Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový Renault Clio má české ceny. Začíná na neuvěřitelné částce!

23 komentářů

Robert Hlavatý
Clia jsou obecně líbivá, hezký design vně i vevnitř, atraktivní zvláště pro ženy a tahle generace nebude výjimkou, spíše naopak... Seděl jsem v něm v Mnichově a dovolím si tvrdit, že bude v TOP3 v daném segmentu příští rok a to nejen u nás, ale po celé Evropě.
ericn
@Robert Hlavatý jj, nové Clio vypadá skvěle a 115k R3 1,2l jako základ je taky fajn. Cena na dnešní dobu velmi slušná, jasně většina lidí základní výbavu přeskočí a půjde do "Techno" výbavy.
Za mě palec nahoru 👍
rohYpnol
@Robert Hlavatý
Tohle Clio je vše jen ne líbivé.
Už jsem si trochu zvykl, časem to možná strávím. Každopádně svým způsobem typický frantík, prostě to zkouší... a ne vždy to vyjde.

Obavu mám bohužel i o techniku. 1,2 R3 přímovstřik + turbo do malého městského vozu... mám obavy.

Ale ano, tohle je určitě auto, které má nějaký náboj, má charakter a taky se těším, až zjistím, jestli se mi ten charakter líbí nebo ne. Na tuhle novinku se těším.
Pepa_007
@rohYpnol půjdu se na něj podívat. 👍
ericn
@Pepa_007 a děláš dobře, na Rohypnola nedej. Auto vypadá skvěle 👍
Pepa_007
@ericn treba nebude v reálu ta palubka tragická. A na tom tříválci nikdo nepozná že je to tříválec. Hybrid by mohl jezdit za 3-4 litry.
Těším se na to auto, snad neodejdu zklamaný.
traveldrive
@ericn Na druhú stranu voči stávajúcemu elegánovi aj jeho predchodcovi je to dosť markantná zmena. Taký svieži vietor.
del42sa
@traveldrive za mě je ten design takový moc "fordovský" a tu přední část pořád nemůžu zkousnout ....
Tomáš Hora
Příspěvek podléhá schvalování.
Frfla
40l nádrž? Jak znevýhodnit ICE proti EV. Docela trapné.
Jinak chvála za ICE v této době. Bude i kombík?
Pepa_007
@Frfla nebude. Již nikdy kombík. 40l je takový standard pro tuto třídu aut. Bohužel.
To jsou regulace EU (svým způsobem).
Já mám 60l. 😉
praptak
@Pepa_007 60 litrů dnes bohužel nemají ani relativně velká auta.
Pepa_007
@praptak bohužel. EU a jejich nařízení.
traveldrive
@Pepa_007 EÚ nariadila zmenšiť nádrž?
Pepa_007
@traveldrive ne.
Velikost nádrže nepřímo ovlivňuje hmotnost a odpor, a tím mírně spotřebu v homologaci.
Rozdíl bývá malý, ale může hrát roli při emisních limitech, pokutách a daních.
TuDu
@Pepa_007 To je ten veřejně zmiňovaný důvod. Vážně by měřitelně ovlivnily emise o 7-8 kg těžší auto, když aktuálně váží 1230 - 1277 kg? Vždyť je to na hranici statistické chyby.

Podle mě jsou hlavními důvodu úspora financí (menší - levnější), jednodušší zástavba, která je kvůli dnešní komplikovanosti výfukového potrubí složitější (opět úspora a zjednodušení pro techniky), menší = větší vzdálenost od deformačních zón a tudíž větší bezpečnost a v neposlední řadě sdílení dílů (viz koncern VW).
Frfla
@Pepa_007 ...tak to je smesne, kolik usetri 1 promile?
3_diamanty
Uz to sucasne clio som chvalil a paci sa mi ... len je kusok ehm... chcelo by to v mojom pripade nieco o chlp uz vacsie... to nove clio uz z fotiek posobi hodne dospelo a obrovsky.. a ten jeho 115 konovy nehybridny tce vyzera byt idealna volba prave pre taketo auto... navyse bude s 6st manualom a na papieri v cene od.... takze ak bude stat tento slusny zaklad u nas okolo 17 litrov tak mam na jar vazny ale vcelku prijemny problem ... ono uz z fotiek odhadom by som povedal ze to ani nie je male auto ale podkuri aj kuskom ako scala ...
Pepa_007
Mitsubishi? 😀
Každopádně jen 250l kufru? 🤔 Palubní deska je vyloženě ošklivá. 😖
praptak
@Pepa_007 V této verzi 380 litrů.
Pepa_007
@praptak jj četl jsem. Když chci výkonnější tak mam o 140l méně kufru. Lákavá nabídka. 🤣🤣🤣🤣
traveldrive
@Pepa_007 Kto chce psa biť, palicu si nájde.
Ja Prvni 123
Auto je fajn, ale mistni "novinari" porad stejni: to auto ma v zakladu dvoje kola?
16" plechova... a 16" ocelova s poklicema?

🧐