Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Mercedes-Benz chystá menší třídu G. Jasno je o platformě a pohonech

6 komentářů

Franta Raketa
Pokud to nebude stát nesmysl, mohla by to být dobrá volba pro myslivce, lesáky. Klasickým géčkem dnes jezdí tak akorát pozéři po Pařížské... Jenže ono to nejspíš dostupné nebude, je to Mercedes 😡
kruskar
@Franta Raketa 4,4m dlouhé auto na rámu, bude vážit minimálně 2 tuny. S tou patnáctistovkou to bude asi paráda.😊
simson33
@kruskar Ta "patnáctka" tady bude (odhaduju) z větší části plnit roli generátoru pro hybrid. Raketa to určitě nebude, ale pokud ICE dodá 140kW jako v CLA hybrid, tak to půjde.
simson33
Tak po dlouhé době zase zpráva od Mercedesu, která mě těší. Nové malé Géčko bude stát na žebřinovém rámu a sestava bude obsahovat i spalovací motor! Jasně, na to, zda to bude "steel frame" jako u Géčka je třeba vyčkat, nicméně zpráva dává naději 😄 , že uvidíme zase správný offroad.
adamzprahy
@simson33 já se tomu rámu docela divím, obzvlášť zmíněná konkurence v článku nejen že není na rámu, ale nemá ani "správnou" koncepci. Jinak se mi ten nápad taky líbí.
simson33
@adamzprahy Taky se divím a držím palce. Prapor ve velkých sériích vyráběných rámových autech drží dlouho už jen Toyota a americká velká trojka (jasně Géčko léta taky, ale to je spíš výjimka potvrzující pravidlo).