Novinky
jako rajče, které chce kýchnout
po Fiatu Multipla, kandidát na nejhnusnější malé auto :no:
Fiat Multipla je náhodou krásné auto, na svou dobu neskutečný. Jen ten interiér nic moc, ale jinak je v pohodě.
je pro mě dost nepochopitelné, jak si někdo z vedení Alfy může myslet, že stačí dát do toho auta silný elektromotor a rázem to bude mít sportovní geny ? To je stejné jako ten Renault 5 Alpine ...
Ale vždyť alfa nikde netvrdí že tam dala pouze silný elektromotor. Úpravy a to dost velké jsou právě na podvozku. Váhy vypadá na ev taky hodně slušně. Za pár dní se dozvíme jak to jezdí. Tipuji že s tím bude největší sranda ze všech B crossoverů
To nejspis jo.
Akorat ze to vydrzi dost mozna jenom v minutach, ten "zabavny" styl jizdy.
A i v te dobe to bude kazit vysoka hmotnost.
Akorat ze to vydrzi dost mozna jenom v minutach, ten "zabavny" styl jizdy.
A i v te dobe to bude kazit vysoka hmotnost.
Tak trvat dlouho to nebude to je jisté. Jako u všech elektrokrámů. Nicméně váha určitě problém nebude. 1550kg je na ev skvělá hodnota
Taky proto je tam miniaturní baterka, tj dlouho si těch 280k neužiješ 😉 Pár zatáček a je po energii, navíc když výrobci doporučují baterii používat 10-80% = z těch 54kWh máš hned jen 37kWh a kolik to bude papat při zátěži? Nestihneš to ani sledovat, jak rychle budou procenta mizet 😒] 😒] 😒]
Elektrická Alfa Romeo je nesmysl a 1550kg na malý crossover není málo :no:
Elektrická Alfa Romeo je nesmysl a 1550kg na malý crossover není málo :no:
Po meste staci aj v minutach, ale taky vykon je trosku zbytocny. Ale zase ho nikto nenuti nikoho vyuzivat, je to len udaj na par sekund.
To je sice pravda, ze vetsina baterkaren ne tezsich, ale tojeste neznamena, ze to nebude problem...
Myslim.
😄
Jen ostatni na tom jsou jeste hur.
Myslim.
😄
Jen ostatni na tom jsou jeste hur.
zkrátka místo použitelného hot-hatche máš jen předraženou hračku pro znuděné milenky amerických multimilonářů :-! Alfa si může podat ruce s Renaultem 5 Alpine
....ani manuál.....takže je to na pitču...... 😒] :no:
.... ale od městského crossoveru čekám trošku jiné věci, než 20" kola a snížený podvozek.... Ať je elektircká Alfa klidně i v takovém hard-core provedení, ale ať ji nabídnou i na 18", s přesným řízením atd. Jestli jediná EV verze bude to o čem se píše výše tak to bude zcela marginální záležitost.
A jinak teda elektrická předokolka s 280PS možná v absenci gripu překoná i legendární 147/156 GTA 😒] 😒] 😒]
A jinak teda elektrická předokolka s 280PS možná v absenci gripu překoná i legendární 147/156 GTA 😒] 😒] 😒]
V absenci gripu je rozhodně neprekona když má samosvor. Jinak obyčejné verze mají normalnejsi rozměr pneu. 215/55R18. Snížený podvozek samosvor a silnější stabilizátory má pouze Veloce. U normální variant tomu tak není. . .
tak hrabou i FWD auta se samosvorem, ze jo.... 😄 Jinak z toho co pises tedy vyplyva ze e-varianta bude i v mene ostrem provedeni jo?
Novou Alfu Romeo Junior jsem si poprvé naživo prohlédl tento víkend na akci "125let značky FIAT" v pražské Troji. Ač jsem celý život skalním příznivcem Italských vozů, tato Alfa je pro mne velkým zklamáním. Přední část vozu s jakousi novou modifikací tradičního loga AR již nevypadá jako Alfa Romeo. Bohužel ne každá inovace, snaha o modernost je to správné řešení, jako v tomto případě. Interier, tvar palubní desky a tvrdé materiály , další velké zklamání. O technice PSA již ani hovořit nebudu. Když jsem se díval na staré Fiaty, napadlo mne jediné. Kam se FIAT a jeho značky dostal? Kdysi slavné značky, udávající směr v designu i technice, dnes pod vedením novodobých koncernů bohužel umírají. Kde jsou sliby Stelantisu, obnovit slávu těchto značek? Tímto způsobem? To asi určitě ne !!! Kdyby auta z posledních 20 let, nebo i více, viděli bývalí konstruktéři Fiatu, AR, Lancie, nebo sám Giovanni Agneli, museli by se stydět za své potomky. Tak zbývá už jediné, ještě věřit v bájného Fenixe, který je zase zvedne z popela. Ještě, že nám zásluhou fanoušků zůstává alespoň ta slavná historie.
Auto do zatáček a na rychlou dalnici.
malé auto pod 4.2 m, ale nad 2 tony.
a baterka 54 kWh.
Ach tieto trápne pokusy
Junior Veloce...... To je jako Myšák Rambo.