Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dakar 2026

Trasa, startovní listina a početní Češi slibují extrémní ročník. Datum? Od 3. do 17. ledna 2026 se startem i cílem v saúdskoarabském Yanbu. Letos čeká závodníky více než 8000 km, z toho 5000 km měřených speciálů, a navíc 70 % trasy je zcela nových – od technických pasáží u Aluly přes maratonské etapy bez servisu až po rozsáhlá dunová pole v druhé polovině rallye. Silná česká účast v motorkách, autech i tradičně našlapaných kamionech patří k hlavním želízkům v ohni a může výrazně promluvit do celkového pořadí. Průběh Dakaru 2026 lze sledovat na Nova Action, Voyo i Eurosportu, které nabídnou denní souhrny, analýzy i zákulisní reportáže.

Zpět na článek

Motocykly na Dakaru 2026: Hodně favoritů ma výhru

8 komentářů

Man Ký
Skvělé zprávy, všichni docela schopní motorkáři od nás pojedou čínské stroje. Nebudu moralizovat, radost mi udělá, když se ty křápy rozpadnou po cestě😊
Ja Prvni 123
@Man Ký Vsichni ne.
Ale je to trochu ostuda, to je fakt.
Man Ký
@Ja Prvni 123 fandím Drdajovi. Engel se nechal slyšet, že čínský stroj Kove je dokonce v mnoha ohledech lepší než KTM, která vyhrávala asi tak dvacet let nonstop.
chápu, že nikdo prachy netiskne. ale při výšce startovného už motorka za necelý milion není takový problém.
Ja Prvni 123
@Man Ký Obdivuju Pabisku.
Neni nejmladsi... a starat se o vsechno sam, spat ve stanu, to neni zadna sranda.
To je ta cistokrevna "jedna stopa".

KTM mam rad.
Uz proto, ze jsem na 560 neco odjezdil.
Ctyrtaktni jednovalec.
Kladivo na carodejnice...
😄
Man Ký
@Ja Prvni 123 měl jsem Dakarku po Pabiškovi, tedy po jeho týmu, který mu motorku koupil. párkrát mi volal a snažil se mi prodat náhradní díly, které ehm... zcela zjevně patřily tomu týmu.
nejsilnějši exc byla 525 ne?

www.postimg.cc/n9z2tsgD
Ja Prvni 123
@Man Ký
No, to jsou veci.
😳
Ja jsem mel 560, Enduro upravene, aby mohlo na silnici.
Vlastne dostalo jen svetla.
Blinkry ne, starter ne... nakopavala se tradicne.
Jednovalec.
😄
Kdyz jsem ji startoval v garazi, musel jsem mit otevrene dvere - kdyz "kopla", tak me to normalne vyhodilo ven.
Krasna doba, bo jsem byl mladej.
Nejaky ranny devadestaky.
Bylo to jeste GS.
Man Ký
@Ja Prvni 123 aha, KTM mělo GS😊 to už je fakt hodně dávno😊
Ja Prvni 123
@Man Ký Nikdy jsem netvrdil, ze jsem mladej...

🤓