nestal servis takmer nic. je samozrejme rozdiel, ci kupujes nove auto ( bavime sa o novych autach ), alebo jazdene. nove auto sa vacsinou kupuje aj s balikom servisu, ktory 99 % nakladov na prevadzku pokryje. ak si servisny balik nekupis, tak potom platia cca Tvoje ceny.

je zaujimave citat nazory ludi, ktori su zamilovani do EV, ale ziadne EV nevlastnia / nejazdia a podla nich je auto tvorene len tym, co obsahuje ICE a neobsahuje EV :-) ak je auto v zaruke, tak z Tvojho zoznamu je irelevantny naklad na spojku, vodne cerpadlo, rozvody ... tak ako si urval vyfuk mozes kludne poskodit baterie v podvozku ( stalo sa jednemu z mojich znamych na Tesle X... oprava 21 000 EUR a neslo o ziadnu havarku, ale proste presiel autom miestom, kde nemal ), brdzy musis menit aj na EV aj ked nie tak casto lebo rekupracia, ale ide o polozku povedzme za 100eur / rok ... a povedzme ze relevantny naklad ICE vs EV je olej ... dalsich podla Teba 150 EUR / rok... z Tvojho zoznamu je teda pravidelny rocny servis ICE auta drahsi o 250 EUR oproti EV.

rocne poistenie Tesla 3 stoji cca 1 800 EUR a spoluucast je asi 400 EUR. u vas v cesku to bude velmi podobne
rocne poistenie 3er v podobnej cene ( ale v neporovnatelne lepsej vybave ) stoji asi 1 200 EUR a spoluucast je cca 150 EUR
rocne poistenie Golfa stoji asi 500 EUR a spoluucast bude okolo 120 EUR

rozdiel v poisteni je asi 600 EUR ( 1300 ) / rocne v neprospech EV ... tychto 600 EUR Ti s velkou rezervou pokryje vsetky naklady na servis ICE auta aj keby si ho nemal v cene

ak by som do toho zapocital rozdiel v obstaravacej cene Golfa a Tesly 3, tak to sme sa dostali na ovela vacsie rozdiely

naklady na elektrinu a benzin zalezia od miesta nabijania a uzivania auta

EV ma podvozok rovnako ako ICE a ten treba servisovat. brzdy sice trpia menej, ale zase tlmice a cela podvozkova suprava trpi rovnako / o nieco viac kvoli vyssej hmostnost

vodne cerpadlo sice Tesly nemaju, ale to je ich nevyhoda, nie vyhoda. ine EV cerpadla maju.

EV su prespikovane elektronikou, ktora je o nieco zlozitejsia ako v pripade ICE aut a EV auto Ti odservisuju len v znackovom servise. ICE auto mozes po uplynuti zaruky servisovat takmer kdekolvek, dokonca aj v garazi v "Hornej dolnej". pripade ak kupis jazdene EV bez zaruky a servisu, tak nebudes mat inu cestu len ist do toho znackoveho.

dal si pripad svojho auta, ktore si kupil bez zaruky a servisu. neviem, aka bude situacia o 4 roky, ale ak by si si dnes kupil jazdenu Teslu S ( bez zaruky ), tak by Ta rocna poistka stala cca 4 000 EUR, ktoru by si tak ci tak musel platit, pretoze v pripade havarie, poskodenia, alebo nutneho servisu by si sa v teslackom servise nedoplatil.

Teslu nevlastnim, ale mam na nich najazdenych asi 5 000 km a vo svojom okoli troch majitelov tejto znacky. Ani jeden z nich nie je zaslepeny teslafanatik a uvedomuju si ako silne, tak aj slabe stranky tychto aut a niekedy sa dobre pobavia pri nainvnych predstavach "nemajitelov" "bykupcov". nic nie je dokonale a vsetko ma svoje plusy aj minusy. plati to pre ICE aj pre EV auta.
29. 7. 2020 23:43
Re: Nejlepší elektromobil
Jak jsi prisel na to, ze ergonomie je horsi?

Treba u volice PRND hned za volantem?

Vlastni zkusenost?
Jak dlouha?

Internet? Sem s odkazem.

Tve hodnoceni je spis tvym (anti EV) predvedcenim. Nez aby se zakladalo na necem hmatatelnym. ;-)
Myslim, ze bys skutecne tezko hledal jedinou vyhodu EV.
Takze se pletes, ja rozumim tomu, co pises.

Jenze ja se snazim diskutovat vecne.
A nemam problem s tim napsat, ze EV je drahy a ma maly dojezd. ;-)

A neprijde mi id.3 horsi nez Up.

Jinak myslim, ze i kdyby to melo vnitrek z Bentley, ale jezdilo to na elektriku, bude to hnusny. Pro tebe...

PS Tim netvrdim, ze je interier id.3 buhvijak super. Jde o to, ze to je jen cast celku. U Hondy e je treba v poradku vse. A zrovna interier je spickovej. Podle me. Akorat ta cena...
29. 7. 2020 23:39
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
Zeptej se xxc cim jezdi. ;-)

Na to jsme reagovali s Mikesusem.

On tim jezdi, napise svuj poznatek.
A dostane dva palce dolu. :-)
29. 7. 2020 23:39
Re: Re: Jízda
Autogeful chvalil jazdne vlastnosti, nizke tazisko. Kritizoval 20ky kde to uz je menej komortne, plasty a system
29. 7. 2020 23:35
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
Jde o to, ze kdyz nabijis moc pomalu, tak auto uz ma svou spotrebu atd.

Pro baterku je to lepsi (ale take tam bude nejake minimum..) a ztraty (v baterce) jsou s nizsim proudem mensi.

Ale kdyz se nabiji moc dlouho a moc pomalu, tak jsou v nevyhode auta s velkou baterkou...

Uz na to prisel i ADAC v ramci propagandy proti Tesla.

https://www.autoforum.cz/…esla-je-nejhorsi
29. 7. 2020 23:23
Re: Stando
Jj vypada to tak.

Ev-database co nevi, to odhaduje (s hvezdickou).

U 58 (vyuzitelny) uvadi ev-database baterku 62kwh.
A dokonce bez hvezdicky.

Ono v realu je to slozitejsi.
Otazka kolik tam nacpes, s jakou ucinnosti...
A potom kolik z toho dostanes:
Za jaky teploty a pri jakym vykonu.

U Tesly jsou ty dve hodnoty (celkova a vyuzitelna) pomerne blizko.
Jinak nastaveni nabijeni u Tesly je jednoduchy. Mas tam i doporuceny okno pouzivani.
https://www.volty.cz/…charging-screen/
29. 7. 2020 23:06
Re: Stando
tady mas powerwall od tesly, coz je neco jako baterie v elektroautech:
https://www.tesla.com/cs_CZ/powerwall
Usable Capacity
13.5 kWh
o Ah ani zminka
29. 7. 2020 23:04
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
v tomto Tvojom tvrdeni mas vacsiu istotu ak v tom, ze kazdy raz umrie ... nikto z dnesnych diskutujucich nevlastni a nejazdi ID3 ... nikto z nich nejazdi a nevlastni Teslu, alebo ine EV, ale mnoho z nich vie ake to je vlastnit a jazdit EV ...
29. 7. 2020 22:58
Re: za par let
kdyz vezmu u minulyho auta (obycejnej benzin 160 koni), jen co si vzpominam, co bych u elektro neresil:
spojka 15tis
vodni cerpadlo 5tis ??
rozvody 10tis
vejfuk 10tis (urval sem ho)
kazdych 15tis km vymena oleje za 4tis (=40tis na 150tis km)
kotouce + desticky odhad min 10tis za 150tis km

celkem tedy na 150tis km 90tis, tedy cca 0.60hal / 1km
Avatar - rohYpnol
29. 7. 2020 22:57
Re: Nejlepší elektromobil
Ano, nejlepší elektromobil, ale nejhorší Volkswagen.

Akorát ty vůbec nerozumíš tomu, co jsem tím řekl. Čteš slova a nechápeš význam vět.

Up/e-Up v rámci své třídy nabídl kvalitní materiály, dobrou ergonomii, dobré zpracování...

Ergonomie ID.3 je jen zčásti společná s G8. V mnohém je ale jiná (daleko horší) - viz třeba ovládání zrcátek, zadní el. okna, volič převodovky (resp. režimu jízdy)...
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 22:52
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
To je zajímavé. Já myslel, že naopak rychlonabíjení má větší ztráty.
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 22:51
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
U EV se asi objeví ti největší odborníci, kteří vi víc než majitelé. Nevím jinak.
29. 7. 2020 22:48
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
Opet nechapu palce dolu u tveho prispevku. :-O

Skoda ze ten palcovac neco nenapise.
29. 7. 2020 22:46
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
To je pravda.

Ale ja to psal z pohledu zivotnosti baterky.
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 22:46
Re: za par let
Tak to si nedokážu představit, co by se muselo dělat na EV, aby servis stál jako u dieselu.
Kterých aut porovnáváš servis, když mluvíš že EV je na tom hůř než diesel.
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 22:44
Re: Stando
z obsahu motoru zjistíš, jaký má objem, ale nic o skutečném obsahu. Z kapacity baterie zjistíš, kolik dokáže dodat energie, ale nic o její kapacitě.
Ale právě, že to je o čem aspoň já tady mluvím, že to je blbost, ale chápu to použití.
To že to někdo nedokázal pochpit, přidal jsem právě fyzikální veličiny.
Hromosvod taky není určen pro hromy.
29. 7. 2020 22:33
Re: za par let
K prvni otazce, precti si pozorneji jeden z mych prispevku vyse.

Jinak si pockej, az te to ted konecne na acz vysvetli. ;-)

Za co bys chtel prosim te u EV tomu servisu platit? :-)

Olej, svicky, dpf, egr, olejovy filtr, vzduchovy filtr, vstriky, rozvody, klinovy remen, spojka?
Asi tezko, vid.

id.3 bude mit drazsi pojisteni nez Golf?
Jsem zvedavej.
29. 7. 2020 22:31
Re: za par let
a kolko bude stat "chrocht" v porovnatelnej vybave ako rovnako velke EV ?
btw ... "servis" na EV nie je a nebude lacnejsi ako na "chrocht" a havarijne poistenie je o 50 az 100 % drahsie ako na "chrocht" ... cize stale je kupa a prevadzka EV drahsia ako kupa a prevadzka ICE auta. pokial by ale kupa EV bola dotovana, tak mozu cisla vyzerat inak.
29. 7. 2020 22:30
Re: za par let
to driv dojde ropa nez elektrika
ale zrejme jsou takovi, co si mysli, ze to bude naopak :-O
29. 7. 2020 22:27
Re: Stando
my se ale prece nebavime o tom, jestli to je nebo neni fyzikalne spravne.
my se bavime o tom, jak to je spravne v oblasti elektromobilu a tam se kapacita udava v kWh a takhle se to udava i v technickych udajich, tedy predpokladam, ze ty vychazi z nejakyho odbornyho pohledu.
kapacita baterie v kWh jednoznacne oznacuje kolik z ni vydundas, z obsahu motoru zjistis maximalne tak kolik budes platit na zakonym pojisteni
29. 7. 2020 22:26
Re: Nejlepší elektromobil
No to ja asi taky ne.
To spis Honda e. ;-)

Ale ta je na tom papirove ve srovnani s timhle vyrazne hur.

Jo, zapomnel jsem, ze id.3 bude mit urcite nezavisly topeni i klimatizaci. :yes:
Kdo z vas to ma. :-)
Ted v tech vedrech by nebylo spatny prijit do vytemperovanyho auta...
29. 7. 2020 22:20
Re: za par let
Diky.

Tohle je realita.

A ne ideologicky reci, ze dojde eletrika. :-)
29. 7. 2020 22:19
Re: za par let
ja mam elektriku za 1.70/kWh, dobre ted to pujde nahoru, budu pocitat 2kc/kWh.
tedy pri pesimisticke spotrebe 20kWh/100km jsem na 40hal/km, tedy 80tis na 200tis km., takze rozdil proti chrochtoj, kde to je hodne optimistickych 1.50/km a 300tis kc / 200tis km, je 220tis kc + servis a jsme u rozdilu minimalne 300tis.

takze kazdopadne souhlas, uz dnes je elektromobil pro urcity zakazniky prinejmensim nakladove srovnatelny jako odpovidajici chrocht.
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 22:16
Re: Nejlepší elektromobil
Taky bych o něm uvažoval, ale neriskoval bych to v prvních pár letech výroby.
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 22:14
Re: Stando
Jak rikam, ano kapacita Ah je ti k ničemu a označení kWh za kapacitu bude stejné jako obsah motoru.
To ale neznamená, že fyzikálně to je správné označení.
29. 7. 2020 22:12
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
to jako ze vetsi a tezsi a vykonejsi auto bude jezdit za min ??
muzes tuhle "genialni" myslenku nejak rozvest ???
29. 7. 2020 22:03
Re: za par let
Cena casem klesne.

S nynejsimi dotacemi stejne nestaci uspokojovat poptavku.

Doba kdy bude levnejsi (v celkovych nakladech, bez dotaci) nez klasicky Golf se blizi.

Btw. Nejlevnejsi diesel Golf je v ceniku s automatem za 776t Kc.
Kdyz bude jezdit za pet litru (30kc/litr), tak je to 300.000Kc :-O na palivu na 200.000km.
Vzhledem k tomu, ze cena za nabijeni je cca tretinova, tak ty naklady na 200.000km budou velmi blizko. I bez dotaci. Dnes.
A to nemluvim o servisu, ktery je u EV v podstate nulovy.
Tresnickou na dortu je zrchleni id.3 za 7.3s oproti 8.8s u G8 tdi dsg. :yes:
29. 7. 2020 22:02
Re: za par let
proc chces ty rozhodovat co se autu za 30kE muze a nemuze odpustit?
to mas o sobe hodne velky mineni.
29. 7. 2020 21:57
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
Možno preto, že od nového auta sa vždy akosi automaticky čaká, že bude lepšie, ako tie, čo už na trhu nejakú dobu sú. A pretože VW bol v kompaktnej triede dlho etalónom, aj od elektrického ekvivalentu sú proste nejaké očakávania.
29. 7. 2020 21:57
Re: Nejlepší elektromobil
Vazne to je horsi nez Up?

A nez e-Up?

Co to je nejhorsi VW?

Ergonomie stejna jako G8...

Naopak tohle je v mnoha smerech urcite spicka u VW:
Spotreba, emise, akcelerace (v ramci EV VW), odezva na plyn, vyuziti prostoru, teziste, plynulost, ticho v kabine, zadni pohon.

Je to relativni.
Zkus cist, co ti tu piseme a ne jen prskat.

Pro me je id.3 treba asi jediny model, ktery bych si byl ochotny koupit.
29. 7. 2020 21:56
Re: Stando
jenze je rozdil udavat kapacitu konkretniho clanku a kapacitu baterie (=sestavou mnoha akumulatoru).
treba primitivni zinkouhlikovej vis, ze ma nominalni napeti 1.5V, plocha baterka slozena ze 3 clanku ma 4.5V, lithiova baterie ma 3V, zatimco lithiovy akumulator 3.6V,
ale lithiova baterie slozena z mnoha akumulatoru ma nekdy 400V, jindy 800V, jindy uplne neco jinyho...

takze udavat kapacitu treba konkretniho akumulator li-ion 18650 v mAh je spravne,
kdezto baterii sestavenou z mnoha tehle akumulatoru ne.
smir se s tim, za kapacita muze mit ruzne vyznamy a ty se muzou casem i menit.

a jeste dodavam, klidne ti z primarniho clanku nebo akumulatoru co ma kapacitu 1ah dodam do zateze 10Ah. o cem pak tenhle udaj bude vypovidat ??
29. 7. 2020 21:53
Re: za par let
Ty si mimoň, človeče. Ja predsa netvrdím, že ID.3 mal stáť 20 litrov a VW nedodržal slovo... Ja píšem, že nedostatky by sa dali odpustiť EV za 20 tisíc, ale nie elektroautu za uvádzanú cenu... Urovnaj si to v hlave trochu.
Avatar - xxc
29. 7. 2020 21:52
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
pomale nabijanie nie je vraj efektivne
Avatar - xxc
29. 7. 2020 21:50
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
Pod 30% sa jazdi zle, auto nema plny vykon. Rovnako, ako na 100%, auto ma plny vykon, ale je potencialny problem s rekuperaciou.
29. 7. 2020 21:50
Re: Bojím se s ním svézt...
asi zalezi na tom, ci vozis v aute stado prasiat, alebo rozumnych ludi :-) cely zivot jazdim auta calunene alcantarou, alebo kozou a nikdy som s cistotou interieru nemal problem. vacsinou staci navlhcena utierka z mikrovlakien a vsetko slo lahko dole. dokonca aj opierky hlavy oslintane nasom psom. navyse raz rocne hlkove cistenie a vybavene.
29. 7. 2020 21:46
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
To je kazdopadne znat.

A kazdopadne je lepsi 30-80.

Obecne plati cim mensi cykly tim lepsi.

U nekterych baterek narusta pocet cyklu se snizujici se hloubkou cyklu exponencielne!

Idealni by bylo jezdit tak mezi 50-70% treba s Teslou u ktery by tech 20% stacilo na bezny denni najezd.

Na 100% jen vyjimecne, aby se baterky dobalancovaly.

Nabijet samozrejme co nejpomaleji.
To vsechno plati i pro mobil.
Hlavne nedrzet na 100% vetsinu casu!
29. 7. 2020 21:42
Re: za par let
nikdo netvrdil, ze ID.3 bude startovat na 20kE jak tady blabolis (vcera to byl zase karel).
jako startovaci cena se vzdycky uvadela a stale uvadi 30kE.
povime si ale za 5let, vsadim boty, ze elektromobil ve velikosti golfu se v zakladu do tech 20kE vejde a ojetinu ID.3 si v ty dobe budes moct koupit za 10kE
29. 7. 2020 21:39
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
tak ale zase nemozes porovnavat citigo s ID3, alebo Teslou 3 :-) citigo je urcene primarne ako mestske priblizovadlo, ma malu celnu plochu, jazdi na malickych galuskach, vazi okolo 1200 kg ... Tesla 3 naproti tomu vazi cca 1800kg, je vyrazne vacsia a urcena aj na dlhsie trate, jazdi na 19/20 palcovych kolesach. pointa bola, ze "vykrik" o spotrebe Tesle 3 12kWh pri 100km/h rychlosti bol absolutny nezmysel
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 21:33
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
Je lepší 20-80 nebo 30-80? U mobilu řeším stylem 30-80 a jednou za měsíc do 100. Musím říct, že na baterce to je znát, ale má to opravdu přínos i u EV? To asi ještě dlouho nezjistíme a asi držet toto pravidlo neuškodí.
29. 7. 2020 21:30
Re: Bojím se s ním svézt...
V tomto máš vcelku pravdu, ale od auta s cenovkou cez 30 tisíc chceš proste viac. Ja musím za seba povedať, že mne ten interiér nejak podradný alebo lacný nepríde. Pre mňa ako pre vodiča sú dôležité sedadlá, volant, dosahy a ergonómia celkovo, pocit priestoru. Palubku a dvere hodnotím z praktického hľadiska a z pohľadu dizajnu, či sa mi to páči. Či je povrch palubky mäkčený, alebo či je tam o 10,-€ na kilo granulátu drahší plast, ma nejak netrápi. Ale či ma napr. roh stredného panelu nebude tlačiť do kolena, to ma zaujíma.
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 21:28
Re: Stando
jj. Jo a diky za info o te odhadovane kapacite. Myslel jsem, ze uz to je oficialni.
V clanku zde je psano 58, 45, 77, tedy i tech 58 by melo byt vyuzitelnych, ne?
29. 7. 2020 21:25
Re: za par let
Ty si zas múdry jak rádio. Vieš, keby ten ID.3 bol za 20 tis.€, mnohé chyby a chybičky by sa mu dali odpustiť. Ale VW s ním vyšiel von skôr, ako ho dokončil. Mraky EV stojacich na odstavných plochách kvôli softvéru je megaprúser. A ešte sa nehanbí nasadiť vysokú cenu, ako keby sa nechumelilo. Potom sa aj tvrdenia o revolučnom modeli čítajú ťažko a vyvolávajú zhovievavý úsmev na tvári. Potom aj chvály v teste a nespomenuté negatíva vyvolávajú rozhorčené reakcie čitateľov. Prečo sa tomu divíš?
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 21:24
Re: Stando
ano, souhlasim ze Ah je ti k nicemu, ale ta prave oznacuje kapacitu.
Odkaz na středoškolské matematicko-fyzikální tabulky nemám, omlouvám se za nedostatečné odkazy.

EDIT: Je to vlastně stejné, jako že se označuje "obsah" motoru, i když to je objem.
kWh ti řekne, kolik energie ti baterie je schopna dát, tedy laicky "kapacita".
Avatar - xxc
29. 7. 2020 21:23
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
presne tak, bezny dojazd treba znizit na polovicu (30-80%)
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 21:23
Re: Stando
Ja ti verim, ale fyzikalne tomu tak opravdu neni.
Ale chapu to pouziti, a i to "mylné" označení za kapacitu.
Zavadejici to neni jakozto ve srovnavani, jakozto spise v oznaceni.
29. 7. 2020 21:23
Re: První dojmy řekl bych sedly
To asi ano.

Predstavu si tvorim podle tvych prispevku. ;-)
Avatar - xxc
29. 7. 2020 21:21
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
na citigu mam priemernu spotrebu 11,9 kWh, od zimy klesa
29. 7. 2020 21:17
Re: Fake vyfuky
https://www.auto.cz/…a-o-elektrotruny?…

No mas pravdu.

Ja si toho ale ani nevsimnul.
U toho E-tronu je to hodne lehky naznak.
29. 7. 2020 21:17
Re: Fake vyfuky
https://www.auto.cz/…a-o-elektrotruny?…

No mas pravdu.

Ja si toho ale ani nevsimnul.
U toho E-tronu je to hodne lehky naznak.
Avatar - xxc
29. 7. 2020 21:16
Re: Bojím se s ním svézt...
co je zle na lacnom interieri? bakelit utriem handrou a je cisty, cistit calunenie je vacsi problem
29. 7. 2020 21:14
za par let
budete vy pesimisti stat pred branami autobazaru a cekat, az tam nekdo temhle elektromobil priveze a vy ste pak mohli v ulici machrovat.
a mozna se u toho poperete jako duchodci co od 5 od rana cekaj na akci pred kauflandem
Avatar - rohYpnol
29. 7. 2020 21:11
Re: Nejlepší elektromobil
Ale, co to prosím tebe vyvrací??? Rád se nechám poučit :-[] :-[] :-[]
29. 7. 2020 21:09
Re: Stando
protoze kapacitu baterie v Ah vzdy doplnuje nominalni napeti.
samotnej udaj Ah ti je v podstate uplne k nicemu, snad dobrej jedine k dimenzovani dratu.
kapacita baterie (=sestava alumulatoru) tak jak se to chape prinejmensim u elektromobilu se udava v kWh.
zrovna wikipedii bych se neohanel, tam se doctes i nasledujici:
"... pro srovnání kapacity baterií o různém napětí nutné použít hodnotu ve watthodinách (Wh) ... "
https://cs.wikipedia.org/…wiki/Ampérhodina
Avatar - rohYpnol
29. 7. 2020 21:09
Re: První dojmy řekl bych sedly
Co vím? Možná o dost víc než si dokážeš představit :-[] :-!
29. 7. 2020 21:08
Re: Stando
Ale v tyhle diskuzi maji palce dolu vsichni. ;-)

Byla to zabavna diskuze dneska.

Elektromobilum zdar.

A hybridum taky. ;-)
Avatar - _Karel_
29. 7. 2020 21:08
Re: Já bych byl příjemně překvapen ...
Když si přečtu zdejší testy nové oktavky, tak podle mě o lezení do zadku škodě nemůže být řeč. Takovou kritiku tu škoda neschytala nikdy.
29. 7. 2020 21:01
Re: Stando
Neni to zavadejici. :-)
Naopak je to vypovidajici na prvni pohled. Ah musis nasobit napetim.

Bezne se takto oznacuje.

A nebavim se jen o marketingu.

Oznacuji to tak i vyrobci. I v intrenich materialech. ;-)

Ver mi.
29. 7. 2020 20:59
Re: Dalo se to čekat
Taky mi to prijde divne, obzvlast v tomto kontextu:

https://www.motor1.com/…se-test-results/
29. 7. 2020 20:57
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
Upřímně nevím, proč průser. Hodně jezdím dlouhodobým Renaultem Zoe, je o třídu menší, má o třetinu menší výkon a průměrné hodnoty jsou nanejvýš o 2 kWh nižší, na dálnici pak dokonce vyšší.
29. 7. 2020 20:56
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
kolko km mas na Tesle 3 odjazdenych ?

som si isty, ze celych 0 km ... a som presvedceny, ze ziadny EV nevlastnis / nejazdis. si len dalsi, ktory prezentuje "svoju pravdu" ako jedinu spravnu a pritom je cisty "teoretik"

len aby som vysvetlil aky nezmysel si napisal, tak absolutny rekord, ktory sa podaril dosiahnut na Tesle 3 bola spotreba 11 kWh ... pricom sialenci presli cca 975km za 32h ... cize sli priemernou rychlostou 30km / h s vypnutou klimou a vsetkym co sa vypnut dalo ...
Avatar - xxc
29. 7. 2020 20:55
Re: Jízda
Ja mam eco pneumatiky a drzia celkom dobre. Pri vyssej rychlosti su aj zabavne, lebo klzu a auto ide bokom :-)
29. 7. 2020 20:53
Re: Dalo se to čekat
Asi to bude stejně jako s tím hrachem proti zdi, ale... zrovna já s elektromobily vůbec nemám problém. Baví mě poznávat možnosti nové techniky a všechno kolem toho. Jediné, co mi na nich vadí, je ta násilná tlačenka.

Zkuste můj test e-tronu, EQC, nebo třeba srovnávák elektrického Citiga se Zoe. To teď máme na dlouhodobý test a za mě je to taky hodně dobré elektroauto.

A jestli jste v tom "zajímavém problému" nenašel ironii, tak je to nejspíš moje chyba. Dopsal jsem tam ještě jednu větičku, aby to bylo jasnější. Samozřejmě by něco takového bylo dost bizarní u start-upu, natož u takového automobilky.
29. 7. 2020 20:51
Re: Dalo se to čekat
V tomto prípade je problém v tom, že negatíva, existujúce pri EV, sa u iných značiek spomenú alebo aj vytiahnu do popredia ako negatívum - u VW sa to prejde mlčaním. Tým pádom článok vyznie, ako keby u VW neexistovali. U tohto článku tie "ale", ktoré všade inde sú, skrátka chýbajú. A nech si Michal Machala píše čo chce, neverím, že to nie je zámerne.
29. 7. 2020 20:48
Re: Jízda
To auto je podvozkově na úrovni Golfu, což pro mě bylo velké překvapení. Možná je to zbarvené tím, že jsem od ID.3 neměl co do jízdy nějaká velká očekávání a o to víc mě to překvapilo. Každopádně, když budete chtít, dám vám vědět termín českého testu a můžeme se projet společně. :-)
29. 7. 2020 20:46
Revolučný Pacholek?
Tak to bola s odpustením Tesla. Potom EV od BMW. Čo na ID.3 možno v rámci EV označiť ako revolučné? Napadá ma leda tak megaprúser so softvérom. Všetko ostatné mi príde akési....tuctové.
Dizajn bol výborný u štúdií, do série zobyčajnel a nie je na ňom moc čo chváliť. Spotreba je bežná, dynamika nič extra, komfort tak akurát, ani cena nevybočuje zo zažitých koľají. Čo je teda ID.3 revolučné? Nie je na trhu prvý, nie je lepší ako iní, nie je lacnejší, a nevydarený štart hop totálne deklasoval z pohľadu image... V čom je sakra tá revolúcia?
29. 7. 2020 20:45
Re: Dalo se to čekat
Zajimavy. Na Civic X s trivalcem mame uplne opacny nazor. :-O

A prirovnani ke koncernove vlecce je hruba urazka.

Lepsi nez koncernova vlecka je i ta v Civicu 9.

Civic X je uplne jina liga nez vlecka!

Uhoupany? Tomu ja rikam pohodlny.
A koncernova vlecka (treba minula Oct.) je tvrda jak prkno.
V cem je to proboha podobny???

G8 jsem nejel, ale s predchozi Oct. mam najeto dost a Civic s trivalcem je MNOHEM komfortnejsi a kdyz jedes pilu (jestli se tomu tak da rikat s trivalcem) tak je jisty a zabavny! Hranice je uplne jinde nez u Oct.

Sorry, ale na zaklade tohoto prispevku o kvalitach podvozku G8 silne pochybuju.
Focus dobre zataci, ale Golf je lepsi...
Civic X je jako koncernova vlecka...
Wtf.

Edit. k disharmonickemu podvozku Civicu:
Ke sportovnějšímu stylu přitom civic láká, neboť velmi tuhá karoserie spolu s harmonicky :-O vyladěnými tlumiči zajišťují perfektní jízdní vlastnosti a velmi dobrý komfort i na rozbitých silnicích.
https://svetmotoru.auto.cz/…oti-trendum.html
29. 7. 2020 20:45
Re: Kapitalisticke auto
Nie je nad "demokraticku" EU v ktorej je radost zit.
29. 7. 2020 20:44
id3 cena
ID.3 si koupi asi jen VW EV fanatik a to jeste mozna na dotace v nemecku, kde je ta cena preci jen, v pomeru k platu a pri ziskani te dotace, nekde jinde.

V CR uplny nesmysl. Clanek je jeste trosku napsany tak, aby prilepsil ID3. Zasadni nedostatky ci nesmysly prejde a nekomentuje dale.

1) VW uz vypustilo konfigurator na ID3 pro bezne smrtelniky. tj. mimo 1ST. Akorat tak nejak nejde na stankach bezne najit. Proc asi? Musite se tam proklikat pres detail ID3. Bezne u modelu konfigurator ID3 neni.
2) max verze ma panoramatickou strechu, coz se zde pise, ale nejak se zapomnelo napsat, ze je to jen sklo. ;-) nejde otevrit. nejde vyklopit. Coz me ani ve snu nenapadlo, kdyz jsem i max verze cetl - panoramaticke okno.
3) super pedaly play a pausa. Akorat jen pro 1ST verzi, ktera je vyprodana a pak uz to tam nebude, takeze v clanku info uplne o nicem. Proste pokud nemate rok zaplacenou zalohu a 1ST, tak je mit nebudete
4) na sklad bez softu vyrabeli jen stredni verzi baterie, protoze to vzeslo z pseudo pruzkumu potencionalnich klientu. Takze ted v konfiguratoru jsou jen ty stredni baterie a holota je pres 1mil s plechacema.
5) pokud chcete dvouzounovou klima, tak si musite priplatit par set tisic navic, protoze je jen ve vyssich verzich
6) ma to NOSNE zarizeni co vypada jak tazne. ;-) Je to na 55kg - jen na drzak na kola.

atd. atd. atd.

vubec nechapu, kde VW bere to sebevedomi a kdo vymyslel ten cenik s tou vybavou.

PS: jeste pred cca 14ti dny se u dealeru podepisovalo pri objednavce 1ST, ze full soft bude nejpozdeji koncem roku 2020 a jak tak ctu, tak to porad nejde a uz je to jaro 2021. Obavam se, ze to nedaji dohromady a to uz muzete objednavat ID4. Jak to VW ustoji to jsem zvedav. Vlada ho bude drzet asi co to pujde, ale jestli se nestane zazrak, tak se obavam, ze to pujde od 10 k 5
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 20:44
Re: Stando
Ah ani kWh nejsou SI jednotky, když je převedeme, Ah = 3600C ( coulomb ), kWh = 3,6MJ ( megajoule ).
Coulomb je pro elektrický náboj, megajoule pro práci/energii.
kWh se používá z důvodu, že je porovnatelný, narozdíl od Ah, kde ještě závisí na napětí. Což pořád neznamená, že to fyzikálně kapacita není.
Nemám problém s tím to používat, ale označit za kapacitu něco při upozornění na chybu, co fyzikálně kapacita není, je zavádějící.
29. 7. 2020 20:41
Re: Fake vyfuky
Z posledních testovaných to mělo naznačené třeba Audi e-tron i Mercedes EQC.
29. 7. 2020 20:41
na odlehceni
Nebylo by lepsi poridit misto toho Dodge Ram 1500 longhorn po prvnim majiteli s 50tis km za stejnou cenu? Diky a at se dari :D
29. 7. 2020 20:40
Re: Dalo se to čekat
Zrovna dneska jsem jezdil focusem, kombik, litrovej ecoboost, celkem obyčejná specka. Hrozně příjemný auto, hlavně uvnitř lepší než golf. Kdo by to byl řekl, že se toho dozijem... I podvozkove příjemný, golf ještě pohodlnější, Focus strašně ochotně zatáčí, řízení mi přišlo podobne mdlý jako u golfu. U civicu jsem byl úplně nadsenej nepřekvapivě z type-r, obyčejné verze mě neoslovily. Jezdil jsem tříválec a tam mi podovozek přišel disharmonický, hodně uhoupany, podobně jako koncern s vlečkou. Aktuálně tedy za mě pořád nejlíp podvozkové golf s viveprvkem, Focus horší o trošku (nejvýš o trošku), trojka zábavnější než Focus s golfem, ale min pohodlná.
29. 7. 2020 20:38
Re: Stando
Děkuju za upozornění, hned jsem to opravil.
Avatar - WinDiesel
29. 7. 2020 20:37
Re: Kapitalisticke auto
EU bude za EV (jak podobné !!!) bojovat do poslední kapny naší krve !!!!! Do posledního nikláku v našich kapsách !!!
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 20:36
Re: Stando
Koukám, že už 4 palce dolů znamená, že tu máme minimálně 4 analfabety ve fyzice.
Dát palec dolů za fyzikální fakt je legrační. Škoda, že to neukazuje, kdo je dal, docela bych se zasmál
Avatar - WinDiesel
29. 7. 2020 20:35
Re: První dojmy řekl bych sedly
Zase ta Tesla, zase mu sáhli na Teslu .... a zase se celý osypal a vrhnul do obrany za každou cenu, i za cenu slušného zesměšnění.
Jo to je náš mafiózo.
29. 7. 2020 20:35
Re: Stando
Dik. To jsi me prekvapil. :-)

Kmotr :yes:

Jinak ja neadoruji EV nekriticky.
Hlavnim problemem je zatim cena.
A z toho duvodu sam jezdim spalovakem.

Muj postoj vychazi z toho, ze se o danou problematiku zajimam hloubeji.
A myslim ze dokazu trochu odhadnout co bude.
To si bezny motoristicky fanousek nedokaze predstavit.
Stejne tak, jako si nedokazal predstavit, ze Tesla bude nejhodnotnejsi automobilka sveta.

VW s timhle prijit proste musel. A ja jsem hrozne rad.
Avatar - Blue Sun
29. 7. 2020 20:34
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
Zase na okruhu s minimem zatáček a převýšení, plynulou stovkou mimo město... To ta Tesla pojede za dvanáct.
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 20:34
Re: Dalo se to čekat
ano, pak tu ale máme milion příspěvků o dotované naftě a podobné věci. To je úplně stejné a dokud se některá z nevýhod nezmění, nemyslím si, že je potřeba pitvat v každém testu.
Jen souhlasím s tím, že zmínit něco ve smyslu "negativa elektromobility stále zůstávají" by vhodné bylo.
29. 7. 2020 20:32
Re: Stando
https://www.pveducation.org/…battery-capacity

The energy stored in a battery, called the battery capacity, is measured in either watt-hours (Wh), kilowatt-hours (kWh), or ampere-hours (Ahr).

Hnidopichu. :-)

Jinak na EV database jsou casto jen odhadnute hodnoty.
29. 7. 2020 20:32
Kapitalisticke auto
S ktorym nikam nedojdete a date zato vela penazi.
Nech zije kapitalizmus a zelena EU :no:
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 20:31
Re: Dalo se to čekat
Tam to byl asi úlet, nezmínit focus a civic, ale G8 jsem ještě nejel, tak i když mi to přijde divné, nechci říkat že takový podvozek není.
29. 7. 2020 20:31
Re: Dalo se to čekat
Akurát článok je vždy o tom, čo obsahuje a nie o tom, čo beztak vieš, alebo si domyslíš.
Avatar - Blue Sun
29. 7. 2020 20:30
Re: Jízda
A co teprve čínské eco pneu. :-D
Avatar - WinDiesel
29. 7. 2020 20:30
Re: Stando
Dneska jsem ti Corleone dal asi 7 palců nahoru.
Jsem členem bandy EV haterů protože Ty a ostatní Tvoji EV-kámoši jsou členy bandy ICE haterů.
A EV hatery jsme pouze proto, protože adorujete EV zcela nekriticky a každý kdo vyjádří jiný názor je okamžitě sepsut a zadupán do země a navěkyvěkův onálepkován EV progresivisty za fosilní zpátečníky.
Tak asi tak signore mafioso.
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 20:29
Re: Jízda
Ony dost kloužou i při brzdění. Člověk to doslova cítí pod zadkem. Fakt si nedokážu představit, jak hrozné musí být někdy ty čínské zázraky.
29. 7. 2020 20:25
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
vidim to podobne ... spotreba bude velmi podobna ako ma Tesla 3

okrem vyuzitelnosti kapacity je este jeden problem a to "min 20 % max 80 %" z vyuzitelnej kapacity, takze ak ma clovek s EV jazdit co najsetrnejsie k bateriam, tak sa realna velkost baterie este vyrazne zmensi. z mojich skusenosti pri pouzivani EV ako daily car po meste a okoli vsetky tieto odporucania majitelia bez problemov dodrziavaju a "zhresia" vacsinou len na dlhsich cestach a to by zase tak velmi poskodzovat baterie nemuselo kedze to nebyva prilis casto
29. 7. 2020 20:23
Re: Dalo se to čekat
No dobre.

Jen jeste co ten nejvic nejlepsi podvozek Golfu vedle Mazdy?

Co Focus a Civic?
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 20:23
Re: Stando
Jak říkám, marketingově ano, ale jinak je to blbost. Nicméně na porovnání jedntolivých baterií jediná možnost, protože závisí právě na napětí.
Ale spíš mne zarazilo, že píšou využitelná 45 z 48, to mi přijde 3kwh rezerva dost málo, to není 15% z celkové kapacity ale spíše cca 6%
Avatar - WinDiesel
29. 7. 2020 20:21
Já bych byl příjemně překvapen ...
.... kdybyste VW a Škodě nelezli do zadku.
29. 7. 2020 20:20
Re: Stando
Nad tim je kapacita.

Hnidopichu. :-)
29. 7. 2020 20:19
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
Většina uvádí celkovou kapacitu baterie. Ale třeba Hyundai uvádí využitelnou, což já osobně pokládám za férovější údaj. Docela se tomu u H/K divím ...
Spotřeba 16 je v pohodě. trocha práce s rekuperací a bude to i méně.
29. 7. 2020 20:17
Re: První dojmy řekl bych sedly
Promin, muzu vedet, co vis o karoserii, podvozku a rizeni Tesly M3?
V tomhle Tesla "pohorela" ??????
Kdy, kde?
V tve hlave?

Jak to muzes srovnavat s id.3?
29. 7. 2020 20:17
Re: Dalo se to čekat
Chápu, co tím chceš říct, že to může vypadat tak, že v dřívějších testech - byť jinak s dobrým vyzněním, jsme obecný negativa elektromobility zmínili a tady ne. Tedy může čtenář nabýt dojmu, že se ID.3 netýkají... No, asi to tak pochopit lze, když se budu hodně snažit, na mě je to už trošku krkolomná konstrukce, ale dejme tomu. Já po xtý nepotřeboval číst o energetickým mixu apod., chtěl jsem se hlavně dozvědět, jak to jezdí.
Na takový ty obecný a krásný nástrahy spojený s každodenním provozováním elektromobilu určitě upozorníme v klasickém testu - jak a kde nabíjet, že to je pořád dost pakárna. Pokud tedy nemáte nabíječku vedle práce, jako se to poštěstilo nám. O tom jsme taky už psali.
Abych to zakončil, poznámku beru, byť tedy za mě lehce přitažená za vlasy, protože zvlášť v kontextu posledních testů nemám úplně pocit, že bychom koncern glorofikovali. Psal jsem to i já ve srovnáváku s golfem - ještě sedmičku jsem bral za komplexne vynikající auto, kterýmu opravdu těžko něco objektivně vyčítat. Ale nyní... No níc, začínám bejt ukecanej. Snad jsem se vyjádřil aspoň trochu jasně.
29. 7. 2020 20:16
Re: První dojmy řekl bych sedly
z urciteho pohladu ano ... ak auto stoji, tak si vie vodic vsetko logicky / intuitivne najst a nastavit, problem ale je, ze za jazdy je tu uplne naopak. menit za jazdy cokolvek v pripade T3 je z hladiska bezpecnosti uplny fail
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 20:13
Re: Stando
Marketingově určitě ano, ale kapacita z fyzikálního hlediska je jen a pouze Ah.
kWh je Ah*V, 1kWh = 3,6MJ, a o MJ ( mega joulech ) určitě nemůže být řeč, že je kapacita.

A ještě koukám, v daném odkaze je "využitelná baterie" 45 kWh
29. 7. 2020 20:11
Re: Jízda
No je fakt, že ty eco verze pneumatik jsou pomalu nebezpečný... hlavně, že v testech ušetří pár gramů emisí a člověk se na nich může klidně zabít ;-\
29. 7. 2020 20:11
Re: Nejlepší elektromobil
Umis cist?

To co napsal Mikesus kompletne vyvraci cos napsal ty.
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 20:09
Re: Dalo se to čekat
V tomhle se musím Machiho zastat. Ještě jednou jsem si testy pročetl a obecně nemám problém s formulacemi a výtkách v nich. Samozřejmě jsem daná auta nezkoušel ( tedy kromě Kony a nezmíněného Soulu ) tak nemůžu říct, že to co je o nich psáno, je skutečně fakt. Ale jako celek a obecné hodnocení je pro mne akceptovatelné.
Ano, zde nenapsali nevýhody elektromobility, ale to zde snad všichni ví. Spíš je otázka, jestli je nutné to opakovat stále dokola, jako třeba vždyť víme.... místo na zaměření se přímo na auto.
29. 7. 2020 20:07
Re: Jízda
Tak s tím naprostý souhlas. Vůbec se divím, že ty pneu projdou testy. Doporučuji jezdit hooodně opatrně a po sjetí vyměnit za něco použitelného.
Avatar - rohYpnol
29. 7. 2020 20:07
Re: Nejlepší elektromobil
I kdyby, tak to vůbec nic nemění na tom, co jsem napsal.
Avatar - rohYpnol
29. 7. 2020 20:06
Re: První dojmy řekl bych sedly
Ano, Tesla musí otevírat přes display i schránku před spolujezdcem... Ale z druhé strany bych řekl, že samotná logika a přehlednost byť absurdního ovládání je u Tesly lepší.
29. 7. 2020 20:03
Re: Nejlepší elektromobil
zial asi ano ... ale nebude to len pri koncernovych modeloch
29. 7. 2020 20:02
Re: Bojím se s ním svézt...
podobne to vidim aj ja ... najvacsia slabina ( zatial ) je setrenie na materialoch. som ale zvedavy na techniku, o ktorej kvalitach zatial nic nevieme
29. 7. 2020 20:01
Re: Dalo se to čekat
Ne, pochopit to lze u VW jen pozitivne. :yes:

A proc u ostatnich EV jsou zminovana veskera negativa?

A zde ne?

Kdybyste takto psali o EV od zacatku, tak nevytvorite bandu EV hateru.

Jak jsem psal jen tak dal a u vsech znacek!
29. 7. 2020 20:00
Re: První dojmy řekl bych sedly
nie tak uplne :)

soft je pri ID3 peklo ( inak zakulisne info hovori, ze preto, lebo dali pripravit soft externej spolocnosti ) ale samotne ovladanie ma ID3 (asi ) lepsie. Tesla ma tento debilny trend uplne vyspickovany, pretoze v podstate vsetko musis ovladat cez tablet a funkcie pridavas "kolieskam" na volante tiez cez tablet. ID3 to ma aspon rozdelene do niekolkych sekcii a nemusis ist vzdy cez centralny displej. Tesla 3 napriklad nema HUD, co mi pride ako velka chyba ( teda aspon som nikdy nesedel v T3, ktora by HUD mala )

pokial ide o pouzite materialy tak by som povedal, ze Tesla 3 ma interier lepsi ( az na kozenku na sedackach ) a prekvapivo ma vyborne licovanie plastovych casti ( to ale neplati o lepenych castiach stropu )

v ostatnych veciach ale suhlas
29. 7. 2020 19:59
Re: Stando
Ano "velikost?" baterie se bezne udava v kwh.

V anglictine je velikost a kapacita obdobna. ;-)

Viz treba zde:
https://ev-database.org/…kswagen-ID3-Pure

Battery Capacity * 48kWh

Ah je jednotka pro to samy, jen musis vynasobit napetim baterky. ;-)
29. 7. 2020 19:59
Re: Dalo se to čekat
Co má společného kritika přenosové sítě s tím, jak je dobrý testovaný elektromobil? Nechápu... Hyundai je podle testo výborný elektromobil, i pro něj ale platí obecná a známá elektromobilní omezení, což ale jeho kvality nijak nesnižuje. Pokud by toto bylo zmíněno i v ID.3, tak by to znamenalo, že ID.3 je tím pádem horší elektromobil?
Kritice bych rozuměl, pokud by nebyla u ID.3 zmíněna negatia jako bakelitovej interiér, vysoká cena, problémy se softwarem... Všechno tam je. To nové, o čem jsme zatím ještě neměli možnost psát, je jízdní projev toho auta. Na to se Standa logicky zaměřil nejvíc a zde došlo evidentně k tomu příjemnýmu překvapení - jezdí to překvapivě dobře.
A pokud jde o formulaci se zajímavým problémem. Uznávám, že to může někdo cítit tak, jak to píše kolega futurista. Třeba já tam ale cítil jasný sarkasmus a když jsem to četl, docela mi cukly koutky. Ale jak říkám, pochopit lze oběma způsoby.
Avatar - Anonym
29. 7. 2020 19:59
Bojím se s ním svézt...
Jako mně se to auto celkově libí - zejména černé.
Škoda těch úspor na materiálech v interiéru i že se nedá otevřít panorama.
Jinak designově mi přijde přijatelnější než G8. Mám strach se s tím svézt, abych pak nezačal toužit
po elektromobilu :-O :D
Jezdit to může asi dobře a s velkou baterkou to bude mít i nějaký slušný dojezd.
Cena sebevědomá, ale počkal bych na ceny ojetin po roce-dvou a uvidíme.
Za mě je fakt nejhorší ten laciný interiér, to je velká škoda. Jinak půl :yes: nahoru ;-)
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 19:57
Re: Nejlepší elektromobil
No G8 asi nemá lepší ergonomii. A předpokládám, že na tenhle zázrak (ovládání) postupně přejde většina modelů VW:
Avatar - rohYpnol
29. 7. 2020 19:55
Re: Nejlepší elektromobil
Je to za poslední dlooouhou dobu VW s nejhorší ergonomií, s nejhorším interiérem. A to dost výrazně. V dané cenové hladině pro běžného zájemce o VW těžko odpustitelné.
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 19:54
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
Já myslel, že všichni uvádí celkou kapacitu a ne využitelnou. A 16kw/h při běžné jízdě asi není nejlepší, ale taky to není špatné.
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 19:52
Re: Nejlepší elektromobil
A podle čeho je nejhorší? POdle čeho je horší než UP, Golf, Polo, nebo třeba T-Cross? To že je dražší, neznamená že je horší, jen má horší value for money.
Avatar - rohYpnol
29. 7. 2020 19:52
První dojmy řekl bych sedly
Doporučuji pohledat na YT zahraniční testy. Dost se shodují s tím, co zaznělo tady.

V podstatě bych řekl, že ID.3 a Tesla jsou dost protipóly. Tam, kde Tesla exceluje, ID.3 doslova pohořelo a naopak.

Jednoznačné klady ID.3 = vše, co se týká klasické autařiny - karoserie, podvozek, řízení
Jednoznačné zápory ID.3 = vše, co se týká software, ovládacích prvků a infotainment

Co je pak společné s Teslou, je mizérie v podobě kvality interiéru a použitých materiálů.
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 19:48
Re: Jízda
Kdo kdy vyzkoušel nějaké eco pneumatiky, tak moc dobře ví, co to dělá v zatáčkách. A to bych se do nějakých rychlejších průjezdů nepouštěl, a to věřím, že je tam určitě dávat budou.
29. 7. 2020 19:46
Re: 16kwh pri bežnej jazde je pruser
tomu uplne nerozumiem ... co je na tom "pruser" ? premiant danej triedy je Tesla 3, ktora ma papierovu spotrebu v meste 14,2 a kombinovanych 14,9 ( realna spotreba je vyssia ). Novinar pise, ze mal pustenu klimu a siel okolo 100km/h ... mne to teda ako pruser nepride.
Avatar - rohYpnol
29. 7. 2020 19:46
Nejlepší elektromobil
ale nejhorší Volkswagen...

Není to příznačný obraz toho, že elektromobil je jen důsledkem politického pokřivení přirozeného vývoje?!
29. 7. 2020 19:41
Re: Dalo se to čekat
Ahoj Martine.

Odkazama to neokecas. :-)
Cetl jsem ty testy vsechny.
U id.3 je vyzneni uplne jine.
M. j. pochvala hned v uvodu. :yes:
Ty uvody u ostatnich EV jsou vsechny uvody pochybovacne (s otaznikem) / negativni.
U VW je to presne naopak.
Najednou vyzniva ta elektromobilita dobre.
Jen tak dal.

Z testu Kona:
Jistě, pořád nemůžete do srovnání přidat auta s konvenčním spalovacím motorem, protože stojí polovinu. A bude potřeba vyřešit mnohem palčivější otázky, především pak co se týče kapacity přenosové sítě při masivním nástupu elektromobilů či využití obnovitelných zdrojů. V Česku pořád platí, že elektromobil má výfuk v Prunéřově.

(Ne) Prekvapive to v tomhle testu chybi.
A bude chybet i v dalsich testech EV.
Kdyz ne, budete sami proti sobe...
29. 7. 2020 19:38
16kwh pri bežnej jazde je pruser
Už len preto, že vw neuvádza využiteľnú energiu, ale celkovú - takze odpočítame cca 15% z teoretickej kapacity.

Zvyšok vydelime 16 kWh a mame reálny dojazd.
29. 7. 2020 19:35
Re: Jízda
To tak komfortní asi bude, ale nudný bez náznaku jakékoliv dynamiky už na první pohled. A na ten druhý z něj sálá naprostá láce, auto za víc jak milion... to je hustý ;-)
29. 7. 2020 19:34
Re: Dalo se to čekat
Jo, tyhle diskuzní moudra patří k mým nejoblíbenějším. Následující testy jste předpokládám nečetl: https://www.auto.cz/…ktromobil-134310
https://www.auto.cz/…y-stranou-130496
https://www.auto.cz/…ktromobil-127591
29. 7. 2020 19:33
hmmm
tazko sudit podla zatial dostupnych video recenzii a fotiek, ale ak budeme porovnavat s Teslou 3 :

- nepochybujem, ze kvalita spracovania exterieru a interieru bude vyrazne lepsia v pripade ID3. Tesla ma ale pouzite v interieri makke plasty a calunene dvere, co je za mna velke plus pre T3 ( toto je pri ID3 za milion dost velky fail ).
- potahy sedaciek jednoznacne plus pre ID3 ( kozenka v T3 je skutocne hrozna ). sportove sedacky, ktore do ID3 slubuju by mali byt vyborne.
- volant lepsi ID3
- ovladanie infot. v ID3 urcie bezpecnejsie ako pri T3 ( napriek tomu bieda ). pouzili medzistupen medzi ovladanim v G7 a T3
- technika ... netusim, ukazu az realne testy
- dojazd bude s najvacsou bateriou zrejme podobny ako pri T3 LR
- dynamika zrejme lepsia pri T3 ( o Rkovej verzii zatial nic nevieme )
- servis jednoznacne lepsi VW
- bubny vzadu pri ID3 ... asi technicky OK, ale pri aute nad 1mio CZK velmi divne ( asi ako keby mal halogeny namiesto LED )
- viem, ze neskor pride 4x4 a Rkova verzia, ale zatial chyba, skoda ( snad dostane kotuce aj na zadne kolesa )
- stupne vybavy pri ID3 strasne ... ktory lolo nieco take vymyslel ?!
- plechova strecha za mna jednoznacne vyhoda pre ID3

subjektivne ... zatial mi samotny produkt ID3 pride ako konkurencieschopny s T3, alebo H/K. su to nemci, takze nepochybujem, ze urobia v kratkej dobe vsetko preto, aby odstranili pripadne chyby, ktore ID3 bude mat ( vcetne soft problemov ). ako pisem ... je to moj subjektivny nazor zalozeny hlavne na videorecenziach, pretoze v ID3 som nesedel a nejazdil. spochybnovat schopnost nemcov poucit sa na vlastnych chybach a postavit spickovy produkt je minimalne hlupe, obzvlast zo strany mudrlantov, ktori realne nikdy nic nedokazali :-)

PS : asi som pako, ale logickejsie by mi prislo, aby boli makke plasty v spodnej casti palubky a vrchna cast nech je tvrda a mohli dat moznost potiahnut ju nejakym materialom / mikrovlakno, umela koza /
29. 7. 2020 19:32
Re: Dalo se to čekat
Rikal jsem si to samy.
Zaplatpanbu tyhle hovadiny jsou u testu VW zakazany. :yes:
Diky Teslo, ze jsi prinutila vyrabet EV Volkswagen.
A ze diky tomu o nem pise Standa... normalne.
Nize par perel z testu Zoe:

Hašení požáru jsme si nevyzkoušeli, na ostatní časté otázky ale už odpovědi známe.

Samotná jízda v elektromobilu nenaštve asi nikoho. Sice chybí ten vrčící motor pod kapotou se změnami otáček při řazení...

Bohužel nyní můžeme přijít s méně příznivým výpočtem. Pokud se totiž započítají i tepelné elektrárny, které nepatří největšímu tuzemskému dodavateli (ČEZ), jsou už průměrné emise CO2 z elektřiny vyráběné v Čechách kolem 520 g/kWh. Při zimní spotřebě například 18 kWh/100 km to už znamená 93,6 g/km.

Pokud k tomu navíc připočtete těch 4,66 procenta ztrát v přenosové energetické síti, muselo z komínů českých uhelných elektráren vylétnout 115 g CO2 na každý kilometr, který jsme v zoe najeli už v zimním období. A to už jsou u emise dosažitelné u úsporných moderních dieselů i v reálném provozu (odpovídá jim zhruba 4,5 l nafty na 100 km). Zkrátka emisní nula započítávaná elektromobilům Evropskou unií je ten největší technický nesmysl v celé historii automobilismu.
29. 7. 2020 19:23
Stando
Jednotka vykonu (dobijeni) je kw ne kwh.

Kwh je jednotka kapacity baterky.

Neplest. Opravit. ;-)

".. stejně tak si osaháme i možnosti 100kWh dobíjení.."
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 19:18
Re: Dalo se to čekat
ale zase to vem z druhé strany. Mají zdarma testovací řidiče.
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 19:17
Re: Jízda
Možná to bylo myšleno jako komfortně. Tam vyzdvihuje klid a pohodu na palubě.
29. 7. 2020 19:17
Dalo se to čekat
Jak už jsem psal pod testy jiných EV různých značek, na ACZ se EV začnou chválit až ve chvíli, kdy vyjede se svým zázrakem VW. A ejhle, nemýlil jsem se. Takže máme novou modlu, nejlepší EV na světě. Já v testu nenašel nic navíc, co by nenabízela snad i levnější konkurence. Ale tak na zdejší objektivitu jsme zvyklí.

Ale stejně mě nejvíc pobavil odstavec o " zajímavém problému". Takhle okecat průser, to je kumšt, to umí jen zdejší redakce. :-D
29. 7. 2020 19:16
Fake vyfuky
Jaky ze EV maji fake-vyfuky?

Ja nasel jen naznaky na e-Golfu.
A tam je pricina jasna.
29. 7. 2020 19:15
Re: pedály
Marketing.

Ja s tim problem nemam.
Avatar - _Karel_
29. 7. 2020 19:14
Jízda
Tak nevím, Stando. V závěru čtu "jízdně je to velmi, velmi povedený EV". V textu ale nic tak úžasného stran jízdních projevů nevidím. Moc vám to celkově nevěřím, sorry.
Avatar - Mikesus
29. 7. 2020 19:07
pedály
Ty značky na pedálech, to už je fakt dementní.
Jako dát tam symbol "pause" a "play", to je z mé strany bez komentáře raději. Ještě aby pro jistotu dali do návodu, že to neznamená jednou zmáčkout "pause" na pozastavení a jednou zmáčnkout na opětovné pokračování. :D