Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ojetiny

Zpět na článek

Ojetý Ford Mustang (6. generace): Ikona vás nemusí zruinovat

105 komentářů

Man Ký
@vencelín pro kamioňáky to zkusím zjednodušit. argumentuješ tím, že Mustang neměl nikdy víc, než jeden pár dveří. a já argumentuju tím, že Mustang neměl nikdy jinou, než tuhou nápravu. teď jezdí Mustang jako elektromobil a má 4 dveře. stalo se něco zásadního? nestalo.
navíc tedy tvrzení "Mustang nikdy neměl více než jeden pár bočních dveří" neplatí už asi tak pět let.
klidně by to mohli pojmenovat jinak, aby se tradicionalisté nebouřili.
co je ale bizarní je, že třeba Charger byl původně kupé, potom se vrátil jako sedan a teprve teď v poslední generaci bude "podobojí způsobou". ale to ti evidentně uniklo Vencelíne, co?
Man Ký
@vencelín aha, takže měli kvůli motoru z Mustanga vyvinout úplně novou RWD platformu, chápu to správně?
jen mi není jasné, proč by to dělali, když už takovou v podobě Mustangu mají? aby vyhověli tvému výslovnému přání nedávat Mustangu 4 dveře?
jinými slovy, s prázdnou kapsou a plnou hlavou fantazie se dá vymyslet takovejch hovadin...😊
víte, já to sice nikdy nekoupím, ale udělejte to, já vám budu fandit😊
Man Ký
@vencelín já jsem někde napsal, že do malého auta nejde strčit osmiválec? Co takhle SLK s V8? já jsem napsal, že pohánět osmiválcem přední kola, nebo pohánět osmiválcem přes haldex všechny 4 je nonsens. že je to vidlácké řešení, do kterého se pustilo snad jenom Volvo. protože i Passat W8 byl torsen.
Man Ký
@vencelín zase u konce s argumenty a "urážení se"? už jsem si zvykl, neboj vencelíne, je to vlastně pokaždé😊

tedy znovu zopakuji: Mondeo nemůže mít vepředu osmiválec. osmiválec s pohonem na předek /a navíc napříč/ to je výsada Volva😊 a druhá věc, Charger coby muscle car byl coupé, potom sedan a dneska je obojí.
stalo se něco zásadního?
Man Ký
@vencelín to je dobře, protože je to primárně předokolka a takový motor by jí byl úplně k ho....
klidně přijď zas, všechno rád vysvětlím.
prej Mondeo s pětilitrem, já se picnu😊
Man Ký
@ericn viz legenda Charger 1967 vs 2017😊 ale tam to nevadilo, protože tys ani nevěděl, že Charger někdy předtím byl😊
Corvetta měla taky motor nejdřív vepředu, teď ho má vzadu. a je z ní daleko lepší auto.
dožadování se úzkostlivého dodržování pravidel u aut, které si nikdy nekoupím, to je tedy vážně... blbost😊
BMW 8 bylo coupé, pak tomu dali 4 dveře a dneska je problém kupé koupit, všude jsou čtyřdveřáky, asi proto, že je tradicionalisté nechtěli😊
Man Ký
Kupé je fajn, kdyby udělali 4door verzi, myslím, že by měli daleko vyšší prodeje se stejným motorem.
Man Ký
@vencelín snažím se ti přiblížit, jak moc nereálné je, že by Ford vyvinul nový Taurus a dal do něho pohon zadních kol a V8. naprosto nereálné. používám příklady, abych vysvětlil pomalejšímu žákovi, v čem dělá chybu při svých úvahách.
protože ano, ty jsi pomalejší žák, je mi líto. a kdybys vymyslel tisíc úskoků, vždycky prohraješ.
Man Ký
@vencelín a článek byl o Taurusu? tak proč jsi ho sem přitáhnul? anebo ty můžeš a já ne? u tebe se to nepočítá a u mě ano?
psalo se o legendách a o tom, jak se nesmí měnit nic z původní koncepce. proto jsem vytáhnul BMW 8.
Vencelíne s tebou může člověk prohádat celý týdny a jediný čeho se dočká je, že vymyslíš další úskok v domnění, že na původní žblepty se zapomene😊
Man Ký
@vencelín no problém je především v tom, že jsi s tímhle úhybným manévrem přišel až ve chvíli, kdy ti nevyšel původní nápad s Taurusem. teď samozřejmě budeš tvrdit, že jsi to věděl, že to nejde, že to byl jen takový příklad.
kličkuješ jak slepice, snažíš se mě zesměšnit a nakonec si dáš vlastňáka před celým světem😊
Man Ký
@vencelín a to všechno kvůli motoru V8 z Mustangu. není snazší, tak jak se to normálně dělá, protáhnout stávající šasi a přidat dvoje dveře? ne, že by se to někdy stalo... ale přijde mi to méně krkolomné, než vyvíjet novou platformu.
KIA to už udělala, Mazda to slibovala, nakonec to nedopadlo, Hyundai to má u Genesisu... není to tak lehký, je to spíš prémiové řešení a mainstreamové automobilce to moc nevychází s prodeji, viz Stinger...
Man Ký
@vencelín takže teď jsi vymyslel nový příklad a už neplatí, že Charger udělal skvěle prodávající se sedan z bývalého kupé se stejným jménem? a že totéž udělalo BMW s řadou 8? taky jsem se vztekal, že M3 je M3 a M4 nebude nikdo chtít... no, evidentně je to úplně jedno.
Man Ký
@vencelín Charger neměl nikdy víc, než dva páry dveří. svým způsobem podobná legenda jako Mustang. když tedy přišli se čtyřdveřovým Chargerem, byla to svatokrádež, ale bohužel, docela dobře se prodával?
co je na tom příkladu nesmyslného?
proč se smí napsat, že Mustang neměl nikdy víc, než dvoje dveře a u Chargeru to vadí? jsou na to nějaké příručky Vencelíne? kde je koupím? abych nebyl příště za nevzdělance😊
Man Ký
@vencelín aha, takže jsi vlastně chtěl říct, že kvůli tomu motoru má Ford vyvinout zcela nové šasi /ačkoliv už má jednu v podobě Mustangu/ a potom by to byla trefa do černého. že jsi při té příležitosti mluvil o Fordu Taurus byla čistá náhoda, s tím to nemělo nic společného. snad jen to, že má čtyři dveře😊
Man Ký
@vencelín Holden UTE byl předokolka? no to se podívejme, jak se mu ty přední kola krásně protáčejí😊

www.youtube.com/watch?…
Man Ký
@vencelín všechny "pohony všech kol" od mainstreamových automobilek byly s hlavním zatížením přední nápravy a připojitelnou zadní nápravou. proto třeba Passat byl W8, ale jinak max. čtyřválce. pokud je primárně poháněná přední náprava, neskýtá to moc příznivé fyzikální podmínky pro silné motory.
edit. ale i ten passat s osmiválcem byl Torsen, takže de facto Audi.
Man Ký
@vencelín Mustang nikdy neměl víceprvkovou zadní nápravu. měli tam nechat původní tuhou nápravu, jinak je to poplivání legendy😊
Man Ký
Man Ký
@vencelín která Kia stojí s dvoulitrovým dýzlem 1,1M v základu!!! resp stála v roce 2017?

www.auto.cz/…estivalce-111836

odpověď: žádná. je mi líto Vencelíne, další rána do tmy... zkus něco nového, mám s tebou naprostou trpělivost, můžeme až do rána!
Man Ký
@vencelín motor Coyote je rodinným stříbrem, nedali ho ani do Rangeru Raptor, kam by se hodil velmi, a kam ho taky například swapnul na Dakar tým Martina Prokopa, protože to není nikterak obtížné.
jinými slovy, sníš o tom, že se do Oktávie dostane pětiválec od Audi.
už chápeš, bláznivko?😊
Man Ký
@vencelín Ford má Mustanga, auto za 1,5M s unikátním V8, dobře se prodává. co by dávalo větší smysl, udělat z Mustanga 4dveřové kupé s rámovými okny, nebo vyvíjet nový lidový sedan, s podladěným V8? proč by si kanibalizovali svoje vlastní prodeje?
Man Ký
@vencelín není pravděpodobné, že by z low-cost FWD sedanu s pohonem předních kol a motorem napříč vzniknul luxus RWD sedan s pohonem zadních kol a motorem podélně. v historii se to myslím ještě nestalo. nebo ano?
Man Ký
@vencelín Taurus je rozpočtový FWD sedan s motory nepříč. v nové generaci by z něj mělo být luxusní auto, konkurent pro 5er nebo E-class? to už se někdy stalo, že z lidovky udělali v nové generaci luxus? zkus mi to připomenout😊
Man Ký
@vencelín Taurus je koncepce s pohonem předních kol a motorem napříč. pokud by Ford vyvíjel nový Taurus a dal mu pohon zadních kol a motor podélně, šlo by pravděpodobně o daleko luxusnější a dražší verzi.
jinými slovy, nic takového se nestane.
je to jako říkat, že skončila Fabia a nic nebrání Škodovce vyvinout novou s pohonem zadních kol a šestiválcem😊
tedy, tvrzení velmi nepravděpodobné a nereálné.
Man Ký
@vencelín tak proč jsi teda psal o Taurusu, když jsi chtěl dělat nové auto na bázi Mustangu? nějak mi to uniká😊
Man Ký
@vencelín a že byla předtím u BMW trojka s verzemi kupé, kabrio, sedan i kombíka všechno na stejné platformě, to tě nepřekvapuje?
jaké I8? kdo tady mluví o I8???
Man Ký
@vencelín cituji (tebe vencelíne, aby nevzniknul omyl😊

"Ale pokud by osadili stejný motor do něčeho ve stylu Taurus SHO, tak by to byla trefa do černého."

existuje jen jediné možné vysvětlení. chtěl jsi říct tohle😒br /> "pokud by osadili stejný motor do něčeho ve stylu Taurus SHO, tedy čtyři kola, pět dveří, prostě automobil, byla by to trefa do černého".

protože něco ve stylu Taurus SHO je auto s poháněnou přední nápravou, nebo pohonem 4x4 s trvale poháněnou přední nápravou. obojí nevhodné pro pětilitrový osmiválec.
Man Ký
@vencelín takže by se musela vyvinout úplně nová RWD platforma. není v tom nic těžkého. Mazda to pár let slibovala a nakonec to dokonce zrealizovala, u SUV.
KIA to umí taky, Ford taky jednu má, tu z Mustanga. BMW například používá platformu ze sedmičky pro Rolls Royce i pětkové BMW, aby ušetřili náklady. takže, zdá se ti reálné, že bude Ford vyvíjet novou RWD platformu jen kvůli tomu, aby mohl použít motor z Mustangu?
Man Ký
@vencelín a víš, že existuje longová Oktávka?

www.skoda-storyboard.com/…-pro-cinsky-trh/

tak už přestaň vymejšlet další úhybný manévry, protože následuje - prakticky vždy - další zostuzení...
Man Ký
@vencelín navrhoval jsi, že dáš do Fordu Taurus nebo Mondeo pětilitr z Mustangu. je to nemožné. možná by to šlo s pohonem všech kol, ale jízdní vlastnosti by byly nejspíš mizerné, protože ten fordí 4x4 je jen jinou variantou haldexu. ale to už opakuju, co jsem tu psal dvacekrát a z čehož jsi vybruslil tím, že by se použila RWD platforma Mustangu s jinou karosérií. nakonec jsme našli technicky průchozí řešení, trochu jsem tě musel potlačit, ale zvládli jsme to. a tím bych to ukončil😊
Man Ký
@vencelín pročpak lžou Vencelín? já píšu celou dobu k věci. nikam neuhýbám, nehledám žádné odbočky. ptám se na prosté otázky a nedostává se mi odpovědí.
Man Ký
@ericn nemá smysl především proto, že nemáš, čím bys oponoval. což není nic nového. a pak začneš s těmi útoky k věci typu "zase nejchytřejší" atd😊
a přitom jsi nadšeně přikyvoval: Taurus SHO, to je ideální vůz pro V8 z Mustangu😊 stejně jako Vencelín... oba úplně z cesty.
Man Ký
@vencelín a longová sedma nebo pětka je asi co😊 nebo F-150 se 2, 4 nebo 2,5 dveřmi😊 zjevně neřešitelný problém😊
klasický vencelín, původní přešlapy se snaží vyvrátit novými úhybnými manévry😊
trojka měla dvoje dveře nebo čtyři, z toho mi tak nějak vyplývá, že Stinger coupé by neměl být problém, nebo ano?
Man Ký
@ericn a že mi to s takovými sekundanty jako jsi ty jde, co? jednooký mezi slepýma králem😊 ale klidně napiš něco k věci, nebo jsi v koncích jako obvykle?
Man Ký
@vencelín novodobé SHO má poháněnou primárně přední nápravu. budou dělat kvůli tomu, aby do něho mohli dávat osmiválec, celou novou platformu? a není jednodušší přidat dvoje dveře k tomu Mustangu?

nikde jsem ti nic nepodsouval, píšu od začátku do konce korektně a konkrétně vyvracím tvoje omyly a hloupé nápady.

ty podsouváš mě, naprosto konkrétně a tvrdíš něco, co jsem nenapsal.

a já se ptám, jak chceš dostat do stávajícího SHO osmiválec z Mustangu? tím, že vytvoříš novou platformu? zajímavé.
Man Ký
@vencelín Vencelíne, ale to je nepravda, záměrně mi opět podsouváš to, co jsem nikdy nenapsal. Napsal jsem Mondeo s V8, já se picnu - a šlo o to, že Mondeo nebo Taurus jsou primárně předokolky s alternativním pohonem všech kol řešeným á la Haldex, tedy s preferencí přední nápravy, a pro ty se prostě velký motor vůbec nehodí.
už si rozumíme? o žádných limitech co se týče velikosti nebyla řeč, byla řeč o preferované poháněné nápravě.
mám velkou trpělivost, klidně namaluju, když to ještě stále nebude jasné.
Man Ký
@vencelín to znamená, že se točí přední náprava až do té doby, než přestane stíhat, proklouzne a připojí se zadek. to je rozdíl mezi mainstreamem a prémií, to je důvod, proč nemá Octavia RS šestiválec. nikdo normální nedává do haldexového auta, což je ten největší šunt 4x4, silný motor.
nebo jsi to už někdy zažil? ano, Volvo tam dalo osmiválec z lodi, haldex a motor napříč, ale to už je fakt řešení jak z pomocné školy.
nebo BMW okrádá svoje zákazníky, když už teď do jedniček nedává šestiválce jako předtím?
Man Ký
@Sevca1 to máš pravdu. šup tam zpátky😊 jo a ještě jsi říkal, že si hraju na tvrďáka a moje nabídka pořád platí - můžem se klidně potkat a můžeš zjistit, na co si hraju😊
Man Ký
@Sevca1 zkus něco k věci. nebo chceš patřit do klubu chlapečků, co pořád dokola opakují "ten je blbej ten je blbej akorát neumíme říct, v čem konkrétně, protože jsme o dost blbější😊"
Man Ký
@Vencelín - Taurus SHO měl osmiválec o výkonu 235 koní napříč. tedy stejně geniální koncepci jako později Volvo S90 a dokonce!!! rovněž motor Yamaha.

www.autorevue.cz/…t-silneho-byka_4

to budou muset toho Kojota hodně podladit, asi tak na polovinu výkonu.

dost vencelíne, je to marný s tebou, budeš vymýšlet naprosto nereálný scénáře, než abys prostě přiznal, že tomu vůbec nerozumíš...
Man Ký
@vencelín auto s pohonem zadní nápravy a motorem vepředu je finančně náročnější na výrobu. Proto Kia Stinger stojí daleko víc, než ostatní modely KIA. proto tomu klidně můžeme říkat jako luxusní koncepce. časy se změnily Kamile, od dob žigulíku.
Man Ký
@gil54 jejda dostal jsi mě! máš bod😊
Man Ký
@vencelín tak pojď do mě! řekni mi, jakým způsobem chceš do Mondea dostat V8 z Mustangu? dáš tam Torsen? a bude to stát na stejné platformě jako předtím? jak bys to chtěl technicky vyřešit? vysvětli mi to, ať ti nepodsouvám nějaké blbosti?
(a fakt se mi líbí, jak na téma Charger není vůbec žádná reakce😊
Man Ký
@Sevca1 jasně, že jsem. stačí říct, klidně přijedu.
Man Ký
@Vencelín tam co bydlím, se takoví jako ty chodí dívat přes plot a fotí si to, sorry. Taurus byl socka, stejně jako ty. dobrou... ztrapnil jsem tě asi tak stokrát za dnešek a už je to jenom kopání do mrtvýho koně😞
Man Ký
@vencelín a proč je na vrcholu nabídky? protože má pohon zadních kol a šestiválec podélně. tj. luxusní koncepce. od Taurusu jako Hilton od Puppu.
Horký Rom
@Man Ký
Musím se usmát - povozil jsi ho hezky, s lehkostí a bez zlého úmyslu. Spíš jako když kamarádovi ukážeš, že už dál jet nemá smysl. Nechal jsi mu prostor, ale bylo vidět, že neví, kam pokračovat. Nepůsobí to trapně ani krutě, spíš trochu smutně a lidsky. Možná by mu teď prospělo dát si od fóra pauzu, v klidu si srovnat myšlenky a jednou se vrátit silnější. Každý z nás se občas ocitne na špatném místě 🙃
ericn
@Man Ký o tom dost pochybuji, 4dv coupé je většinou k zblití a moc netáhnou. Jen by dál ničili jméno Ikony, stejně jako s tím EV šidítkem 😋
Man Ký
@Horký Rom 😊
Horký Rom
@vencelín
Ber to s nadhledem - dneska ses trochu povozil, ale nic tragického. Každému se někdy stane, že dojede do slepé uličky a neví, kam dál. Možná je čas se nadechnout a zkusit to znovu s lepší mapou. Fórum nikam neuteče a svět se kvůli jedné debatě nezboří. Pauza občas dělá divy.
vencelín
@ericn
Je to tak. V celé diskuzi o druhu použité nápravy ani slovo a bum Mončičák s ní začne šermovat naprosto bez kontextu.
vencelín
@ericn
Plně souhlasím. Mustang nikdy neměl více než jeden pár bočních dveří. Ale pokud by osadili stejný motor do něčeho ve stylu Taurus SHO, tak by to byla trefa do černého.
ericn
@traveldrive Nemá, proto jsem už na něj nereagoval. Na toho druhého troubu už nereaguji vůbec, tam to postrádá jakýkoliv smysl 😉
Sevca1
@ Man Ky tak jak jsem na HyL nebo zase si děláš ze svy huby kos? Jo neni problém pošli emeil kam ti mam poslat adresu. Jsou tam jižní Čechy, do úterka mám volno. Co mam dělat když po mne toužíš. Jsem lidumil
Sevca1
@Man Ky ty jsi komik jdu na HL a obratem nabízíš že jsi mi k dispozici, jak když jsem na HL. Jsem rad že ti ležím v žaludku, tak se s tím poper a bud si k dispozici sám sobě srandisto
Sevca1
@Man Ky, doufám že na stalo. Ne ze si to rozmyslíš a budeš zase prudit, pa
Sevca1
@Man Ky mas pravdu opět budu sprostý, jen mentální mrzák a vysinutej jedinec se bude dohadovat o hovne takovou dobu. Dále chlapce když jsem tě tenkrát rozebral tak jsi napsal že jdu na HL???? Copak, to i ten Rohypnol má větší koule než ty i když je to fanatik. Mimochodem tebe má takél na HL a ty se snažíš na něj reagovat. Je to zbytečné jako se snažit o erekci která u tebe není už 10 let a proto tady aspoň ejakulujes rádoby moudra
traveldrive
@ericn Má debata s opičkou vôbec nejaký význam?
Sevca1
Tak hoši všechna čest co jste predvedli v diskusi, Ta vydrž a zarputilost, Korunu tomu dal cigan 😁
vencelín
@Man Ký
A protože to je taky největší auto od Kie.
Jasně, když chrníte pod lávkou tak pak je i hotel pro Vás luxus, naprosto chápu.
Pak tedy Taurus byl luxusním vozidlem. je zajímavé, že je to porvně kdy se s tímto termínem u Taurusu setkáván, nikde nikdy jej nepoužil. Bravo máte primát primáte (nebo primátore, aby jste se neurazil) 😁.
vencelín
@Man Ký
To, že to je naprosto nereálné si myslí Mončičák a to je tak vše.
Už jednou jsem Vám prozradil, že Taurus V8 měl, takže není nic proti ničemu, když by jej měl zas.
Narozdíl od těch Vašich Fóbií a Koktávek.
vencelín
@Man Ký
Vašim příspěvkem jste chtěl říci co? To že Stinger je na vrcholu nabídky? To jsem Vám psal. Tak díky za potvrzení mého textu.
vencelín
@Man Ký
nejdříve šestiválcová fóbia ted pro změnu "jen" pětiválcová kokta.......Co to je zas za výžblepty?????
vencelín
@Man Ký
To máte tedy zajímavé měřítko luxusnosti.
To že je klasická koncepce o něco výrobně dražší nepopírám.

A co se týká Stingra, není ta cena vyšší vůči ostatním modelů značky i tím že stojí na vrcholu nabídky a má pestřejší výbavu, co? Nevím jak vy, ale neočekávám od většího vozu že bude stát stejně jako malej drbajzlík. On ten Stinger by nebyl o moc levnější kdyby byl s předním pohonem a ten nárůst ceny je při cenách vozů této velikosti relativně marginální.
vencelín
@Man Ký
Proč podladěným, vždyt se může využít pro SHO stejná konfigurace?

A opravdu si myslíte, že SHO bude dramaticky kanibalizovat Mustang? Nejsem toho názoru. Naopak to přiláká nové zákazníky hledající relativně výkonné a přitom relativně praktické vozidlo. A navíc tu budeme mít i bežné verze. Takže klidně může nastat situace, že v domácnosti bude klidně Mustang tak i "civilní" verze Taurusu, nebo dokonce Mustang v kombinaci s SHO verzi dohromady.
vencelín
@Man Ký
O nějakém luxusním autě tu tlacháte jen Vy, nikoliv já.
A pokud je u Vás každá auto s více než jedním válcem luxusní, pak mi je Vás líto.
vencelín
@Man Ký
Kdo tvrdí něco o luxusní limuzíně?
To nedokážete strávit to, že v nabídce může být několik motorů z nichž vrcholný z Mustangu bude do SHO verze?
A ty bežné budou mít třeba šestiválce či nějaký ten "lepší" bude "podladěný" motor pro SHO. Prostě několik voleb motorizací. Nikde jsem netvrdil, že ten motor z Mustangu by měl být jedinou volbou.
vencelín
@Man Ký
Co sem zas mícháte Fóbii s šestiválcem. proboha jste normální??????
vencelín
@Man Ký
To že Vám to uniká mne vůbec nepřekvapuje, zvláště poté co jste tu předváděl.
Proč? No jednoduše proto že ten vůz by se mohl jmenovat Taurus (to Vás evidentně nanapadlo) a jedna z verzí (SHO) by mohla mít motor z Mustanga.
vencelín
@Man Ký
Tonoucí se hnidopich Mončičák stábla se chytá a začíná slovíčkařit.

Takže pro zabednence special vysvětlení. ve stylu toho či onoho vozu = karoserie a určení stejné jako předloha.

A už po min 25 Vám sděluji, že vzhledem k tomu, že aktuálně nic ve stylu SHO nenabízí, dává to možnost tvůrcům volit koncepci tak jak potřebují či chtějí. Tedy například klidně volit koncept s podelným uložením motoru a pohonem pouze zadní nápravy, či koncept s motorem podél a pohonem obou náprav. Samozřejmě mohou využít již existující skupiny a ty inovovat či přizpůsobit.

Už tomu hromajs konečně rozumíte????????
vencelín
@Man Ký
Sám říkáte, že platformu má. Tak má nebo nemá a musí ji komplet nově vyvinout?????
Nu Mončičáku, naběhl jste si na trojzubec.
vencelín
@Man Ký
Ano zostuzujete se dobře, s tím jediným souhlasím. Ostatní Vaše řeci jsou jen šlapáním vody mimo téma.
vencelín
@Man Ký
Taurus SHO je furt blíže tématu než I8, že.
Nebo si myslíte, že Ford my měl cpát ten motor do I8? Tedy kupovat karoserie bez motoru aby jej tama mohl nacpat nebo jak jste to zamýšlel?

Poukazaoval jsem na to, že než na Mustang roubovat nějaké dveře, je logičtější vyvinout vůz ve stylu SHO (klidně využít podvozkovou platformu z Mustangu), kde mohu mít navíc několik karosářských verzí (od sedanu, přes liftback po station wagon), čímž mám prostředek k většímu pokrytí trhu. Nebo sy myslíte, že je lepsí takto bastlit přímo na karoserii Mustang?
Pro hnidopichy vašeho formátu, tak SHO verze může být nabízena jen v určité karosářské mutaci modelu (což je bežným lidem zřejmé).
vencelín
@Man Ký
Panenko skákavá, jak může být někdo tak natvrdlý jak Vy? Vždyt jsem Vám to psal už několikrát.....
Aktuálně Contour/Mondeo v produkci není, což otvírá případnou možnost tvůrčům zvolit koncepci dle toho co chtějí či co potřebují. Nikde jsem netvrdil že ten motor bude někdo cpát do posledně výráběného Conturu. Tohle jsem Vám psal několikrát, ale je to marný, je to marný, je to prostě marný.......
vencelín
@Horký Rom
Zato Váš komentář se plně týka problematiky Fordu Mustang........
Nebo alespon jiného motorového vozidla.......To i ten Mončičák píše blíže k tématu než Vy Cikáne, a to už je co říci.
Ale když si myslíte, že Vám tím stoupne ego, tak Vám přeji pohodovou zábavu.
vencelín
@Man Ký
Když někdo neumí číst a chápat psaný text, teko ty odpovědi dostane, že.....
Pokud tedy se domníváte, že odpovědi nemáte, doporučuji Vám zapracovat na chápání psaného textu.
To Vaše psaní k věci je vytahování náprav ve vztahu ke koncepci vozu a další jiné vaše perly?
Horký Rom
@vencelín
Zajímavý a sofistikovaný názor od člověka, jehož portfolio zahrnuje Renault Scenic II a Peugeot 806, který se rozhodl obohatit diskuzi čtyřiceti komentáři o Fordu Mustang - a přitom každý jeho postřeh se zdá být zasazen úplně mimo. Opravdový mistrovský výkon… pokud tvým cílem je pobavit 👍
vencelín
@Man Ký
Jak nejde? Pokud se s tím bude počítat ve vývoji (což u nového modelu není takový problém) tak to není nic co by se nedalo realizovat. A opakovaně jsem Vám psal, že jsem poukazoval na případně nové SHO ne na nějaké co se aktuálně vyrábí (pokud by se vyrábělo)
Vy moc technický nejste, tipoval bych Vás na nějakého krávníka co se kdysi na škole našprtal spousty knih ale souvislosti a logika a už mu nejdou.
vencelín
@Man Ký
Psal jsem snad, že to je neřešitelné???? Jen to není tak, že prijdete s rozbruškou přilepíte pár dveří a zavaříte. Pokud nadimenzujete nazačátku obě verze dostatečně není problém.
A F-series je trochu něco jiného, to je vozidlo s rámem, že......
gil54
@Man Ký

"Charger neměl nikdy víc, než dva páry dveří." ....

Hmm, dva páry dveří... to jsou celkem čtyři dveře...nějak se v tý argumentaci ztrácím, víc než dva páry? Jako třeba tři páry? 😀
vencelín
@Horký Rom
Od člověka co k tématu nedokáže napsat jediné písmeno to opravdu má váhu........
Horký Rom
@vencelín
Ty ukážeš zuby, a svět okamžitě pozná tvou diskuzní impotenci. Bylo by lepší schovat se, zachovat tvář a nepředvádět víc, než je zdrávo. Někdy právě zdrženlivost dělá člověka silnějším než jakákoli ukázka odvahy, která odvahu nemá.
ericn
@Man Ký proč bych měl být v kocích? Jen ta “diskuse” s tebou už nemá smysl 😋 A na dohadování se s tebou nemám dneska náladu. Toť vše…
vencelín
@Man Ký
Vy jste někdy podkal 2 dveřový Stinger?
Si to představujete jak Hurvajs válku. Myslíte si, že vezmete rozbrušku, řiznete, vložíte pár dveří a zas slepíte 😊?
Fajn, očekávám, že hned v pondělí posíláte CV do Dearbornu. E😜rda jako Vy určitě ocení.
vencelín
@Man Ký
K Chargeru jsem se snad vyjádřil dostatečně jasně. Co na vyjádření nechápete? Proč jsem zas taháte Brambory o kterých článek není?
Nechtěl by jste sem vytáhnout něco k Saturnu 5, třebas? Když už byl Saturn i značka automobilů, tak šup sem s tím Mončičáku.......
vencelín
@Horký Rom
Cikán a Mončičák, dva kámoši nebo rovnou siamská dvojčata?
Oba dva k tématu nic, jen nerelevantní řeči.
vencelín
@Man Ký
Však platformu použít mohou, karoserii dají jinou. To se snad nevylučuje. Stejně to dělá koncern VW, tak v čem vidíte problém?
vencelín
@Man Ký
Mončičáku, co se týká Chargera, tak v minulosti měl dvoje dveře, aktuálně má 4 (boční). To je pravda.
Nicméně není to taková zprasenina co třebas předvedl Ford s E-mustangem. To auto akorát parazituje na slavném jméně, vypadá úplně jinak, koncepčně je to úplně jiné zaměření. To auto mělo mít jiné jméno a ne v názvu Mustang a bylo by vše cajk.

Charger není takováhle splátanina, je to auto, které vypadá k světu, má stále spíše dynamičtější zaměření (stejně jako původní Charger). Při takovéhle konfiguraci jsem ochoten tolerovat známé jméno v názvu modelu.
To ale neplatí v případě e-mustanga či aktuálního capri. Ty výtvory nemají žádný odkaz na vozy které jsou uvedeny v názvu.
Horký Rom
@ericn
Jasně, zavolej si na pomoc. MuItikamarádi traveIdrive, giI54, ptr078 a další se velmi rádi přidají k tvému bloudění 👍
vencelín
@Man Ký
Co to zas píšete? Nechá se (nechalo se doběhnout) aktuální uspořádání a vyvyne se architektura dle požadavků na motory, pohony, převodovky. Tak jak se to dělá s novým modelem. Co na tom zas nechápete?
vencelín
@Man Ký
jenže novodobé SHO aktuálně neexistuje, takže je na tvůrcích jakou architekturu zvolí (paletu motorů, strukturu pohonu). Pokud se tedy vůbec bude něco novodobého ve stylu SHO vůbec vyrábět.
vencelín
@Man Ký
Heledte Mončičáku, vzhledem k tomu, že Taurus/Mondeo skončilo, tak to případné SHO by nebylo na té poslední platformě a konstruktéři klidně mohou zvolit uložení motoru podélně a zvolit architekturu pohonu jakou uznají za vhodné na základě používaných motorizací a typu pohonu kol s kterými budou chtít to auto vyrábět.
Už od začátku jsem zmínku o SHO směřoval k novému vozu, takže Vaše tajtrdlíkování nad aktuálně vyráběným Prassatem, Volvem či skončeným Mondeem je sice "krásné" ale nerelevantní.
ericn
@Man Ký zase si hraješ na nejchytřejšího? 😋🤣
vencelín
@Man Ký
A co zase s Chargerm? Bavíme se tu snad o Mastangu a SHO?
Máte ohromný talent vždycky do diskuze vnést spousty nesmyslných krámů a na tom se točit.
vencelín
@Man Ký
To co jste chtěl napsat je preference pohonu přední nápravy.

Také jsem Vám už několikrát psal, že nikde jsem neuvedl, že by novodobé SHO mělo mít Haldex, to jste si vycucal Vy.

S Vámi je to těžké, vytáhnete do éteru kravinu bez kontextu a následně nato začnete prudit či podsouvat věci, které člověk nenapsal/nespecifikoval.
vencelín
@Man Ký
Pro sklerotiky tedy zopakování jejich vlastních mouder😒br /> "prej Mondeo s pětilitrem, já se picnu"

Co se týká pohonu, tak nikde jsem nespecifikoval, že by AWD s tím V8 musel být Haldex či cokoliv jiného, či by musela být poháněna jen jedna náprava. To si zas cucáte z Vašeho prstu blbosti a podsouváte je ostatním.
vencelín
@Man Ký
Psal jste že vůz velikosti Mondea nemůže mít V8, což není pravda. Min 2. gen SHO a ten UTE mají běžně V8.
vencelín
@Man Ký
Panenko skákavá..."pohon s hlavním zatížením přední nápravy" je odborně co????
To že Prasat byl s motorem napříč a W8 neznamená že případný nástupce Taurus SHO by měl totožnou koncepci či preferenci pohonu přední nápravy nad zadní.
vencelín
@Man Ký
Nemůže protože to řekl Mončičák a čo vyžblekotá Mončičák je svatá pravda. A nikdy jinak! 😁

Co SHO 2. gen? Co již zníněný UTE?????
vencelín
@Man Ký
No a? Víte o tom, že například dodávka E-series byla s 6,8 V10? Z osobních vozů velikosti Mondea či menších tak například M3 například s 4,4 V8, Holden UTE s 5,7?
A kdo se zde baví o tom, že by novodobé SHO mělo mít jen přední pohon, víte o tom, že existuje i pohon obou náprav, nebo o tom, že může být sedan s pohonem zadní nápravy? To je jen a pouze zas Vaše fabulace něčeho co jsem nenapsal.

Jo, klidně se picněte nějakou spolehlivou CZ, alespon od Vás zde bude svatý klid 😁.
vencelín
@Man Ký
Tak a ted se budete hádat nad hovadinou kterou jste sem "honosně" vnesl. Kolega Ercin má svatou pravdu.
A já Vám na to říkám, trhněte si pazuchou, hádat se nad Vaší kravinou nebudu.
Až budete mít něco relevantního k věci, dejte vědět.
ericn
@vencelín jj to je celý on, vždycky vymyslí nějakou blbost a hádá se o ní 🙈
vencelín
@Man Ký
Mončičáku, kam na tyhle blbosti chodíte????
Srovnávat celkový koncept vozu a použití jednotlivych technologií je dost mimózní. vy jste z Brna, že? To vše vysvětluje 😁.
vencelín
@ericn
Bohužel aktuálně chybí ten základ. Taurus/Mondeo Ford odpískal.
ericn
@vencelín jasně, model s jiným jménem a designem přední části, proč ne… jak píšeš Taurus SHO 😋