Novinky
40l nádrž? Jak znevýhodnit ICE proti EV. Docela trapné.
Jinak chvála za ICE v této době. Bude i kombík?
Jinak chvála za ICE v této době. Bude i kombík?
@ericn
Spousta detailů je bohužel překombinovaých, samoúčelných. Ale s tím se bohužel setkáváme čím dál častěji u všech značek.
Už prostě nikdo neuvažuje, že auto taky bude potřebovat umýt, že díl bude potřebovat vyměnit, že auto by mělo být opravitelné...
Spousta detailů je bohužel překombinovaých, samoúčelných. Ale s tím se bohužel setkáváme čím dál častěji u všech značek.
Už prostě nikdo neuvažuje, že auto taky bude potřebovat umýt, že díl bude potřebovat vyměnit, že auto by mělo být opravitelné...
@Pepa_007 To je ten veřejně zmiňovaný důvod. Vážně by měřitelně ovlivnily emise o 7-8 kg těžší auto, když aktuálně váží 1230 - 1277 kg? Vždyť je to na hranici statistické chyby.
Podle mě jsou hlavními důvodu úspora financí (menší - levnější), jednodušší zástavba, která je kvůli dnešní komplikovanosti výfukového potrubí složitější (opět úspora a zjednodušení pro techniky), menší = větší vzdálenost od deformačních zón a tudíž větší bezpečnost a v neposlední řadě sdílení dílů (viz koncern VW).
Podle mě jsou hlavními důvodu úspora financí (menší - levnější), jednodušší zástavba, která je kvůli dnešní komplikovanosti výfukového potrubí složitější (opět úspora a zjednodušení pro techniky), menší = větší vzdálenost od deformačních zón a tudíž větší bezpečnost a v neposlední řadě sdílení dílů (viz koncern VW).
@traveldrive za mě je ten design takový moc "fordovský" a tu přední část pořád nemůžu zkousnout ....
Auto je fajn, ale mistni "novinari" porad stejni: to auto ma v zakladu dvoje kola?
16" plechova... a 16" ocelova s poklicema?
🧐
16" plechova... a 16" ocelova s poklicema?
🧐
@Frfla nebude. Již nikdy kombík. 40l je takový standard pro tuto třídu aut. Bohužel.
To jsou regulace EU (svým způsobem).
Já mám 60l. 😉
To jsou regulace EU (svým způsobem).
Já mám 60l. 😉
@Robert Hlavatý jj, nové Clio vypadá skvěle a 115k R3 1,2l jako základ je taky fajn. Cena na dnešní dobu velmi slušná, jasně většina lidí základní výbavu přeskočí a půjde do "Techno" výbavy.
Za mě palec nahoru 👍
Za mě palec nahoru 👍
Clia jsou obecně líbivá, hezký design vně i vevnitř, atraktivní zvláště pro ženy a tahle generace nebude výjimkou, spíše naopak... Seděl jsem v něm v Mnichově a dovolím si tvrdit, že bude v TOP3 v daném segmentu příští rok a to nejen u nás, ale po celé Evropě.
@traveldrive v kufru je výbava palice? Za příplatek?
Hledam malý "rychlý" hatchback s manuálem. 115k je málo, ale 160k by stačilo. Jen kufr 250 je tragédie.
Ten Hybrid je prostě invalidní.
Taková auta vymřela. Všichni jsou líní (SUV a automat).
Hledam malý "rychlý" hatchback s manuálem. 115k je málo, ale 160k by stačilo. Jen kufr 250 je tragédie.
Ten Hybrid je prostě invalidní.
Taková auta vymřela. Všichni jsou líní (SUV a automat).
@del42sa Mne sa viac páči súčasné Clio, ale toto vyzerá tiež dobre - asi ho šili na trošku inú klientelu, mladšiu, modernejšiu. Ale nové Clio už bolo treba. Za mňa 👌.
@ericn Na druhú stranu voči stávajúcemu elegánovi aj jeho predchodcovi je to dosť markantná zmena. Taký svieži vietor.
@praptak jj četl jsem. Když chci výkonnější tak mam o 140l méně kufru. Lákavá nabídka. 🤣🤣🤣🤣
Uz to sucasne clio som chvalil a paci sa mi ... len je kusok ehm... chcelo by to v mojom pripade nieco o chlp uz vacsie... to nove clio uz z fotiek posobi hodne dospelo a obrovsky.. a ten jeho 115 konovy nehybridny tce vyzera byt idealna volba prave pre taketo auto... navyse bude s 6st manualom a na papieri v cene od.... takze ak bude stat tento slusny zaklad u nas okolo 17 litrov tak mam na jar vazny ale vcelku prijemny problem ... ono uz z fotiek odhadom by som povedal ze to ani nie je male auto ale podkuri aj kuskom ako scala ...
Tak designově je to dost extravagandní styl, ale nevadí, zvyknout se na to dá. Hlavně, že to nemá tak směšně krátké zadní dveře, jako současná 208/Corsa!
V realne bude snad vyzor zadnej casti ala kabelka s odrazkami lepsi, cenovo aj konfiguraciami to vypada velmi slubne. Chvalim ceny priplatkov, 360kamera za hubicku, nie ako v Toyote jedine v najvyssej a nezmyselnej vybave.
Prve jazdne dojmy a testy su ocakavane.
Prve jazdne dojmy a testy su ocakavane.
@traveldrive Mě se to docela líbí, má šťávu 😉 S Cliem 1.4RN 1Gen jsem začínal a najel s ním první tisíce km...
@traveldrive ne.
Velikost nádrže nepřímo ovlivňuje hmotnost a odpor, a tím mírně spotřebu v homologaci.
Rozdíl bývá malý, ale může hrát roli při emisních limitech, pokutách a daních.
Velikost nádrže nepřímo ovlivňuje hmotnost a odpor, a tím mírně spotřebu v homologaci.
Rozdíl bývá malý, ale může hrát roli při emisních limitech, pokutách a daních.
@ericn treba nebude v reálu ta palubka tragická. A na tom tříválci nikdo nepozná že je to tříválec. Hybrid by mohl jezdit za 3-4 litry.
Těším se na to auto, snad neodejdu zklamaný.
Těším se na to auto, snad neodejdu zklamaný.
Tohle Clio je vše jen ne líbivé.
Už jsem si trochu zvykl, časem to možná strávím. Každopádně svým způsobem typický frantík, prostě to zkouší... a ne vždy to vyjde.
Obavu mám bohužel i o techniku. 1,2 R3 přímovstřik + turbo do malého městského vozu... mám obavy.
Ale ano, tohle je určitě auto, které má nějaký náboj, má charakter a taky se těším, až zjistím, jestli se mi ten charakter líbí nebo ne. Na tuhle novinku se těším.