Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Audi RS 7 Sportback 4.0 TFSI quattro performance – Lepší už nebude

43 komentářů

johny555
Labutí píseň spalovacích "sporťáků". Tento segment je mrtvý. Za třetinovou cenu člověk dostane elektrickou raketu, která bude naprosto většině parametrů minimálně na podobné úrovní či lepší.
Že to nedělá kravál? Nedělá. No a co. Kdo chce, tak si ho může pustit z repráků. Ale o kraválu to není.
Horký Rom
Audi RS 7 Sportback 4.0 TFSI quattro performance – prý lepší už nebude? Inu, v tom mají pravdu. Lepší už opravdu nebude… hlavně proto, že to už nikoho moc nezajímá. Výfuk může být klidně pozlacený, spotřeba okouzlující jako v roce 1998 a zvuk motoru tak dramatický, že z toho zapomenete na cenu benzínu - ale svět se mezitím stihl otočit o pár otáček dál.

Zatímco pravověrní spalovací rytíři nostalgicky hladí kapoty svých šestiválců a víceválců na LPG a sní o časech, kdy bylo normální stát půl hodiny u pumpy a cítit se jako král silnic, tiše přichází realita: dvacetileté elektromobily. Ano, ta strašidelná vize ojetých elektrických krámů, co po deseti letech skončí na šrotišti? No, tak to se úplně nepovedlo.

Studie tvrdí, že degradace baterií není zdaleka tak tragická, jak nám roky líčili mistři benzínového poplašného systému. Naopak – dvacetiletá elektro ojetina ze čtvrté, páté ruky možná nesmrdí po benzínu, ale zato vás pořád spolehlivě doveze tam, kam potřebujete. A výměna oleje? To už si necháváme na historické víkendy, stejně jako parní lokomotivy.

Takže ano, lepší už to s tím RS7 nebude. Ale upřímně… svět čeká na trochu jinou jízdu ⚡️🚗
Horký Rom
@Martin-75
Vážený příteli, já osobně necítím žádné obavy - a ani lidé s podobně ustrašeným pohledem se v mém životním prostoru neobjevují.

Domnívám se, že v kultivované debatě je vždy vhodné vystupovat s vlastní tváří a postojem, nikoli se schovávat za neurčitá tvrzení o „spoustě jiných“.
Odvaha vyjádřit vlastní myšlenku je přece základem smysluplného dialogu.
Mikesus
@H357 ano, přesně je to o tomto si honit ego, ze jsi mohl jet chvíli 250 a pak stejně dojedeš jako ta octavia nebo treba i dacia za stejný čas. Pohoníš si ego, ze jsi jel tolik a tolik, mozna si u toho nikoho neohrozil, zbytecne navic si spotřebovat litry benzinu a dojel jsi za podobný čas. Dnes už je takovy provoz, ze neni možné nahnat nějak zásadně náskok.
Mikesus
@Zetti ono by stačilo chtít chapat, co autor tím chtěl říct. Ze neni kam. Itr tam plast, ze si stoji za svým názorem a je schopen svůj názor podložit fakty. Ale to by se muselo chtít to pochopit.
Kasprik
Za tu cenu je to auto se spalovacím motorem nesmysl. O třetinu výhodnější cena je elektrický Mercedes, Porsche nebo Zeekr. Parametry jsou prakticky stejné a náklady na údržbu minimálně poloviční.
Martin-75
@Horký Rom
Buď bez obav, je spousta lidí které to zajímá a ještě dlouho bude.
Horký Rom
@Zetti
Přesně tak, je to za hranicí normálu a slušnosti. A ještě používá slova hujeřičci, ekoteroristy, elektrofašouny, lháři, sojovo latéčkářsko pražácka lůza a také nadávky do kreténu: auto.cz/diskuse/97409/1#…
DonVito
@Pepa_007

Uz jsi pro jistotu doplnil brumlani vyfuku?
😀
Radek Holodňák
@Sevca1 jak může petr bez problémů sprostě ostatní urážet a žádný ban
Max Headroom
@johny555
Absolutně souhlasím!
Jean Reno
@adamzprahy

Nevím, jestli ti víc chybí informace nebo odvaha si je ověřit. Článek vyšel ve 12:50, první reakce ve 14:24. Žádné krátce po vydání článku
U BEV článků to lítá do minuty, tady i ti nejhlasitější eKSperti na internetu chvíli tápali, než se rozkoukali. Takže příště méně fantazie, víc faktů.
adamzprahy
@Mikesus autor čeho? Ten příspěvek Horký Rom vygeneroval ChatGPT. Stejně jako asi všechny co jsem zde viděl a obtěžoval jsem se o tom přemýšlet nebo to ověřovat. Ale hlavně že jste chytří a začnete se hádat a dokonce těmhle troll příspěvkům přitakávat. Kdyby mi nebylo od více lidí řečeno že jsi real, tak bych tomu snad ani nevěřil. Nachytáváte se tady teda podle mě redakci. Kopíruje historické diskuze do ChatGPT a rozhýbává tady diskuzi. Nedokážu si představit že takové úsilí a časovou flexibilitu krátce po vydání článku je schopný dlouhodobě nějaký jednotlivec.
praptak
@Horký Rom Lepší už nebude, protože se již neprodává, ne proto, že by bylo špatné.
Radovan Pastucha
@johny555
nejaky priklad elektrickej rakety za tretinovu cenu na podobnej ci lepsej urovni by nebol?
Zetti
@Mikesus vidis to vzal to s humorem, taky to tak bylo myšleno.
Ale ty by sis mel davat pozor na to rikas. Tvoje osobni utoky na to co delam nebo nedelam, debilni pznamky o věku, pouzivani slov dezolat, dieseldezolat, ty jsou davno za hranici normalu. A je toho vic, nechce se mi to vypisovat
Peko747
Musím se přiznat, že pokud to má ten samý infotainment jako moje 6 měsíců stará služební A6, tak děkuji nechci.
Motor, podvozek, ….skvělé, ale ovládání a asistenti ……. po přechodu z předcházející BMW5 návrat do pravěku.
Fakt vopruz díky technice 😁.
adamzprahy
@Mikesus ne, je to o tom že zatímco zrychlíš ze 100 na 250 tak Octavia se rozjede na 150 a ty poskočíš o kilometry dál. Když spěcháš, naženeš pak i v hustém provozu čas co v těch obyčejných autech nemáš šanci. Ty keci o egu maj jen ti co musí uhybat a nemají auto na to jet tak rychle. Nesnáším blbečky co místo aby uhli tak se drží zuby nehty levého a myslí si že když minutu zrychlují ze 100 na 200 tak to stačí a nikdo nemůže jet rychleji. Těmihle auty můžeš a tu a vyšší rychlost máš lusknutím prstu. Tak si na to prosimtě vzpomeň až budeš pěnit v domnění že si všichni okolo tebe honí ego, tak radši uhni.
Ozzman
Na rychly prulet německem bude uplně stačit oktávie, stejně to rychleji jde málokde a to co ušetříš tím, že namísto 200 pojedeš 250 těch pár jednotek km rozhodně nebude ve výsledném čase hrát roli. Ta RS je o něčem jiném, než o tomto@H357
H357
Na rychly prulet Nemeckem bude tato RS7 mnohem lepsi nez ty elektricke rakety.
Othello
Plusem je že tam není ultra
Zetti
@Horký Rom ja to ve slovniku nemám, v mém příspěvku to nenajdeš
Sevca1
@Radek Holodňák Milí Radku jak urážet? Já přesně popsal jeho mentální rozpoložení, to je konstatování jeho stavu. To že tvá mentální kapacita to nepochopí je mi vážně líto. Přeji krásný den.
H357
@Ozzman

Jo na dlouhe dalnicni presuny a zabava s celou rodinou k tomu.

My to mame domu 1200km
Ozzman
Hele, reálně moc nenaženeš a o tom to je, RS7 je užasný kousek techniky a já bych si ho vždy vybral radši, než jakýkoliv elektrovůz, ale limity slinic a dopravy jsou jaké jsou a ve výsledku na té trase ušetříš 5-10 minut ? Možná 20 když bude noc, ale z mé zkušenosti s tou Oktávkou dojedeš kolegu v RS7 u první rozkopané dálnice, či štau 😁 Navíc když taková auta potkávám na dálnici, tak jedou většinou kolem 130 a tu pravou srandu si majitel užije jen krátkodobě a o tom to je. Pochybuji, že si tohle někdo koupí na dlouhé dálniční přesuny německem, to je auto co ti má vykouzlit úsměv na tváři .. jo a levý pruh blokuje jen retard, ale to nemusíš mít ani takovou raketu aby ti překáželi 😁 @adamzprahy
Th0r
@Horký Rom elektorovozitko patri do doby Krizika 🤭 Jen nevzdelanci si mysli, ze kdyz hodiny nabijeji a hladi pritom kapotu, ze se jim otocil svet 🤭 No spise se o par kolecek vratil 🤭 To je realita 🤭 Skutecna budoucnost neni v tahani pul tunove baterie v podlaze 🤭 To vedel uz i ten Krizik 🤭
H357
Co do toho pletete dacii nebo oktavku. Kdo ma na rs7 tak ho dacie nezajima.
Rec byla o tech uzasnych "elektrickych raketach". Ale ty prulety Nemeckem nezvladaji tak jako rs7. Proste ne. A na to uzasne zrychleni muzete zapomenout, dejte si parkrat 100-250km/h a nedojedete uz vubec nikam. Realita je takova ze ty rakety se plahoci vpravo.

Jasne ze nepojedu v patek odpoledne ale zkuste to treba v nedeli brzo rano.
Sevca1
@Lempl Klaun A z plamínku máme požár.Jeden z největších Trool Ev debilu se chytil..A nemusel jsem ani dlouhou čekat. Ale takový Horký Romik a Maxík jsou zdrženlivější dnes . Tak ahoj
Zetti
@johny555
V sobotu sem prolit raketkou dalnici a 1.tridu celkem 170 km, na zacatku dojezd 305 km, na konci 40. O 100 kilaku min. Ten let nemaji bev moc rady
Horký Rom
@Zetti
Bez komentáře, troIIe.
Zetti
@Horký Rom
Domnívám se, že v kultivované debatě je vždy vhodné vystupovat s vlastní tváří
Jestli fakt takhle vypadas, tak mi je uprimne líto. Tady ani plastika nezabere, leda to zkusit z druhy strany
Martin-75
@Horký Rom
Já bych se zase nikdy neodvážil napsat že to už nikoho nezajímá. Mluví za všechny řidiče je celkem zajímavé.
Sevca1
Docela početná skupina Troll farma Ev fanatiků 😁 Těch normálních fandů EV se to samozřejmě netýká .
kari.laz
@johny555 ty jsi vyloženě znalec. Asi jak Pražák exující víno na Moravě. Tak nějak podobně působíš v tomto případě.
Pepa_007
@johny555 za třetinu....... 🤣🤣🤣🤣 Nevěřím.
Taky pojede 305km/h? Za brumlání z výfuků?
H357
Jasne ze je to i tomto.
Jenik3
@Horký Rom
Takovy moderní Petr Bezruč...
Toto auto není pro masy, což je dáno technikou a cenou. Své zájemce si najde.
Na denni ježdění třeba Ev a na víkendy RS7.
Svět je mnohem pestřejší než si dokazeme představit.
DeMooro
@Kasprik s tebou bych na pivo opravdu sešel....blábol vedle blábolu...
Lempl Klaun
@Sevca1 Milí Vanilí. 🤡🤡🤡
Lempl Klaun
@Sevca1 Ahóóój!!!
Ta koza uz mẽ vubec
neposlouchá, a ta už posluchá
jen Rááádio 1. 🤡
Lempl Klaun
@Sevca1 Panenko skákavá, to je tady tak do očí bijící, že by si toho nevšiml snad jen člověk, co místo hlavy nosí květináč. Tohle vlákno je doslova přehlídka „EV fanatiků z Troll farmy“, plná nadávek a urážek od nej… člověk si pomalu připadá jak na školení marketingu pro zelené náboženství. Ale jasně, ti normální, co prostě jen chtějí jezdit bez kraválu a bez smradů, ti se v tom aspoň dobře pobaví. 🤡
DeMooro
@johny555 Ani se nemusíš rozepisovat a stačí napsat, že jsi blb...
DeMooro
@johny555 svět je plný ***ů....