Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nová Kia EV5 oficiálně: Kompakt i vlajková loď zároveň? Posuďte sami!

22 komentářů

traveldrive
EV3 je "už od" 35.690,-€ cenníkových. Za koľko bude EV5 ma tým pádom už ani veľmi netrápi. Ale niekto by mi mohol vysvetliť tú paritu. Cenník Sportage začína na 25.590,-€.
Mikesus
@traveldrive určitě srovnáváš stejně výkonné varianty a s automatem, nebo srovnáváš jablka a hrušky? Kolik stojí EV5 v základu a jaký má výkon, když to srovnáváš? Nebo je ti jedno vlastností a srovnáváš jen podle karoserie bez ohledu na další parametry?
Lempl Klaun
@Mikesus Hlavně vůbec nechápe psaný text... opět bezmozek.
Mikesus
@Lempl Klaun Je jasné proč ho to netrápí. Nemá na to, tak to bere jako kyselé hrozny. O autě se toho ještě moc neví, jen se ukázalo. To jsou ti, co hodnotí bez vyzkoušení a svojí peněženkou, jakožto jediným kritériem. Překvapuje mne, proč tihle lidé nejezdí nejlevnější dacií, když je pro ně cena důležitá.
Lempl Klaun
@Mikesus Myslím, že lidé tohoto mentálního ustrojení obvykle vlastní dvacetiletou šunku a velmi dobře vědí, že ani v tomto, ani v příštím životě nebudou mít reálnou možnost pořídit si nový vůz. A právě proto mají tolik názorů na vše.
traveldrive
@Lempl Klaun
Ty myslíš?
Šok...
Lempl Klaun
@traveldrive Neviem, že by som sa teba niečo pýtal.
šofér
@Lempl Klaun - napsal dement, co vlastní šunku patnáctiletou a bydlí ve 2+1 paneláku v 11 patře!
Lempl Klaun
@šofér Nene, v starém RD na Severním Předměstí. 🤣🤣🤣
traveldrive
@Mikesus Vieš, že sa nedivím, čo ťa prekvapuje? Keby si sa namáhal trochu premýšľať, možno by si na to prišiel, ale čo od teba čakať... Radšej na moje príspevky nereaguj, ušetríš si prekvapenia. 😁
traveldrive
@Mikesus Takže kto čaká, že to bude pridrahé, tak nemá nárok? No tak ty si iný mentál...
Mikesus
@traveldrive To neni problém čekat, ze to bude dražší než na co mas. Ale rov ou to srovnavat s něčím, kdyz ani jeste neznáš parametry, tomu se říká hloupost. A chapu, ze tvá obrana je ostatní nazývat hlupáky. Však taky nic jiného na takovou hloupost nic říct nemuzes.
traveldrive
@Lempl Klaun Prečo čumíš do zrkadla, keď píšeš na ACZ? Potom prezrádzaš na seba veci, ktoré sme všetci tušili...
Lempl Klaun
@traveldrive …sme všetci 🤣🤣🤣
A inak sa cítiš byť zdravý?
traveldrive
@Mikesus A na to si prišiel sám, alebo ti niekto pomáhal?
Mikesus
@traveldrive nejsem jako ty. Asi ti občas někdo chybí, abys ten text pochopil.
Až dokážeš pochopit psany text, jako třeba u te Tesly a ovládání jedním pedálem, tak pokracuj v diskuzi. Pak akorát reaguješ nesmyslně.
www.auto.cz/diskuse/97556/1#…
traveldrive
@Mikesus Pre teba rozhodne. 😉
Miorolo
No to je tu zas nablito, jeden větší mentální akrobat než druhý 😂
EV5ka moc hezká a krásně zapadá do designového jazyka Kia. Ale když se vedle sebe postaví EV5 a Tesla Y, tak mně nenapadá jediný důvod (když nepočítám Elona), proč koupit EV5.
traveldrive
@Miorolo To je už taký tradičný kolorit, inak by nebolo o čom písať. Mne proste prídu kórejské BEV príliš drahé, na to, že sú kórejské. Vyzerajú solídne, v tom súhlasím, dizajn mi príde o triedu lepší ako u Škody, aj keď aj na ne sa pozerať dá.😉
Miorolo
@traveldrive Taky jsem se koukal na Kia přes prsty, ale moc se mi zalíbila Sportage NQ5. Původně Kia nebyla ani v hledáčku, zvažovali jsme Volvo XC40, Toyota RAV4, VW Tiguan, chvíli taky Nissan Qashqai, ale Kia Sportage vůbec. Ale pak jsem se v tom projel a byl jsem nesmírně překvapen. A po pár týdnech uvažování jsme ji objednali a nelituji.
traveldrive
@Miorolo Plánujem na budúci rok vymeniť pracanta Citroen Berlingo za niečo iného. Na Sportage tiež pozerám, ceed v kombíku tiež nie je na zahodenie, aj keď do nízkeho auta sa veľmi nechce. Jak si raz zvykneš na vysoký posed...V hľadáčiku je ešte Arkana, možno Austral. Najradšej by som nejaké kompaktné MPV, ale to už proste nie je, vlastne ešte Volkswagen Touran by sa dal, ale vzhľadom na jeho konštrukčný vek zaň chcú nezmyselné peniaze. Na autá značky KIA mám z blízkeho okolia nepríjemnú referenciu, známy jazdí s Ceedom prakticky len po Bratislave, teda po rozbitých mestských cestách, a po niečo vyše dvoch rokoch je to voči Octavii hrkálka...
Tak neviem, ešte mám čas uvažovať. Žiť by sa dalo aj s elektrikou, ale aj keď jazdí potichu a má viac výkonu, predsa len sú dojazd a nabíjanie pre mňa obmedzujúce, za rozdiel v cene voči spaľováku mi to nestojí. Cenová parita je zatiaľ výmysel alebo nesplnený sen, nie realita.
Miorolo
@traveldrive No já mám Ceed spíš za takovou Scalu než Octavii. V práci se obnovil vozový park a místo kombinace Fabia/Octavia se rozhodlo jenom pro Ceed. No a výsledek - přechod z Fabie je vítaný, přechod z Octavie už ne. Já absolvoval v Ceed pár jízd centrem Prahy a rozhodně bych do ní nešel. Rozdíl proti Sportage je tak obrovský, že to nejde ani srovnávat. A co se BEV týče, tak si dovedu představit, že další auto by bylo BEV, ale to je horizont tak 5 let a za tu dobu se toho může změnit tolik, že dnes nemá moc cenu polemizovat nad tím, zda by mi BEV vyhovovalo nebo ne.