Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bezpečnost

Zpět na článek

Řídíte auto bosky nebo v žabkách? Riskujete pokutu i soud!

10 komentářů

Mikesus
@KANKUNEN
zase lepší než se s tou brzdou prát. moje žena je ráda, že máme brake-by-wire a odpor brzdového pedálu je poměrně malý, takže i ona se svými pár kily dokáže dát plné brzdy. Auta prostě neřídí jen vycvičení závodníci a jsou určena do běžného provozu. A tam mi měkčí přijde lepší.
Mikesus
@KANKUNEN hele, já ti nerozporuju, že to bylo měkké. Ano, nejel jsem s tím, ale nevidím důvod si na měkké brzdy nezvyknout a nenaučit se. Na tvrdou si nezvykneš nikdy.
KANKUNEN
Kdo řídil někdy AR 156 ten ví, že na plné brzdění stačil malíček ruky. Kdo to vymyslel? Ale dělalo to dobrý dojem, prý stojíš na fleku.
Stejsn
@Othello Je to o tvaru pedálu. Kabrio v létě řídím naboso, má placaté nášlapy. Naopak oktávka, která má hrubé kovové pedály, naboso řídit nejde, protože to tlačí do chodidel a plné sešlápnutí spojky nebo brzdy je bolestivé.
Othello
@rohYpnol
tak je asi dobré vědět o zemích kde je řízení naboso zakázané nebo nějak penalizované

to abychom věděli že hloupé předpisy (myslím teď obecně) nejsou jen u nás
rohYpnol
Tyhle články o vytváření fiktivních hrozeb pokut jsou směšné. ACZ dělá problém z ničeho.
rohYpnol
@KANKUNEN
Se mnou se hádat nemůže. Je na mém HL a jeho lži mě nezajímají.
Othello
Naboso řídím přes třicet let a to pokud možno i v zimě. Ovládání všech pedálů je tak nejcitlivější což samozřejmě přispívá výrazně k aktivní bezpečnosti. Bonusem je pohodlí.
Pokud je problém vyvinout naboso maximální tlak do zásahu ABS je potřeba udělat v prvé řadě servis brzd. Teorie že bosou nohou nejde brzdit pochází nejspíš z dob kdy byly na autech bubny bez posilovačů
KANKUNEN
@Mikesus Proč komentuješ něco, o čem nic nevíš? Tvá žena by si v autě rozbila obličej jako každý kdo do Alfy vlezl poprvé. Drž se hádek s Rohypnolem.
PavelK_
@KANKUNEN Je to horší, jak v Cinquecentu? 😃