Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon Mnichov

Zpět na článek

Autosalon Mnichov slovem i obrazem: Roztříštěná výstava a modelka jen jedna

26 komentářů

PowerHouse
Spadla mně brada,

když jsem viděl videa na Youtube ze stánku CATL.
Zde keynota CATLu.
www.youtube.com/watch?…

Zejména mě zaujmulo, že ve Freevoy Dual power battery můžete mít jednu jednotku i Self Forming Anode.

Z aut zaujmul Polestar 5 s téměř 900 koňmi.
I ten základ 210koní (155kW) v Epiqu není málo.
Avantime
@PowerHouse Ten výkon pokiaľ viem Škoda pri Epiqu zatiaľ nepotvrdila, uviedli ho pri ID. Crosse, ale je otázne, či bude aj pri sériovom aute. Snáď hej.
psel
@Avantime APP350 má 177kW max, různé SW verze pak jdou dolu.
Kasprik
Na těchto autosalonech se evropské automobilky akorát ztrapňují a ukazují, jak jsou pozadu za Čínou. Stelantis tam snad ani nebyl.
Avantime
@Kasprik Bol aj Stellantis, ale len v zastúpení značiek Opel a Leapmotor. Japonci vôbec.
A nepovedal by som, že sa strápňujú. Treba o sebe dávať vedieť aj v dnešnom svete. Nemusí to byť autosalón, ale budovanie kontaktu s ľuďmi je dôležité aj v súčasnej digitálnej dobe.
MihiCZ
@Kasprik Pozadu za Čínou? No určitě😊 Nikdo vám totiž nedá tolik, co Číňan slíbí nebo zfalšuje. Tak utíkejte si koupit to vyspělé čínské auto, dokud jsou, je o ně totiž strašný zájem😊)
psel
@Kasprik a čím se ztrapňují?
Malými auty s rozumným designem a cenovkou odpovídající tomu co evropští zákazníci očekávají? Vlastními články s 660Wh v CTP a chlazením baterek i v nejmenším segmentu seshora a zespoda?
Zjednodušováním výroby (Gigacast na kryt baterky a přední a zadní část podvozku?
Jseš mimo, asi ovlivněn Megawaty nabíjení (za 10 minut nabiješ místo 375 km celých 450 km, jen tu nabíječku zatím nikdo v Evropě neviděl a při stejném omezení nabíječky budou i výsledky nabíjení stejné)navíc zase jiný (čínský) konektor....
multicar
Mnichovský autosalon asi za delší cestu nestojí, ale velmi dobrý je ten konaný v Bruselu. Navštívil jsem ho tento rok a má velmi dobré pokrytí automobilek a i novinek, celkem 56 tis. m2 výstavní plochy a 307 tis. návštěvníků. Konání vždy v lednu, doporučuji redakci pro reportáž.
Arese
Akce jen k smíchu. A k poblití. Už několik let navštěvuju výhradně jen výstavy veteránů a yongtimerů. Tam je svět ještě v pořádku! 🙂👍
DonVito
@Arese
Tak tam bez i diskutovat.

Novy auta uz nejsou pro tebe.
Tak si to priznej.
gil54
@DonVito

Pokud jsi arbitr toho, kdo zde diskutovat smí a kdo nesmí a zároveň určuješ pro koho jsou a pro koho nejsou nová auta, tak jak to, že sis pro sebe tedy nekoupil nové auto, ale starou vochmatanou vránu, jak jsi nám sám sdělil?

Protože potom podle tohoto tvého zvráceného klíče bys měl asi také chodit diskutovat někam jinam.
Lempl Klaun
@gil54 No jo, kapesní přidavač zase kryje svůj slavnej multinick. 🤡
psel
@gil54 problém je s Arese v tom, že většinou nediskutuje ale jen zvrací. Takže když diskutuje, jsou to světlé výjimky.
Za mě by stačilo kdyby chodil zvracet jinam.
Arese
@DonVito Ano, přiznávám. Trmácet se několik stovek km proto, abych se pak díval na elektrošroty (navíc většinou čínské), hybridy a úchylné cyklorikši mě opravdu neláká. A soudě podle návštěvnosti takovýchto akcí nejsem sám. Naopak výstavy pro opravdové automobilové nadšence praskají ve švech. Proč asi? 🙂
psel
@Arese protože vintage táhne, taková pěkná parní lokomotiva, navíc když s ní někdo zahouká je taky super ale v metru bych s tím jezdit nechtěl.
Man Ký
@psel na elektromobilitu si prostě člověk musí zvyknout, je to realita. nicméně dotyčný je spíš pózér, který by rád vypadal jako pravověrný petrolhead a ve skutečnosti se adaptoval už dávno.
Arese
@psel Železniční demagogie ti jde dobře, co tam máš dál? 😊
Avantime
Bol som v 2023 na IAA na výstavisku a teraz v centre mesta. O dosť lepšia voľba. Držať to takto na viacerých miestach a ešte v rôznych časoch je nezmysel. Organizátori len nechcú, aby to na výstavisku úplne umrelo, ale to už sa v podstate dávno stalo. Je logické, že značky investujú radšej do pavilónov v centre ako na výstavisku, kde je to úplná bieda. Veľmi by ma zaujímalo koľko návštevníkov je ochotných ísť aj do centra aj na výstavisko. Podľa mňa minimum, tieto dve miesta sú od seba tak 10 kilometrov. V centre fajn, niektoré pavilóny boli nádherné, ale zas to kazil dážď. Pred dvoma rokmi a aj teraz som to mal cestou. Cielene by som sa tam už určite netrepal, to za to nestojí ani náhodou.
traveldrive
"Na malých elektrických produktech VAG, sdílející platformu MEB Entry, jsem si všiml jednoho detailu, který mě překvapil – nabíjecí port je za pravým předním kolem, nikoliv nad pravým zadním kolem jako u větších elektromobilů s „dospělou“ platformou MEB a pohonem zadních kol."

Myslím, že v tomto prípade sa vo VW Group trafili. Nabíjanie za pravým predným kolesom je určite praktickejšie ako vzadu. Minimálne pri dobíjaní pred obchoďákom, na parkovacie miesto zájdeš predkom, pripojíš kábel a ideš nakupovať. Po nákupe preložíš obsah nákupného košíka do kufra. Pri zásuvke na zadnom blatníku by musel človek nacúvať a s kufrom pri nabíjačke by sa nákup nakladal ťažšie.
Ada je zase tady
@traveldrive No, vypadá to, že mnichovský autosalón končí. Už není co vystavovat. Evropská ekonomika se hroutí a začíná III. světová válka, ve které se použijí samohyby, poháněné (jak jinak) dieselovými motory. Pokud by diesely měly všechna nová auta pro rodinné použití a vojenské zrůdy byly na baterku, mohlo by být všechno jinak!
traveldrive
@Ada je zase tady
O čom...?
psel
@traveldrive no kdyby ho dali na levý přední tak bys ani nemusel obíhat auto 😄.
Ale vepředu to musí být, protože u MEB+ entry mají vše vepředu a byla by blbost tahat nabíjecí kabel přes celé auto uvnitř a mít port vzadu.
Avantime
@psel Ak máš paralelné parkovanie s nabíjačkou na ulici, tak pokiaľ nejde o jednosmerku, stojíš vždy s autom na pravej strane cesty. Preto z tohto pohľadu je praktickejšie mať nabíjací port vpravo.
Arese
@psel Blbost je už ten samotný nabíjecí kabel a je v podstatě jedno, kde z toho auta trčí. 😊 Hrdlo pořádné nádrže a tankovací pistole je tisíckrát praktičtější! 😊
Stejsn
Nikdy jsem na žádném autosalonu nebyl, ale rád jsem si prohlížel v galeriích hezká auta a hezké holky. S obojím je bohužel konec.
Uživatel_5577162
Myslim, že svoji “práci” trochu přeceňujete …