Bezpečnost
@Othello představa, že se do toho boršusu v autě na podlaze vyzouvám, hlavně teda v zimě, kdy mám boty od sněhu nebo břečky, před autem se vyzuju, sednu do auta a pro dokonalé spojení s vozem tam budu sedět naboso... ale co já vím, nejsem takový kovaný petrolhead jako ty, Panadol a Ryccardo😊
@Othello panejo. hlavně aby se to nedozvěděli ve Formuli 1. To by zamíchalo pořadím víc, než první turba ve formulích😊 já si budu uvazovat ty lanka za palce u nohou, abych měl dokonalé spojení s vozem😊
@KANKUNEN hele, já ti nerozporuju, že to bylo měkké. Ano, nejel jsem s tím, ale nevidím důvod si na měkké brzdy nezvyknout a nenaučit se. Na tvrdou si nezvykneš nikdy.
@Mikesus Proč komentuješ něco, o čem nic nevíš? Tvá žena by si v autě rozbila obličej jako každý kdo do Alfy vlezl poprvé. Drž se hádek s Rohypnolem.
Kdo řídil někdy AR 156 ten ví, že na plné brzdění stačil malíček ruky. Kdo to vymyslel? Ale dělalo to dobrý dojem, prý stojíš na fleku.
@Man Ký ale to ono hrozí i při povolených rychlostech, ale když jezdíš stylem jako já, že čekáš že se ostatní nezachovají tak jak mají, tak tě málo co překvapí. Mě nevyvede z míry ani když mi někdo nedá přednost, protože s tím prostě počítám. Popravdě jsem automat naboso nikdy neřídil, ale tam to musí být vůbec pohoda. Samozřejmě, že kdybych chtěl jet nějak rychleji, tak to bez pořádných bot nejde, takže ano naboso řídím např. při návratu z letní dovolené při klidné jízdě po poloprázdné dálnici.
@ryccardo oukej, bod pro tebe že dokážeme v klidu reagovat bez toho, co jsme si /to jsme si/.
při běžných povolených rychlostech podle mého ani krizové brždění nehrozí.
když máš automat, je to výrazně jiné, naboso bych fakt auto s třemi pedály řídit nechtěl. automat ti dovolí řídit v žabkách a neříkám, že to nedělám.
ale nic z toho nelze provozovat, když se chceš doopravdy svézt třeba na Červenohorském sedle nebo ve Štramberku /ECCE Hom👋, to prostě bosky nejde ani náhodou a pindy o lepším spojení nebo cokoliv jsou mimo mísu.
takže, když pojedu relaxovaně po dálnici víceméně na tempomat, asi ty žabky vezmu na milost, ale bosky, hlavně v zimě OMG😞
při běžných povolených rychlostech podle mého ani krizové brždění nehrozí.
když máš automat, je to výrazně jiné, naboso bych fakt auto s třemi pedály řídit nechtěl. automat ti dovolí řídit v žabkách a neříkám, že to nedělám.
ale nic z toho nelze provozovat, když se chceš doopravdy svézt třeba na Červenohorském sedle nebo ve Štramberku /ECCE Hom👋, to prostě bosky nejde ani náhodou a pindy o lepším spojení nebo cokoliv jsou mimo mísu.
takže, když pojedu relaxovaně po dálnici víceméně na tempomat, asi ty žabky vezmu na milost, ale bosky, hlavně v zimě OMG😞
@Man Ký Jezdím tak, abych nemusel krizově brzdit. Předvídám a jezdím opatrně, takže si nevzpomínám. Jasně naboso to není ideální a v pořádné botě je to lepší. Nicméně když s tím počítáš, tak tě to nepřekvapí, takže asi tak. A to si představ takovou ženskou, která řídí v lodičkách. To je lepší být naboso 😁
@ryccardo kdys naposled stál na brzdě při krizovém brždění? taková situace se odehraje tak jednou za deset let. já si třeba ani nevzpomenu, jestli to bylo jindy, než při školení řidičů na odpočet bodů. faktem ale je, že tak nikdo naboso nezabrzdí.
@Othello tak vono je zásadní rozdíl říct - mně to vyhovuje, nebo "výrazně to přispívá k aktivní bezpečnosti a bonusem je pohodlí". Protože to jsou fakt neskutečný pitchoviny. Kdyby to tak bylo, kdyby to mělo byť neznatelnou výhodu, skutečně by tak jezdili všichni.
Nejlepší motocrossaři jezdí úplně bez chráničů, protože ta svoboda pohybu je opravu znát. Ale běda běda jak se vyválejí, hned se pozná "aktivní bezpečnost".
Nezpochybňuju, že škrábat se pravou rukou za levým uchem je pro tebe ta nejlepší možnost, ale univerzálně to neplatí.
Fakt bych tě chtěl vidět při krizovém brždění naboso😊
Nejlepší motocrossaři jezdí úplně bez chráničů, protože ta svoboda pohybu je opravu znát. Ale běda běda jak se vyválejí, hned se pozná "aktivní bezpečnost".
Nezpochybňuju, že škrábat se pravou rukou za levým uchem je pro tebe ta nejlepší možnost, ale univerzálně to neplatí.
Fakt bych tě chtěl vidět při krizovém brždění naboso😊
@Man Ký
Tak člověk se učí celý život
Já řídím na naboso protože se mi tak jezdí dobře. Jestli někomu vyhovuje jiný způsob nic proti tomu nemám
Tak člověk se učí celý život
Já řídím na naboso protože se mi tak jezdí dobře. Jestli někomu vyhovuje jiný způsob nic proti tomu nemám
@Man Ký
No přiznám se že s formulema běžně nejezdím. Ale naboso řídím jen auta, třeba na motorky si boty přece jen beru.
No přiznám se že s formulema běžně nejezdím. Ale naboso řídím jen auta, třeba na motorky si boty přece jen beru.
@rohYpnol já to beru spíš jen jako takovou informativní zajímavost. Řídit se podle toho rozhodně nebudu. Občas v létě pokud jedu delší trasy si boty sundám a řídím bos. Je to příjemnější a na dálnici to při jízdě na tempomat ničemu nevadí. Jestli je to zakázané je mi jedno. Nemíním se řídit každým příkazem a zákazem, který někdo vyplodí. Považuji to za dostatečně bezpečné a vím, že jsem schopný rychle zabrzdit i naboso. Víc mě nezajímá.
@Othello Je to o tvaru pedálu. Kabrio v létě řídím naboso, má placaté nášlapy. Naopak oktávka, která má hrubé kovové pedály, naboso řídit nejde, protože to tlačí do chodidel a plné sešlápnutí spojky nebo brzdy je bolestivé.
@rohYpnol
tak je asi dobré vědět o zemích kde je řízení naboso zakázané nebo nějak penalizované
to abychom věděli že hloupé předpisy (myslím teď obecně) nejsou jen u nás
tak je asi dobré vědět o zemích kde je řízení naboso zakázané nebo nějak penalizované
to abychom věděli že hloupé předpisy (myslím teď obecně) nejsou jen u nás
Naboso řídím přes třicet let a to pokud možno i v zimě. Ovládání všech pedálů je tak nejcitlivější což samozřejmě přispívá výrazně k aktivní bezpečnosti. Bonusem je pohodlí.
Pokud je problém vyvinout naboso maximální tlak do zásahu ABS je potřeba udělat v prvé řadě servis brzd. Teorie že bosou nohou nejde brzdit pochází nejspíš z dob kdy byly na autech bubny bez posilovačů
Pokud je problém vyvinout naboso maximální tlak do zásahu ABS je potřeba udělat v prvé řadě servis brzd. Teorie že bosou nohou nejde brzdit pochází nejspíš z dob kdy byly na autech bubny bez posilovačů
zase lepší než se s tou brzdou prát. moje žena je ráda, že máme brake-by-wire a odpor brzdového pedálu je poměrně malý, takže i ona se svými pár kily dokáže dát plné brzdy. Auta prostě neřídí jen vycvičení závodníci a jsou určena do běžného provozu. A tam mi měkčí přijde lepší.