Novinky
Nové Audi RS 5 oficiálně: Ano, je to plug-in. Ale se šestiválcem a výkonem přes 600 koní!
39 komentářů
Man Ký
10
Ne, taková auta jsem nikdy nekupoval, neměl jsem na ně, nekoupím si ho ani teď, ale teď už mám seriozní výmluvu - jsou příliš těžká.
Přejít do diskuze
Blbost. Fakt to někdo chce koupit? Ať už se na ty pluginy vyprdnou, nedává to žádný smysl. Čistě elektrický e-tron je ve všem lepší než tento kočkopes.
Pro petrolheady ať nechají klasický šestiválec bez elektrifikace a kdo chce ať si to koupí i s emisní pokutou. Vůbec bych se nedivil, kdyby to nákladově vyšlo levněji než tenhle plugin nesmysl.
Pro petrolheady ať nechají klasický šestiválec bez elektrifikace a kdo chce ať si to koupí i s emisní pokutou. Vůbec bych se nedivil, kdyby to nákladově vyšlo levněji než tenhle plugin nesmysl.
Pánové, měříte kombi stejným měřítkem jako závodní auto. Kdo si kupuje RS5, úspěšný chlap co bydlí v baráku s FVE na střeše. Kam s tim jezdí? Okolo komína. Co se mu líbí? Brutální zátah a že do práce dojede na elektriku
@kari.laz
...i když se snažili, tak hmotností M5 nepředběhli, ale jen vo fous...
Tak ať žije udržitelný sport. 😀
...i když se snažili, tak hmotností M5 nepředběhli, ale jen vo fous...
Tak ať žije udržitelný sport. 😀
@KANKUNEN
... a vedle čeho usíná? Vedle silikonovejch šestek s kačeříma pyskama. 😀
Jó styl je styl...
... a vedle čeho usíná? Vedle silikonovejch šestek s kačeříma pyskama. 😀
Jó styl je styl...
@125S
protože to je totální nesmyl. Kdyby se vys*rali na celé elektro a nechali jen 510Hp, bude to o level lepší auto
pohotovostní hmotnost liftbacku 2355 kg a kombíku 2370 kg.
protože to je totální nesmyl. Kdyby se vys*rali na celé elektro a nechali jen 510Hp, bude to o level lepší auto
pohotovostní hmotnost liftbacku 2355 kg a kombíku 2370 kg.
@125S
Koukam, ze nejsem prvni. Taky jsem koukal jaka je hmotnost a kde nic tu nic.
Autor asi takovehle detaily neresi, jako spravny pseudo odborny novinar.
Koukam, ze nejsem prvni. Taky jsem koukal jaka je hmotnost a kde nic tu nic.
Autor asi takovehle detaily neresi, jako spravny pseudo odborny novinar.
@KANKUNEN
hodně jednoduchý pohled.
Spoustu těchto aut vídáš v Praze, kde mají většinou byty, často s garážovým stáním, ale málo kdy s wallboxem. Stejně tak nikoho nezajímá jen zátah, ale i projev a u RS zvuk.
hodně jednoduchý pohled.
Spoustu těchto aut vídáš v Praze, kde mají většinou byty, často s garážovým stáním, ale málo kdy s wallboxem. Stejně tak nikoho nezajímá jen zátah, ale i projev a u RS zvuk.
@kari.laz mimo toho, že by bylo mnohem lehčí, tak drobný problém vidím i v kufru... těžko říct, kdo chce kombajn s 361 litry (a liftback s 331), já ne.
V podstatěn všechny své novinky za cca poslední 3 roky Audi něčím podělalo (horší interiér, než u předchůdce, hybridodebilizace, elektrifikace, obludná tabletizace palubky, nepřesvědčivý celkový design...). A nová RS5 bohužel není výjimkou. Hybridodebilizace z toho udělala obludně těžký krám, přitom minimální hmotnost by měla být u každého auta jednou z priorit a u sportovního modelu priorirou č. 1 !!!
@Barry Lyndon TM3 Performance - dojezd 570 km, 0-100 za 3,1,
hmotnost 1,919 t. není to jako kombík, to není. cena - 1,4M.
hmotnost 1,919 t. není to jako kombík, to není. cena - 1,4M.
Až na ty otřesný výfuky, co vypadají jak dva komíny od Sentinelu, nemůžu říct, že by se mi to nelíbilo. A ano, hmotnost je otřesná, protože
1. to auto je otřesně těžké už i v úplném základu (asi nějaká laciná ocel nebo co...)
2. to imho přehnali s velikostí baterie. Nemyslím si, že je u takového auta až tak nutné hrotit EV dojezd
3. tahle klasická koncepce se pro PHEV až tak moc nehodí. Samo o sobě se všemi těmi diferenciály atd.. je to děsná strojovna a když se přidají ještě měniče, baterie a elekromotor, je výsledek až absurdní, jak můžeme koneckonců vidět na těch průhledových kresbách: na jednu stranu impozantní kus techniky, na druhou stranu je to vlastně šílená blbost 😃
Kdybych si měl vybrat Audi podobného ražení, beru o řád jednodušší S6 etron liftback i se všemi jeho neduhy... 😊
1. to auto je otřesně těžké už i v úplném základu (asi nějaká laciná ocel nebo co...)
2. to imho přehnali s velikostí baterie. Nemyslím si, že je u takového auta až tak nutné hrotit EV dojezd
3. tahle klasická koncepce se pro PHEV až tak moc nehodí. Samo o sobě se všemi těmi diferenciály atd.. je to děsná strojovna a když se přidají ještě měniče, baterie a elekromotor, je výsledek až absurdní, jak můžeme koneckonců vidět na těch průhledových kresbách: na jednu stranu impozantní kus techniky, na druhou stranu je to vlastně šílená blbost 😃
Kdybych si měl vybrat Audi podobného ražení, beru o řád jednodušší S6 etron liftback i se všemi jeho neduhy... 😊
tie rury v zadnom narazniku su strasne blizko pri sebe... 😜
inak zvonku fajn, vo vnutri cirkus... radsej sucasnu RS3.
inak zvonku fajn, vo vnutri cirkus... radsej sucasnu RS3.
@kari.laz To auto se kupuje jako vrchol, ne na sport. Vsadím se, že spousta TDI má větší průměrnou rychlost.
@kari.laz
neni to skareda obluda, na druhe strane Miss universe to taky neni 😊. Kdy by to nebylo tak lidozrave, vypadalo by to vice k svetu
neni to skareda obluda, na druhe strane Miss universe to taky neni 😊. Kdy by to nebylo tak lidozrave, vypadalo by to vice k svetu
@kari.laz tak to je fakt strasny. Ve svetle hmotnosti ten vykon uz nepusobi tak fantasticky. Za me si to nezaslouzi oznaceni RS.
@vencelín Vzhledově je to takové překombinované, ale konkrétně vzhled mám v kategorii "zkousnutelný"
@kari.laz
Jup.
A bohuzel se v Mnichove inspirovali nejen v max. poctu kil ale i ve vzhledu. Mne predni maska naraznika uz prijde taky dosti lidozrava, abych to rekl kulantne.
Jup.
A bohuzel se v Mnichove inspirovali nejen v max. poctu kil ale i ve vzhledu. Mne predni maska naraznika uz prijde taky dosti lidozrava, abych to rekl kulantne.
@kari.laz
Dekuji ze suplujete praci redaktora 😁.
Pohotovost 2.4 t, kejho vejra........, kilama nesetrili pani v Ingolstadu 😁.
Dekuji ze suplujete praci redaktora 😁.
Pohotovost 2.4 t, kejho vejra........, kilama nesetrili pani v Ingolstadu 😁.
@gil54
Na druhou stranu je M5 o třídu výš, takže věřím, že v soutěži o co nejtěžší auto by si v případě RS6 PHEV v zdatně konkurovali. Není daleko doba, kdy Béčko bude na 4 tuny.
Na druhou stranu je M5 o třídu výš, takže věřím, že v soutěži o co nejtěžší auto by si v případě RS6 PHEV v zdatně konkurovali. Není daleko doba, kdy Béčko bude na 4 tuny.
@ericn
Když kombi, tak z nějakého důvodu. Na co mi bude kombi bez kufru. Liftback bych chápal, tam mi to tolik nevadí.
Když kombi, tak z nějakého důvodu. Na co mi bude kombi bez kufru. Liftback bych chápal, tam mi to tolik nevadí.
@praděda7
Kolik se těch RS5 prodá, aby to nešlo, když jinde to jde? Než tenhle pskvil, tak to mohli zazdít úplně.
Kolik se těch RS5 prodá, aby to nešlo, když jinde to jde? Než tenhle pskvil, tak to mohli zazdít úplně.
@Barry Lyndon
1. U tak velkého vozu V6 s PHEV a s "Real Mc Coy" diferenciálem, se váha nedá "ošulit"
2. Dojezd v EV mode 60 - 80 km je nutnost, proto ta větší baterie
3. Ano, je to kompromis. Ale taková je bohužel doba...😒
1. U tak velkého vozu V6 s PHEV a s "Real Mc Coy" diferenciálem, se váha nedá "ošulit"
2. Dojezd v EV mode 60 - 80 km je nutnost, proto ta větší baterie
3. Ano, je to kompromis. Ale taková je bohužel doba...😒
@Arese Jo kamaráde...Audi bohužel měla jen dvě možnosti. Udělat RS5 tak jak ji udělalo...nebo ji neudělat vůbec. Tečka!😒
@kari.laz Ok. Jenomže....jinak to nešlo. Aby se vlezlo na WLTP, vyhlo se pokutám a mělo výkon, tak šli cestou PHEV jako mnozí jiní....a proto ta hmotnost...
Váha je až absurdní! Srovnání s M5 chápu, ale na druhou stranu má těžší V8 a rozměry přes 5m, takže i třídu větší auto. Nicméně nechci tady obhajovat tlustou M5, která dle xxx videí a srovnání má lehce pod 2,4t, tak nechápu proč všude 2510kg v případě sedanu. Když jdete do showroomu Bmw všude mají výší váhy🤷♂️nechápu proč. Takzě pro shrnutí je menší auto s V6 skoro stejně těžké jako mnohem větší M5 a to vlastně nebylo na reálných vahách! Kam až pujde RS6 bych se opravdu bál🙈🙈🙈
@Arese
kde žiješ? Jsi zamrzl dost v minulosti 😁
Dneska je drtivá většina pytlů 25kg. Takže to co vidíš v OBI by nebylo 12, ale 24pytlů.
kde žiješ? Jsi zamrzl dost v minulosti 😁
Dneska je drtivá většina pytlů 25kg. Takže to co vidíš v OBI by nebylo 12, ale 24pytlů.
@kari.laz No pokud ho chceš používat jako "daily", tak to problém mít budeš. Nalož do toho rodinku na delší výlet, budeš mít celkem problém 😄