Ojetiny
mam ve firme dve, obe na CNG. Jedna 270tkm uplne v pohode, druha 170 s nejakymi drobnostmi.... kdyby Skodovka neco takoveho dal vyrabela, nic bych neresil a kupoval to furt dokola.
Technicky asi funguje, je to prostorné, motory i jedou slušně, já s takto ojetými zkušenost nemám, v práci máme 2ks po fl 2.0TDI 110kw MT a mají něco přes 50-60 tisíc akutálně. Ale na druhou stranu musím říct, že jsou to takové jen "přepravníky", co jim chybí trochu navíc toho komfortu, snesly by lepší interiér, odhlučnění a nějaké řidičské radosti. Neříkám, že je to špatně, ale starší Oktávky měly ve své třídě alespoň lepší interiéry, víceprvek (jasny, O3 ho muže mít taky v určitých motorizací, ale je spíše vznácnost) a tak..
Vlastně Oktávka je fajn auto, jen domu bych radši alespoň něco o trochu zajímavějšího, proto jsem ji nikdy neměl 😊
Vlastně Oktávka je fajn auto, jen domu bych radši alespoň něco o trochu zajímavějšího, proto jsem ji nikdy neměl 😊
Taka octavka uz nebude... to bola naj generacia... a prezije aj dalsich 10 rokov... O3 uz sla z kopca ... ale urcite este bude fajn ... akurat pre mna najmenej zaujimava generacia... emocie na bode mrazu... aura vyzarujuca z auta defakto nulova ... O2 mala smrnc aj eleganciu... ale O3 je uz taka ta firemna bezducha masinka ( aj rapid spaceback bol coolovejsie premiestnovadlo ) ... ved tam to octavka aj s O3 uz dopracovala... zakaznika uz vymenila za firmu ... a ceny uz sli brutalne nahor... kvalitou vsak uz nie...
OIII byla krok zpět osekanějším interiérem a absencí víceprvku (což je teda u ojetiny výhoda), ale neoznačil bych OII za lepší generaci. Jasně, kolem OIII je víc aura služebáku, protože OII se v krizi dala koupit za pakatel, zatímco v dobách OIII už byla chudina motorizována Rapidem a ceny postupně rostly a rostly, aniž by se to na autě projevilo, ale taková je doba. Pořád je to proti OII odolné a bezpečné auto.
Cele roky to byl motor, co se kazil i kdyz zrovna stal v servise.
😒
😒
Ale houby s octem.
Tahle generace byla bez problémovou.
Tahle generace byla bez problémovou.
Presne ako pise kolega Rohypnol - EA211 v trojkovej Octavke je uz bezporuchovy motor. Retaz je fuc, rozvodovy remen da bezne cez 250t km s prstom v nose...
Jediny problem je karbon, ktoremu sa da zabranit sem tam dynamickejsou jazdou, aditivovanymi benzinmi, a v prvom rade skratenym olejovym intervalom. Sem tam zvykne odist skrtiaca klapka (moj pripad), ale inak s tymito mensimi benzinakmi (1.0, 1.2, 1.4, 1.5) nebyva problem.
Jediny problem je karbon, ktoremu sa da zabranit sem tam dynamickejsou jazdou, aditivovanymi benzinmi, a v prvom rade skratenym olejovym intervalom. Sem tam zvykne odist skrtiaca klapka (moj pripad), ale inak s tymito mensimi benzinakmi (1.0, 1.2, 1.4, 1.5) nebyva problem.
To znamená 2x stejný text za sebou.
A až bude extra premium, tak budeš číst 3x to samý. :yes: :yes: :yes:
A až bude extra premium, tak budeš číst 3x to samý. :yes: :yes: :yes:
cizekHUNTER
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Octavia (a svým způsobem celý evropský automotive) ve své vrcholné formě - spousta motorizací (a všechny povedené), manuál i automat v zásadě dle preference kupujícího, spousta barviček a koleček, RSko a Scout, 4x4, tak akorát výbava, přední příčky evropského prodejního žebříčku.
Podvozkově trošku slabší, torzka u většiny motorizací zamrzí... a facelift udělal z konzervativní elegance něco kontroverzního.
Podvozkově trošku slabší, torzka u většiny motorizací zamrzí... a facelift udělal z konzervativní elegance něco kontroverzního.
... ještě k tomu výčtu napíšu že to auto nabízelo i geniální ekologickou alternativu - CNG Octy jezdily za 4 kg / 100km což je na CO2 něco jak pod 5L benzínu.... (a to nemluvím o ostatní sra*kách z výfuku, které má CNG úplně nepatrné). Navíc tahle ekologická verze prokazatelně najedte 300tkm a v pohodě i víc takže z pohledu trvanlivosti je prověřená (což je přecejen ještě pořád rozdíl proti EV, byť i tam takové nájezdy už začnou být častější)
za mě je to geniální auto pro firmy do fleetu... nakupoval bych je furt dokola, kdyby to šlo.... (a ještě přidám skvělou ergonomii a tlačítkové interiéry, konfekční rozměry pneu takže je nakupuješ za pakatel atd. atd :yes: )
za mě je to geniální auto pro firmy do fleetu... nakupoval bych je furt dokola, kdyby to šlo.... (a ještě přidám skvělou ergonomii a tlačítkové interiéry, konfekční rozměry pneu takže je nakupuješ za pakatel atd. atd :yes: )
CNG - jasně, i tu jsem měl v hlavě... prostě si vybral každý, kdo netoužil po hybridu.
Interiér - mně to auto uvnitř sedlo, ergonomií i na pohled. Je ale pravda, že třeba francouzi uměli v té době na pohled honosnější vnitřky.
PS: v RS jsem měl za příplatek 17t navigaci s 6,5" displejem 😁 , to bylo trošku... ubohé.
Interiér - mně to auto uvnitř sedlo, ergonomií i na pohled. Je ale pravda, že třeba francouzi uměli v té době na pohled honosnější vnitřky.
PS: v RS jsem měl za příplatek 17t navigaci s 6,5" displejem 😁 , to bylo trošku... ubohé.
I kvalitativně to nebylo nic moc, možná ta tvoje vrcholná výbava, ale ty klasické O3 nebyly nic extra, nicméně neříkám, že to nefungovalo, ale plasty tvrdé, občas povrzává tu a tam, to starší Oktávie bývaly lepší. Co jsem měl možnost srovnání v té době třeba s Meganem 4, když zminuješ francouze, tak v RS line mne přišel i kvalitativně lepší interiér.
Já měl RS v základu 😉... látkový sedačky manuálně nastavitelný... vlastně multifunkční volant se taky připlácel 😄
Megane 4 - jo, to jsem přesně myslel... sedneš do toho a máš takovej prémiovější pocit... jenže právě třeba ten tablet na vejšku bych v autě nepotřeboval a mně právě ten relativně "spartánský" přístup vyhovoval. A možná ještě o kousek víc se mi líbil Leon (ve vyšších výbavách)... hezčí font na budíkách a ten středovej panel mírně natočenej k řidiči a-la-bmw...
https😐/img.remediosdigitales.com/…6/1366_2000.jpeg
Zpět k Octavii... i ty běžné služebáky Ambition+ byly ok... ale do svýho auta bych si určitě koupil aspoň ten sportovní interiérovej paket, to bylo relativně za pár korun a ten volant s perforovanou kůží byl fajn.
Megane 4 - jo, to jsem přesně myslel... sedneš do toho a máš takovej prémiovější pocit... jenže právě třeba ten tablet na vejšku bych v autě nepotřeboval a mně právě ten relativně "spartánský" přístup vyhovoval. A možná ještě o kousek víc se mi líbil Leon (ve vyšších výbavách)... hezčí font na budíkách a ten středovej panel mírně natočenej k řidiči a-la-bmw...
https😐/img.remediosdigitales.com/…6/1366_2000.jpeg
Zpět k Octavii... i ty běžné služebáky Ambition+ byly ok... ale do svýho auta bych si určitě koupil aspoň ten sportovní interiérovej paket, to bylo relativně za pár korun a ten volant s perforovanou kůží byl fajn.
Ten tablet dejme tomu, že se nelíbí všem, ale jinak mne se ten interiér líbil více. U Leonu nemohu souhlasit, grafika možná, ale tam ta levnost dýchala všude, to se mi moc nelíbilo. Leda byly hečí sedačky a volant ve vyšších výbavách. Poslední Leon s poctivým interiérem byl ten první, pak Seat začali směřovat na lownedovější vnitřek.
Ty základní verze Leonu byly peklo na zemi, Base a Reference nebo jak se to jmenovalo... to beru. Ve vyšších výbavách to bylo o dost lepší... vzpomínáš na woodyho mechanický pomeranč? 😄 Jo, já vím že se mu pak sedačky rozpáraly a dle SEATu to bylo normální... 😁
No, já si pamatuji, že jsem si tenkrát na autosalonu ještě v Holešovicích sedl do tehdy nového Leonu 3. ve té Reference výbavě s mou e😜artnerkou, která řekla... "tyjo, to je jak dodávka uvnitř 😁 ", woodyho pomeranč byl proti tomu mnohem lepší. Taky si živě pamatuji, že jsem tam mnohem více vnímal silnici v tom nemilém slova smyslu, kamínky byly slyšet, hluk od podvozku taky... dost mi to připoměla nedávno zkoušená Corolla GR...
Seaty v těch "za trest edition" výbavách nemělo vůbec smysl řešit. FR nebo její ekvivalent byla povinnost.
Viz Ibiza... https😐/www.actualidadmotor.com/…on-2-830x460.jpg
Viz Ibiza... https😐/www.actualidadmotor.com/…on-2-830x460.jpg
hele to souhlas.... já mám ty Octy v nějaké normální výbavě, prostě auto-klima, tempomat , kožený volant... Možná "Style", nevím.... ale prostě je to takové sociální, čalounění dveří katastrofa, občas tam něco vrzne.... jako fakt se v interiéru toho auta kromě ergonomie není čeho chytit....
ALE: ono to všechno funguje. Bez závad, i těch drobných. Prostě neřešíš NIC.... jak už zaznělo výše - do fleetu ideální volba.
Kámoš má z té doby Megane a to je fakt jiná liga... už jen čalounění sedaček nějakým mikroplyšem, úplně jiný pocit z auta....
ALE: ono to všechno funguje. Bez závad, i těch drobných. Prostě neřešíš NIC.... jak už zaznělo výše - do fleetu ideální volba.
Kámoš má z té doby Megane a to je fakt jiná liga... už jen čalounění sedaček nějakým mikroplyšem, úplně jiný pocit z auta....
Na tom všem se shodneme, osobně po shlédnutí i nových SUV od Renaultu musím uznat, že tahle značka, které se interiér vytýkal ještě 15 let nazpět, udělala obrovský obrat.
s O3 som stravil nejaky ten piatok a vcelku to bolo dobre a spolahlive auto. Navyse aj pekne - stale sa da na ten dizajn pozerat.
V kontexte dnesnej doby zakladne vybavy su uz za tecnhologickym zenitom.
Pre nenarocneho pouzivatela vsak stale dobre a z hladiska vyberu velmi dobra volba
V kontexte dnesnej doby zakladne vybavy su uz za tecnhologickym zenitom.
Pre nenarocneho pouzivatela vsak stale dobre a z hladiska vyberu velmi dobra volba
Najít zachovalou O3 liftback s motorem 1.4TSI není nic lehkého, hledám už pěkně dlouho ;-\
Mam auto 10let a motor 1.4tsi cmba uplne ten prvni EA211 co se zacal davat a muzu rict jen tolik, spotreba oleje, do ted mi tvrdi v autorizovanem servisu ze je to v norme, 4l/10tis udajna norma 500ml/1000km. Menilo se tesneni v hlave, trochu se to zlepsilo. Mozna pozdejsi evoluce jsou spolehlivejsi.
Zdravím, já mám doma Scouta z 2015, první majitel najeto 340 k km . 2TDi v manuálu (110kw) a jediná závada za ty roky že jak se píše selhala pumpa a přestala chudinka na dálnici chladit .. vtipné že se to stalo po výměně rozvodů a motor šel na generálku. Každopádně to byla jediná závada za těch 330k km.. jinak spotřebák .. teď naposled umřel altík. Ale v těch kilometrech je to ok. Spotřeba je od 5 do 6litrů. 4kolka nevibruje. Olej to nepapá je ale fakt že interval jsme si nastavili na 15k km. A koroze žádná jen od odletajicich kamínků na dálnici, standardně kolem horní hrany čelního okna
Vybavuji si mmj. lámající se pedál z plastu, kdy opravná sada neexistuje. Nevím, jestli bylo v textu uvedeno...
Konkurenti na tom ale celkově nebudou o nic líp. Spíše naopak. Zajímala by mě ale i30.
Mně se před časem dostala do ruk vylítaná 1.6 TDI DSG z půjčovny s 300 tisíci na hrbu a auto nepůsobilo nijak utýraně, nájezd byl poznat jen trochu na podvozku.